Du gör livet värt att leva

2009-04-30@17:23:47

Biologiseminarium idag, det gick väl ganska bra tror jag... Gjorde nog inte bort mig helt iaf! Sen var det en lång men trevlig håltimme till svenskan, där vi inte gjorde något vettigt, fick bara lite information om det ämnesövergripande tal vi ska göra. Mellan svenska och biologi, jag ska skriva om anorexia tror jag. detta arbete gör dock att jag får en ledig torsdag nästa vecka :) + måndagen som också är lektionsfri, jag gillar't!

Ikväll blir det grillning tillsammans med mina finaste, det kommer bli otroligt trevligt!

Här kommer en liten bild på min balklänning! Ni får inte se hela förrän balen är ;)
Mina ben vill inte vara med längre

2009-04-29@22:36:58

Mina ben kommer vara emot mig hela dagen imorgon, kommer knappt orka bära mig upp för alla trappor på Vasa. Var ute och tog en springtur/promenad i spåret, inte så jobbigt i sig men efter långpromenaden igår, och i förrgår, och två dagar innan dess (haha!), så tar benen stryk. men det är sånt man får leva med, härligt var det iaf!

Nu ska jag ta och krypa ner i sängen. Tack och lov för sovmorgon imorgon!


Många lösa trådar, men vilken ska man greppa?

2009-04-29@15:21:21
 Jag förstår inte hur det här ska gå till. Vi har så otroligt mycket att göra nu, inlämningar och prov hopar sig. Att man aldrig kan få en stund ledig, utan att man ska behöva känna sig stressad som bara den över att man kanske inte tillbringat all den tid man borde med näsan nedgrävd i böckerna! Vad är det för liv?

När man sen blir tvungen att gå med på helt otroligt vrickade ideer bara för att inte bli idiotförklarad är också helt befängt. Om jag bestämmer mig för att strejka, allt för att slippa vara orsak till ett personligt påhopp på någon annan, är det någon som kan göra mig något då? Kalla mig mesig, men jag tar illa upp, det är helt enkelt sådan jag är.

Att sen allt annat blandas med detta gör ju inte saken bättre. Det blir som en dåligt tillagad soppa, ju fler kockar desto sämre soppa, just nu är det för många kockar som trixar med mitt liv. Det kan inte leda till något annat än en oätbar sörja... Och vad fyller den för funktion, egentligen?

Biologiböckerna ligger och kallar på mig där borta i hörnet, jag borde nog gå och göra dem sällskap, även fast det tar emot. Jag måste ju få in någonting i min redan fullspäckade hjärna, snart gör allt uppror, det kan jag lova, och då kommer jag inte längre ha koll på någonting. Men är det någon som bryr sig? Knappast...

Något alla behöver ibland

2009-04-28@22:24:07

Alla har väl någon gång känt att det är något som saknas, något som kanske behövs för att hitta livsgnistan, för att hitta hoppet igen. Det behöver inte vara mycket alls, det minsta lilla räcker. det som betyder är att någon bryr sig, att någon finns där när allt är motigt. Därför vill jag ge dig detta just nu. Det är bara ord, det finns inget annat jag kan ge för tillfället, så jag hoppas du tar åt dig.
Jag vill bara att du ska veta, veta att jag älskar dig.

These words are for you

I've got so much more to say
But would you listen to me?
Would you take me seriously?

I want to tell you the beauty of live
The love you're surrounded with
But would you believe me?


I can make a try
And just hope for your attention
I can write this sentences
And just hope you will read


You are loved wherever you go
Your life is worth living
You are a glimpse of light
An invaluable treasure

There's someone who loves you
Someone who cares
You can always rely on Him
He will never let you down

If you ever doubt
Just take a look at this
These words are for you
These words are true

All I can do is tell you this
And tell you that I mean it
From the bottom of my heart
Just because I love you


Jag kunde varit hemma och sovit...

2009-04-28@09:17:54
Sitter i skolan och vi har religion, vi ska skriva eget arbete. Det är bara det att jag är klar med mitt arbete och har varit det i en veckas tid så jag bara trökar. Jag kunde som sagt varit hemma och sovit men nej, det går inte för sig... Iofs skulle jag väl inte göra något vettigt hemma heller men jag skulle iaf få sovit ett tag till.. Och det är guld värt kan jag tala om!

Min balklänning kom förresten igår! Jag tycker om den, det här kommer nog bli bra! :)

Måndag

2009-04-27@11:52:15
Sitter hemma och funderar på vad jag ska hitta på resten av dagen, förutom en massa biologiplugg vill säga... Hade bara en lektion idag, samhällskunskap = prov! I ekonomi också av alla ämnen men det funkade iaf, jag överlevde och nu är det över! PA:t är inlämnat och inskickat så nu kan jag lämna det bakom mig, hur härligt är inte det på en skala?

Sitter och lyssnar på musik och läser bloggar, har dock snart gått igenom alla så vi får väl se vad som händer. Har inga som helst planer för kvällen, kanske tar en promenad, men vi får se.

Bring me to life

2009-04-26@19:33:27

Bild Maria tog i Nicaragua


Det tar typ en timme för oss att promenera 8 km, och det är så mkt roligare när man är två!
Nu måste jag tyvärr viga kvällen åt ekonomiplugg, prov imorgon, vilket iofs är bra för då är det över sen, det är bara så sjukt tråkigt... Nu är iaf PA:t klart, känns bra, slipper man oroa sig för det mer liksom, känns som mitt liv har bestått av PA de senaste veckorna, lite panik sådär, men men, nu är det bara den där förbannat jobbiga fysiken kvar, jag kommer seriöst inte överleva...


Jag har dig att tacka för så mycket, men mest av allt vill jag tacka dig för att du finns.

Våffelkalas

2009-04-26@16:56:30
Våffelkalas hos Emmy igårkväll :) Det kändes så somrigt! Våfflor med grädde, glass, jordgubbar och hallon, kan det bli bättre? det trevliga sällskapet höjde ju nivån en del också :)
Därefter bar det av ner på stan, vi gick en sväng förbi Jesusbussen och sen vidare till Old Saints, och sen gick de andra därifrån till Hangloose men jag stannade vid bussen igen.. Kände inte för att hänga med.

Dagen har varit seg, plugg och lite annat fix bara. Snart ska jag och Sara ta en sväng runt Sätra iaf :) Härligt!

Här kommer iaf lite bilder från gårdagen!


Diverse bilder

2009-04-24@22:14:02
Har varit dålig på att lägga ut bilder på senare tid men här kommer några från lite olika saker jag varit på :)

Maskerad hos Mickis förra helgen. Temat var: vad är du om tio år? :)


Min "outfit" för kvällen

Det var väldigt trevligt måste jag säga:)


Sen var det firande av Sofie igår, torsdag.

Tack för en trevlig dag!! :)

Där var lite bilder från de senaste veckorna. Inte många men ett par iaf..

När hela världen vänds upp och ner

2009-04-24@18:14:46

Tänkte ta ett litet snabbt konstigt inlägg innan jag lägger upp lite bilder från de senaste dagarna. det har varit så otroligt mycket som hänt just nu. Det positiva är att jag är klar med mitt PA! Blev det alldeles nyss, vilken befrielse... Om ändå allt kunde vara lika bra, jaja.
Köpte studentklänning idag, efter mycket om och men hittade jag faktiskt en jag kunde ha och det var inte lätt kan jag säga.. Har dessvärre fått lite smått ångest över att balklänningen inte ska passa...

Jag vill så gärna, men det går bara inte. Jag har försökt förklara men givit upp, det är ändå så komplicerat, så virrigt, att det är svårt att förstå. Jag vet bara inte vad jag ska göra för att få ett slut, vad jag ska göra för att allt ska bli normalt igen?
Det sägs att tiden läker alla sår
Och om man bara tror på det
Blir allting bra till slut

Men vad gör man
Om allt man tror på
Blir till sand?
Om allt man tror på
Inte stämmer?

Det sägs att man ska leva livet
Leva livet nu och här
Så ska man må bra

Men vad gör man
Om livet man lever
Inte känns på riktigt?
Om livet man lever
Inte är sant?
Med tårarna rinnande nerför kinderna betraktar jag det som en gång varit, det som kanske en gång ska komma och det som finns nu, det nu jag lever i. De slutar aldrig rinna, de går inte att hindra. Tårar av glädje, tårar av sorg, tårar av hopplöshet men också tårar av hopp. Hopp om att allt en dag ska lösa sig. Ett hopp jag kommer hålla fast vid och aldrig släppa taget om.Jag vill att du ska veta

2009-04-22@21:37:54

Jag känner att inläggen blir mer och mer kryptiska, det kan bero på att jag känner mig ganska kryptisk för tillfället... det är mkt som pågår och mkt som snurrar vilket gör att jag blir lite snurrig jag också. Det är så mycket jag vill säga för tillfället men allt bara klumpar sig och bildar inget vettigt. Därför låter jag det vara för tillfället...

Dagen har väl varit bra. Förutom våra små tvister på dramat, vår pjäs om blivande kannibaler blev iaf klar, men kom ihåg, de är inte vår ide!
Jag gjorde just en sak som är såå typiskt mig, jag lyckades med konststycket att sparka till datorns avstängsningsknapp så hela skiten stängdes ner, tur att jag hann spara allt innan iaf, haha! Är det inte jag på pricken så säg...
Jag hoppas du förstår
Min älskade vän
Jag hoppas du litar på
Att detta är sant

Jag hoppas du förstår att jag älskar digHoppas du förstår att jag älskar dig

2009-04-21@22:11:51
Jag har hittat en studentklänning jag kanske ska köpa :) Vitt är dock inte min färg men är det studenten så är det...  Klänningen är från Gina tricot, ni får väl kanske se den om jag införskaffar den.

Och nu över till det som tar upp typ hela mitt liv för tillfället; PA! Tur att det ska in på fredag, då får man det ur världen, dessvärre är det troligen tre ångestfyllda dagar fram till dess och en massa arbete, men vi har kommit en bit iaf! Vi delade vår kallus och planterade den i krukor idag, så nuf år vi bara hoppas den växer som den ska så vi får små blommor :) Jag har även uppdaterat vår kloninghemsida en massa så ta gärna en titt, www.kloning.lafleur.nu.

Har skrivit mitt religionsarbete som ska in om två veckor. det var lite kort så jag fick utöka en del, hoppas bara det uppskattas, annars blir det jobbigt... Kursen hänger på det liksom...

Nu blir det enmassa splittrade funderingar här men det brukar bli så om jag har mkt att säga men inte vill dra ut på det för mkt. jag ska iaf avslutainlägget med en bild på mig, Sara och Sofie, som även pryder framsidan på vår hemsida :)


Härliga måndagar framöver!

2009-04-20@18:27:14

Har lämnat in min hemsida på webbdesignen nu vilket betyder att kursen är slut för min del, vilket betyder att jag slutar innan lunch på måndagar framöver. Och det tackar man ju inte nej till... Det känns ju även ganska bra att läraren sa att han skulle hör av sig om jag inte skulle få MVG :P

Samhällsekonomiprovet är dessutom framflyttat tills om en vecka, jag som stresspluggade som en tok igår! Jaja, då kan man det iaf ganska bra så behöver man inte råplugga :) Vi fick dessutom en hel del PA skrivet idag, det värsta är att jag aldrig kommer komma upp i 100 timmar! helt sjukt, vi som tkr vi jobbat med vårt PA typ ständigt... Jaja, det löser sig..

Vi var i alla fall och fotograferade vår kallus idag, den är verkligen fin! Vi ska försöka plantera om den någon av de närmaste dagarna.

You are a child of mine

2009-04-19@13:32:49

I've been hearing voices
Telling me that I could
Never be what I wanna be.
They're binding me with lies,
Haunting me at night,
And saying there's nothing to believe.
Somewhere in the quietness,
When I'm overcome with loneliness,
I hear You call my name.
And like a father You are near
And as I listen I can hear You say


You are a child of Mine
Born of My own design
And you bear the heart of life.
No matter where you go,
Oh, you will always know
You have been made free in Christ.
You are a child of Mine

- you are a child of mine -
Gårdagskvällen var trevlig! Bilder kommer nog, fotade inte så mycket, ganska ovanligt för att vara mig... Blev SingStar, frågesport mm. Åkte hem runt midnatt

Har varit duktig och skrivit en massa PA idag, lite ångest, det ska in om en vecka :O

Nu sitter jag och lyssnar på musik och väntar på Sara och Emmy, vi ska fixa en surprise åt Sofie :D Nu såg jag att Sara kom, nu måste jag kila

Kramar!


Snart är jag tio år äldre

2009-04-18@18:15:52
Mötet igår var helt underbart! Tänker inte berätta så mkt mer men ni som var där vet vad jag pratar om..

Har i princip skrivit klart mitt religionsarbete som ska in först om mer än två veckor, känner mig duktig :) Kommer säkert ändra lite här och där men jag har i alla fall det klart för mig hur jag ill att det ska vara. Slipper jag oroa mig så mkt för det, bra det, när man har en massa annat att oroa sig för istället... Har kanske ett samhällsprov på tisdag, men bara kanske, på måndag får vi reda på om det är på tisdag eller måndag om en vecka, precis vad man vill höra, eller hur?

Ikväll blir det maskerad, temat är; vad är du om tio år?, kommer bli trevligt :) Bilder kommer nog senare..

För att du är den du är

2009-04-17@17:02:27
Ett psykologiprov som jag haft ångest över ett tag är nu över! Tack och lov för det, nu lägger vi det åt sidan och börjar plugga ekonomi, för det är ju verkligen så mkt roligare... Och när det är avklarat har jag två (!!!!) stora fysikprov att se fram emot, vilket liv!

Måste även skriva en del PA, handledaren tyckte att informationen var bra men det var lite hon tyckte jag skulle lägga till och lite jag skulle ändra. Mitt språk var tydligen inte tillräckligt naturvetenskapligt, hmm... Det ska in om en vecka och jag hopas verkligen tiden räcker till. jag är glad att det inte var för kort iaf, det var det jag var mest orolig över, jag kan inte hitta så mkt mer information nämligen.

Ikväll blir det iaf ungdomsmöte, det ser jag fram emot!Nu borde jag göra en sak jag inte alls ser fram emot, men jag måste och jag vill, fast egentligen inte. Jag hoppas bara det går åt rätt håll och jag hoppas allt detta leder någonstans. Jag kanske tvivlar, men det är bara för att det känns så jobbigt, för tillfället. Jag vet inte riktigt åt vilket håll jag ska vända mig vilket leder till att jag gräver ner mig istället och det är ju inte lösningen på några problem...
With tears falling from her eyes
She‘s looking at the past
Wondering what she did wrong
It must have been something
It can't have happened by itself

A voice from above
Whispering to her
"You're my child
I will hold you in my arms
Until the end of day

I will walk with you
When time is hard
When you call for me
I'll be there to help"

She looks at him
With tearful eyes
He reached out his hand
And together they're walking
Walking the road of life
The road to eternity


The minor fall, the major lift

2009-04-16@15:03:33
Biologiprovet blev en big surprise! trodde aldrig det skulle gå så bra, jaja där ser man, jag kanske kan lite jag också :) Nu är det bara psykologin som man har ångest över, och samhällskunskapen, och PA och...

Kort dag idag vilket var skönt, kunde åka hem och plugga mm i lugn och ro. Är borta hela kvällen ikväll så det behövs. Har just nu tagit en paus i pluggandet, det behövs det också, haha! Ska ta och fika lite nu, få lite energi liksom.

Förresten så fick vi våra studentmössor idag :D Silvertext för mig, mycket snyggt! :) Det närmar sig med stormsteg, tiden går så ruskigt fort ibland.

Bara en vecka kvar till PA-inlämningen, tänk att det redan gått ett år sen vi började, okej då, lite mindre men iaf. Jag kom just på att jag måste skriva en sammanfattande text om mitt arbete att lägga upp på hemsidan, tills på fredag, jag borde sätta fart, men det är en dag imorgon också..Fartfylld dag

2009-04-15@21:33:46
Grattis till pappa som fyller år idag :D

Återträffen var mycket trevlig! Började med gallo pinto och blev sen bild + filmvisning från resan :) Mina bilder verkade bli uppskattade och det uppskattar jag! Mycket minnen som kom tillbaka och min längtan blev större, någon gång ska jag tillbaka till detta underbara land!

Personalmötesredovisningen gick helt okej den också!

Nu ska jag viga mitt liv åt psykologiböckerna, tyvärr, hade hellre gjort ngt annat, något kul! Men tyvärr, plikten kallar, önskar jag kunde strunta i den ibland... Provet är iaf på fredag och jag har typ noll koll på vad vi ska kunna. Börjar få PA-ångest nu också, usch på detta...

Gud är färgblind!

2009-04-15@13:58:40
Har varit på en helt fantastisk konsert på skolan idag! Ny Generation-teamet höll i den, helt amazing! Konserten heter Gud är färgblind och är mot fördomar och mobbing! Underbart är rätt ord. Hoppfulla låtar, låtar som rörde en till tårar och mycket mer, de är så fantastiskt duktiga! På fredag är det ungdomsmöte i Korskyrkan, samma gäng som sjunger, be there! :) Sen att jag tog mod till mig och gick upp på scenen i aulan och pratade inför alla som satt där är en annan sak, but I did it :)

Gårkvällen var underbar även den. Tacofest i Pingstkyrkan, det kom så sjukt mycket folk, jätteroligt verkligen! Vi var där och fixade allt från klockan tolv och festen började sju. Storhandling på ICA Söder, oh yeah, haha! Vi bredde även nästan tvåhundra mackor till frukostutdelningen imorse, som jag tyvärr inte kunde vara med på men det blev succe, iaf det jag hört :) Och dessutom fick jag och Emelie en mögelchock. Kvällen kan sammanfattas såhär: Undehållande, fantastisk, bäst! Yeah! :)


Nu till lite mindre roliga saker, jag måste plugga psykologi, blä på det.

Snart bär det dock av till skolan igen där jag och tre stycken till ska ha en liten redovisning om Nicaragua på ett personalmöte, nervigt värre! Ikväll blir det Nicaraguaåterträff, något jag ser fram emot :D

Kvällsinspiration

2009-04-13@00:38:03

Inspirationen besöker mig sent på kvällen, gärna mitt i natten. Tyvärr vid dessa tidpunkter då man egentligen borde göra annat än att skriva, men men... Det är då man är som flummigast, vilket jag tror kan intygas från flera håll.
Har nyss haft en minifilmkväll med syrran. För min del började det med curling fram till nio, grattis Norge till vinsten, och därefter blev det "Vid din sida" samt "Djungelboken II", den sistnämda då vi ville ha ngt att garva åt efter snyftisen ;) det var trevligt iaf! Åt upp kladdkakan som vi hittade i frysen, haha!

Man kan ju även fundera över varför alla dessa tankar som inte alltid är så trevliga uppkommer vid den här tiden på dygnet, kanske är det för att hjärncellerna inte riktigt hänger med eller så är det helt enkelt den här iden som jag själv slappnar av och låter tankarna komma. Om jag är speedad till tusen kanske jag slipper det här, jaja... Detta "måste" jag har att göra som jag egentligen inte vill har gjort att jag, i brist på undanflykter, har börjat göra en massa nyttiga saker eftersom jag då kan skylla på ont om tid, haha, detta har dock gjort att jag fått en massa skolarbete gjort som jag annars skulle dra ut på länge... Har till exempel skrivit typ hela pjäsanalysen som vi har hela veckan på oss att skriva, bara två punkter kvar och en halv sida att hålla mig inom, hmm, kan bli svårt, men jaja. Jag har dessutom blivit psykologstuderande för ett tag, blä på detta också, men det har blivit gjort, lite iaf, man kan väl inte göra allt heller!

Har fått läsa en alldeles underbar text idag, den träffade, berörde och betydde, allt på samma gång. Så vacker, så sann och helt enkelt alldeles underbar. Den handlar om sanningen, om att sanningen finns där, du är aldrig ensam, även i de svåraste stunder är du inte ensam, faktum är att det är då du är hjälpt som mest, allt för att du ska överleva och må bra. Så tänk på detta mina värdefulla vänner, jag älskar er!


Söndag

2009-04-12@15:51:20
Har varit ute på en promenad med Jenny, härligt! Sen har jag legat ute i solen ett tag, solen som dessvärre försvann för ett litet tag sen och med den försvann även värmen... den ser dock ut att ha kommit tillbaka lite iaf! Kan ju hoppas på det.

Fick en ibjudan till en maskerad, temat var "vad är du om tio år" jättesvårt ju! en ska försöka hitta på ngt trevligt :) man kanske kan vara något man drömmer om att bli, fast det är ju ganska ouppnåeligt så det blir ju lite fel. Problemet är ju att det jag planerat att bli inte är så utklädesvänligt, bara vanliga arbetskläder liksom, inte så roligt, men men, det blir säkert bra! :)

Kram

Glad påsk!

2009-04-11@10:40:15
Har precis gjort mig klar, om bara ett litet tag åker vi till mormor och morfar för påskfirande :) Ska bli trevligt! Kusiner kommer också! Riktig Nicaragua-nostalgi blev det också, det är också trevligt, jag längtar tillbaka bara...

Glad påsk på er
Kramar!

Älskar verkligen den här låten, spelar den om och om igen. Lyssna du också, här!

Above all powers, above all kings
Above all nature and all created things
Above all wisdom and all the ways of man
You were here before the world began

Above all kingdoms, above all thrones
Above all wonders the world has ever known
Above all wealth and treasures of the earth
There's no way to measure what you're worth

Crucified
Laid behind a stone
You lived to die
Rejected and alone
Like a rose
Trampled on the ground
You took the fall
And thought of me
Above all

Above all powers, above all kings
Above all nature and all created things
Above all wisdom and all the ways of man
You were here before the world began

Above all kingdoms, above all thrones
Above all wonders the world has ever known
Above all wealth and treasures of the earth
There's no way to measure what you're worth

Crucified
Laid behind a stone
You lived to die
Rejected and alone
Like a rose
Trampled on the ground
You took the fall
And thought of me
Above all

Crucified
Laid behind a stone
You lived to die
Rejected and alone
Like a rose
Trampled on the ground
You took the fall
And thought of me
Above all

Like a rose
Trampled on the ground
You took the fall
And thought of me
Above all

Vår

2009-04-10@15:39:53

You're my everything

2009-04-09@17:31:04

When life is hard
I'll run to you
you're my shelter
you're my hope

When I'm lost
I'll search for you
you're my power
you're my trust

When my heart needs to heal
I'll give it to you
you're my healer
you're my love


When life is good
I'll thank you forever
you're my strength
you're my everything


Te amo

2009-04-09@14:37:55
Trevligt med en promenad nu. Jag och syrran var ute i lite mer än en halvtimme, synd bara att det är så lerigt överallt. Våra försök att gå i spåret fick slopas och det fick bli travspåret ist, haha! Jaja, det torkar väl snart får man hoppas!

Ikväll blir det nog dans tror jag, ska bli trevligt att prova iaf, sen att jag inte är en dansa-loss människa kanske många av er fattat vid det här laget, men jaja, ska bli kul att träffa folk! :)

Du är fin min vän, du förtjänar det bästa!

Jag hoppas du förstår att det inte går så mycket längre till

2009-04-08@17:36:31

Jag förstår bara inte, ska det alltid fortsätta vara såhär kan jag lika gärna lägga av helt och hållet, det är väldigt frustrerande att leva utan vetskap om hur det ska vara. Jobbigt att inte veta hur det ska bli, jobbigt att hela tiden gå och tänka på det. Åhh..

Jaja, nu över till ngt helt annat.. Dagen har varit ganska lugn, hittills, har träffat en mycket trevlig person, ikväll blir det fullt hus här hemma :) Sitter just nu och lyssnar på bra musik och pratar med trevliga personer!

Jag hoppas du förstår hur mycket du gör i mitt liv!

Kramar!


Wollibolli jordbor!

2009-04-08@10:29:02
Bio igår kväll med vänner, vi såg Kenny Begins, som några kanske redan listat ut. Vi var sju stycken och det var ungefär så många som satt i biosalongen, okej då det var några till, under femton, haha, så det kan gå... Lite trist, ändå en av de bästa sakerna med bio är ju att få titta på folk, haha, men vi kan stolt skryta med att vi hördes mest iaf... Vi med våra ilskna och läskiga uppsyner kanske skrämde de små från vettet, åh, så seriöst det här blev känner jag... Jaja, repliker att minnas, sekvenser att garva åt för en lång tid framåt och massor av trevligt umgänge är en bra summering av dagen.
Sen konstaterade vi att vi hade rätt; det är inte många på Old Saints en tisdagkväll, inte för att det var meningen att vi skulle ut men vi var ju tvungna att göra något tills bussen gick, haha. Pratade med en som jobbade på HIG som hade fått i sig liiiiite för mkt... nu vet vi hela hans livshistoria!

Om en halvtimme ska jag bänka mig framför TV:n och curling-VM för herrar :) Trevligt!

Just a feeling...

2009-04-07@17:00:44
Trevliga planer för kvällen förgyller min dag just nu, samt det faktum att förkylningen äntligen är på väg att försvinna! Snart kanske man kan leva sitt liv utan snörvel, host och krax - attacker! Allt blir liksom mycket lättare då...

Mina svartvita/sepiafärgade bilder är nu färdiga att sättas upp på väggen, jag känner på mig att det kommer bli bra. Jag är svag för svartvitt, det ger en känsla av enkelhet men som ändå berättar så mycket. Kontrastrikt, rent och träffande!

Josh Groban- You raise me up!

Du är värdefull för den du är, glöm aldrig bort det! Du är skapad till den fantastiska person du är, den unika individ som är älskad över allt annat. Du är skapad så underbar, det är svårt att förstå. Du är älskad för den du är, för den du är skapad till och jag vill att du ska inse det. Du är perfekt i din skapares ögon och du behöver inte ändra på något. Ditt liv är en gåva given till dig, den ska du ta tillvara på. Du är skapad för ett syfte, ett syfte som passar just dig. Ta åt dig, du är älskad för den du är, kom ihåg det!


Ord

2009-04-06@22:25:37
Ord är vackra, de betyder så mycket mer än de bokstäver de är uppbyggda av. De har en betydelse som går att tolka på flera sätt, en individuell tolkning, som kan beröra människor på olika sätt. Jag blir berörd av ord, jag slukar dem, bokstav för bokstav, och betydelsen ger mig känslor, känslor som berör mig och endast mig; lycka, ilska, kärlek, sorg... Jag älskar det!

Det finns så mycket jag vill säga, så mycket jag vill skriva, men orden räcker inte till. Ord, dessa enkla ord, men ändå så vackra, kan förändra, förstöra, bygga upp, men kommer alltid förbli enkla skrivna ord, enkla skrivna vackra ord. Jag vill så gärna kunna författa dessa ord, meningar och texter. dessa texter som berör, som är värda att läsa, men allt känns så meningslöst, så meningslöst när man vet att det inte går. Man saknar det där lilla extra som krävs för att uppfylla drömmen, för att göra tankar till ord, ord till meningar och meningar till texter... Det känns så frustrerande ibland men jag antar att jag får nöja mig med detta, att bara få skriva för att jag älskar det. Kanske ingen läser men jag har i alla fall fått uttrycka mig i ord, dessa vackra ord som kan förändra...

Hade ni tröttnat?

2009-04-06@21:43:01
Det hade i alla fall jag! Blogglayouten syftar jag på nu. Jag har en tendens att tröttna på något ganska fort, väldigt bra att jag tycker om att göra nytt iaf! Blev lite mer färger den här gången, det är ju trots allt vår, så vad tycker ni? Bu eller bä?

Vår i mitt hjärta!

2009-04-05@23:21:54

Tänkte visa lite bilder från min och Jennys skogsmullefotografering :) Inte för att det blev så mkt skogsmulle men iaf... Förresten, skärpan sa hejdå och försvann, så den ser ni inte mkt av.
Nu får ni också se min nya vårjacka på bild :)


Te amo, mi hermana <3

Lite bilder från dagen då. Härligt väder!

Har precis haft film/kladdkakekväll med syrran, alltid lika trevligt! Vi såg Hancook och jag kom att tänka på hur hemskt det måste vara att absolut inte ha en aning om vem man är, var man kommer ifrån eller varför man är som man är. Att leva sitt liv utan mål och mening, utan någon att stödja sig emot då hela världen tycks vara emot en. Det kan inte vara en härlig känsla... Jag skulle då inte vilja vara i hans situation. Men jag antar att vi alla någon gång känt en liten del av detta, detta att man inte vet vem man är, att man inte riktigt har koll på sin bild av sig själv och att man på detta sätt gräver ner sig i negativa tankar, eller har jag fel?

Slut på kvällsfilosofin, nu ska jag snart sova.
Puss och godnatt på er!


Skrämmande nära men ändå så långt borta

2009-04-05@20:08:37
Jag kan räcka ut handen och ta på det, men vägen för att fullständigt nå dit är lång och svår och inte alltid utan smärta. Jag måste fatta ett beslut, ett beslut som kommer förändra mitt liv. Jag måste göra detta, jag måste låta det ske, även fast det skrämmer så blir det nog bra till slut. det är var jag hoppas och tror i alla fall. Steget skrämmer, steget berör, steget är brutalt men ändå så lindrande. Det är svårt att förklara, det är svårt att förstå men det behöver inte förklaras, inte så någon utanför förstår, för det är helt omöjligt.

Jag vill, jag kan, jag ska, jag måste bara inse det!

Slappsöndag

2009-04-05@17:14:55
Har seriöst inte gjort något vettigt idag! Mina försök till att göra något misslyckades, så gick det med det, haha! Skulle skära till mina utskrivna foton för att sedans ätta upp dem på väggen men det gick ju som det gick... Jaja..

Var ute och fotograferade lite vårbilder med Jenny, resultatet av vårt skogsklättrande kommer kanske senare, håller på att gå igenom bilderna nu. Vår!

Nu luktar det kladdkaka i hela huset, doften liksom smyger sig igenom min stängda dörr, inte bra, inte bra :)

Huvudstaden

2009-04-04@21:21:53

Är hemma igen efter en Stockholmsresa med familjen. Jag, syrran och mamma shoppade större delen av dagen. Eller iofs, vi satte oss vid vattnet och åt mjukglass också :) Nackdelen var väl att min förkylning inte precis blev bättre, men men, så blir det ibland.

Sitter och lyssnar på musik, låtar med vackert budskap, dessa som jag älskar!Haha här är vårt julspel vi gjorde på tonår ett tag innan jul. Hmm... Synd för Emma att slutscenen inte kom med! Jaja, se och njut, detta är något du aldrig mer kommer få skåda :) En unik tolkning! Haha!Det man helst av allt vill g(l)ömma

2009-04-03@21:44:44
Har degat hela kvällen, kände att jag behövde det. Ska agera snäll storasyster och hämta Jenny på Alderholmen om ett par timmar.

Jag hoppas verkligen det löser sg Emma, du vet att jag håller alla tummar jag har (förhoppningsvis bara två!)! <3

Och jag hoppas verkligen jag blir bättre tills imorgon, min röst bär mig inte riktigt för tillfället och jag vill helst inte missa Stockholmsresan pga detta. Men men, har kurat ihop mig i TV-fåtöljen med varm choklad och det hjälpte lite iaf. Mysigt var det också!

Sitter och småsnyftar till Lailas och Tobias showdans i finalen av Lets Dance, hmm, lite smått fånigt men det är så vackert, så känslosamt. Jag tror jag ska titta igen :)

Det är bara de saker man inser att man faktiskt gör som man kan göra något åt.
Därför är det ett plus när dessa saker kommer fram i ljuset,
även fast man helst av allt vill tränga undan dem igen...

Påsklov

2009-04-03@15:00:34
Och åh, så skönt det ska bli! Att bara få ta en paus från allt vad plugg heter (för ett tag iaf, har plugg att göra) och få ladda upp nya krafter inför slutspurten!

Svenska B-tal idag och jag klarade det! :) Lät som en kråka men jag tror de uppfattade vad jag sa, tydligen var det gillat av läraren också för meddelandet vi fick efteråt var ett stort MVG till hela gruppen, bra avslut måste jag säga!

Och så glömde fysikläraren bort vår lektion och kom först efter 20 minuter... Hmm...?

Förresten så är vår PA-hemsida uppdaterad, www.kloning.lafleur.nu. Vi har varit väldigt sega med detta, haha! Men bättre sent än aldrig.

Kramar!

Jag vill hålla dig i handen min vän

2009-04-02@22:25:45
När något inte går som man vill då vill man nästan ge upp. Känslan av att vilja, att vilja så starkt, men att inte kunna, eller våga... varför ska det behöva vara så? Man vill uttrycka sig, forma känslor till ord, viljan är stark, men modet tvekar. Man tänker att nästa gång, nästa gång ska det ske men väl på plats räcker det inte till. När man tror att något ska lösa sig, finns det annat som kommer i vägen och så sjunker man tillbaka. Allt som finns är det lilla strået av hopp, hoppet om att allt ska lösa sig. Det gäller att fatta tag i det och häva sig uppåt, sakta men säkert mot toppen. Processen är lång men det går framåt och det är dessa framsteg man ska fokusera på, dessa framsteg man ska glädjas åt. Allt för att inte fokusera på det som gått illa, det som gått fel. Tacka för livet du lever, det har du fått som gåva. Tacka för alla runt omkring dig, de finns där för dig. Jag vill tacka dig min vän, för allt du gjort för mig!


Jag vill hålla dig i handen min vän
Jag vill dela mitt hjärta med dig

Låt mig få visa att jag finns här för dig
Låt mig få älska dig för den du är

Jag vill hålla dig i handen min vän
Jag vill leva mitt liv med dig

Låt mig få visa att du är värdefull
Låt mig få älska dig för allt du gjort

Jag vill hålla dig i handen min vän
Jag vill älska dig till tidens slut

Jag vill hålla dig i handen min vän

Att tappa kontrollen

2009-04-02@14:55:24
Tror jag blivit drabbad av den så kallade influensan, tyvärr. Halsen mår inge vidare och jag är förkyld, får hoppas det går över fort. Mest orolig är jag över svenska B- talet imorgon... Fem minuters babbel och har man ingen röst då så är det ingen som hör något och då blir det inge vidare. Jag som var peppad inför talet, nervös också förstås, men jag är ganska nöjd med det jag skrivit och hoppas det kan beröra de som lyssnar och så drabbas jag av det här. Kurerar halsen just nu med halstabletter och genom att hålla munnen stängd, så gott det går. Ni som känner mig vet att jag kan ha lite svårt med det ibland...


Jag känner att jag vågat ta steget ut, vilket känns bra, bättre än jag trodde. Det som gäller nu är att jag inte faller tillbaka, ett baksteg är det jag minst av allt behöver. Detta var något av det svåraste jag gjort och jag kanske inte gjort det fullständigt, men jag är på god väg och hoppas det hjälper, det ska hjälpa, för jag har bestämt mig! Bara att ta tag i det var för mig ett stort steg och de nästa stegen kommer jag sträva efter att ta.
Livet är inte alltid en dans på rosor men det gäller att ta tillvara på det minsta lilla, de små ljusglimtarna i mörkret och snart, snart lovar jag er att ni kommer se ett slut, ett ljus i tunneln!


Vågar du ta steget?

2009-04-01@16:20:48
Fick inspiration och satte ihop den här..Uppsatsen avklarad!

2009-04-01@16:04:10
Satt ungefär två och en halv timme och skrev. Fem timmar, aldrig att jag hade orkat sitta så länge!
Nu får vi hoppas att uppsatsen duger. Skrev en krönika till en filmtidning som skulle handla om positiv påverkan från filmer.

Kom på att jag inte lagt upp bilderna från min lilla fotopromenad i söndags... Blev lite annorlunda bilder, mycket virrvarr och korta skärpedjup men det kan vara ganska effektfullt ibland också!


RSS 2.0