Hellre sagda ord än inga alls

2009-07-31@22:28:13


Alla tomma ord om att allt skulle bli bättre, alla löften om att fortsätta som innan, de kunde lika gärna ha förblivit osagda, ingenting har förändrats. Kanske är det mitt fel, som ni fått allt annat att verka vara, kanske är jag den där lilla naiva idioten som tror på förevigt lyckliga slut, men säg det då! Låt mig inte bara leva i ovisshet och undra vad det egentligen är som pågår, jag säger er, det är mycket värre, då vet man inte hur man ska hantera situationen och det blir pannkaka av det mesta.  Kanske är jag en överkänslig liten skit som bara gnäller och lever mitt liv i självömkan, men detta blev för mycket, det blev ett fall och det är långt till marken. Beror tystnade kanske på att ni mår dåligt? Oj, förlåt, det var ju inte ni som blev utan, ni har kvar det jag en gång hade, det är jag som drog kortaste strået och fick ta skiten. Jag glömde för en sekund att ni inte vet hur det känns, varför ska ni då kunna ha en aning om hur jag känner mig?



Nu över till en liten överblick över dagen. Tack till er två som förgyllde min dag! Var bjuden på middag hos en vän, det blev god mat, massa bilder och trevligt sällskap! Många glada skratt livade upp!

Imorgon ska jag jobba två gånger, först mitt vanliga jobb sen hoppar jag in och hjälper till på Erikshjälpen mellan tolv och två, första gången, ska bli spännande. Hoppas bara jag inte är en död sill, kanske dags att gå och lägga sig?

God natt på er!
En jättekram till alla er som betyder <3

Ingenting varar för evigt

2009-07-30@21:35:15
Har skrivit klart en novell, känns otroligt bra nu när jag fått ur mig allt!

Dagen har varit bra! Träffade Emma i Boulognern vid halv två, därefter blev det minigolf och sen glass. Efter det tog vi en shoppingtur på stan, jag införskaffade mig ett par stövlar jag har tittat på väldigt länge nu. Ett fynd på rea :)

Mina älskade stövlar :D

Åkte hem sen och fixade med lite bilder tills imorgon, åt middag och ägnade någon timme åt en underbart bra bok, alldeles för lite tid egentligen...

Har ätit en bulle, lyssnar nu på musik, måste snart sova, men nu är det ungefär en vecka kvar på jobbet bara :D

Somewhere over the rainbow

2009-07-28@19:21:35


Visar några fler bilder från senast, blev ett par stycken i alla fall, av lite olika teman. Synd att skärpan saknas på vattenbilderna... Funderar på att uppdatera hemsidan också, var ett tag sen sist, men ni som vill kan ändå ta er en titt på www.jessica.lafleur.nu 

Var i Korskyrkans soppkök en stor del av gårdagen, mycket trevligt! Därefter bar det av hemåt för lunch/middag och sen blev det bullbak :) Idag åker jag till mormor och morfar en sväng, sen blir det nog Sommarkväll ikväll!



Det är först när man inte har något längre som man inser hur mycket man älskar det...

Nyklippt

2009-07-27@19:26:58



Sådär blev det, man ser inte så bra men jag orkade inte försöka ta bättre bilder.

Världen i rosa

2009-07-27@19:23:43


Ytterligare några bilder från fredagen, håller sakta men säkert på att gå igenom allihop så ni kommer få några bilder lite då och då :) Nu körde jag på lite rosa tema, lite gulligt, haha!

Har varit och klippt mig idag, bild kommer i ett annat inlägg, måste ordna några saker först. Jag blev väldigt nöjd faktiskt! :)


Jag vet hur det känns!

Jag vill att du ska återfå hoppet
Och orka fortsätta kämpa
För att inte hamna i träsket


Min högsta önskan är att du
Ska få mod att resa dig
Om du någon gång hamnat där


Detta säger jag till dig min vän
För att jag tycker om dig
Och jag vill att du ska må bra


Kan jag på något sätt hjälpa dig
Att inte hamna i detta mörker
Så vill jag göra det


Kan jag på något sätt ge dig hopp
Ett hopp du kan leva vidare på
Så vill jag göra det


Om du fortfarande tvivlar
Följ med mig på en underbar resa
En resa som förändrar


Så ta min hand, älskade vän
Så ska jag visa dig en sak
Jag ska visa dig meningen med livet


 


Black & White

2009-07-26@16:40:27


Tre bilder från i fredags.
Jag har sovit en halvtimme idag, sen jag började jobba vid 03.00, helt sjukt. Kunde verkligen inte somna imorse så det slutade med att jag låg och vände och vred på mig i över två timmar, sen gav jag upp. La mig ett tag efter lunch och lyckades somna, efter 45 minuter... Jaja, ska iväg till Mickis ikväll så jag hoppas jag kan hålla mig vaken, blir nog inte så sent för min del ändå, vill kunna sova lite innan jag ska upp och jobba igen!

Har suttit och redigerat bilder nästan hela dagen, är nästan klar nu också så det lönade sig! Har lite tid på mig imorgon, annars får jag skicka de som är kvar lite senare.


Jag står helt handfallen
Och ser glasskivan slås sönder
Långsamt
Smärtsamt
Allt går i kras
Det finns inget jag kan göra
Slaget har redan kommit
Långsamt
Smärtsamt
Splittret flyger
Och träffar rakt i hjärtat
Bitarna tränger djupt in
Långsamt
Smärtsamt
Utan omtanke
Hjärtat stänger sina dörrar
För att hindra mer glas från att tränga in
Långsamt
Smärtsamt
Sluter det sig helt
Kommer jag någonsin våga öppna det igen?

Sometimes I wish I were an angel

2009-07-25@20:04:24
Det har varit tyst från min sida ett litet tag nu, har inte känt för det och jag vill inte skriva bara för att, det blir aldrig riktigt bra då. Har varit ute och fotograferat lite och håller på att redigera bilderna så de kommer snart upp här, blir mycket rosa kan jag tala om! :)

Var på Ice Age 3 idag med Olov, filmen var sjukt bra :) Jag är riktigt svag för dessa filmer, helt otroligt. Blev en hel del skratt också :)

Nu blir det Sommarkrysset, om jag ska vara ärlig har jag aldrig tittat på det, men en liten fågel viskade i mitt öra att släkten från Piteå har VIP-platser, man måste ju försöka få en skymt av kändisarna :)

Kram!

Som en fågel...

2009-07-22@22:53:18
Tidningarna var 45 minuter försenade imorse, men jag lyckades ändå komma ikapp och blev bara tio minuter senare än vanligt, tycker jag var ganska bra gjort ;)
Jag har inte haft någon som helst inspiration till att skriva de här dagarna, vet inte vad som hänt. Jag antar att den kommer tillbaka, i alla fall så hoppas jag att den gör det. Det kanske bli lite tyst här ett tag. Dessutom gör jag inte så mycket på dagarna, i alla fall inget som ni vill läsa om här. Hade i alla fall en trevlig biljard/fimkväll igår!



Fågeln som försöker och försöker
Kämpar och sliter
Men inget den gör är bra nog
Trots längtan och tusentals önskningar
Är och förblir den lilla fågeln
Någon som försöker vara någon annan
Men bär på en längtan att bara få vara sig själv
Men snälla säg mig
Hur ska man kunna vara sig själv bredvid någon som tycks ha allt?


En promenad på hjärtats väg

2009-07-19@21:46:31
Det är såhär framåt kvällen som man funderar som bäst, det är nu på kvällen som inspirationen flödar, även fast man försöker stå emot. Det som kommer är inte alltid något positivt, det är inte alltid det man vill.




Misstag lär man sig av
Jag har lärt mig
Att sätta hjärtat först
För vad som än händer
Kan man inte ångra
Något som kändes så rätt
En promenad på hjärtats väg



A long, long time ago
Yet so close

Och regnet det bara öser ner...

2009-07-19@15:19:30
Jag har tröttnat på mitt jobb, vilket kanske inte kommer som en nyhet men nu får ni det skriftligt iaf! Jag vill dock inte att jobbtiden ska ta slut, då är sommaren nästan över... Svårt dilemma det här! Var så sjukt seg imorse, sen det faktum att mitt vänstra knä och båda mina hälsenor inte ville samarbeta så gick det trögt..

Gårdagen var i alla fall väldigt trevlig :) Fick besök av några vänner och det bjöds på kubb, brännboll och fotboll! Sen blev det även god mat och Trival Pursuit.



Vår server har lagt ner, efter åskvädret och strömavbrottet häromdagen, så jag kommer inte åt mina bilder. Tack för backup säger jag bara, alla bilderna finns kvar!

Det går ändå inte att göra annorlunda

2009-07-17@16:24:49
Nu i efterhand är det så mycket jag ångrar som efter smällen för ett par veckor sedan har blivit så mycket mer betydelsefulla, jag ångrar det så mycket mer. Som den där helgen när jag, istället för att tillbringa tid med personer som kom att komma mig närmare än många andra på ett alldeles speciellt vis, åkte iväg på annat, som inte ledde till något i alla fall. Tre dyrbara dagar, tre missade dagar, tre dagar, tre dagar... Då tänkte jag inte så, men nu i efterhand är jag så otroligt ledsen över att jag missade så dyrbar tid, tid som aldrig kommer gå att få tillbaka.

Jag tittar på bilder och minnena kom tillbaka och jag skulle nu kunna göra vad som helst för att spola tillbaka tiden till denna underbara tid, tiden som kom att betyda så mycket för mig och mitt liv. Men det är för sent, det är alldeles för sent och det ångrar jag.

Nu ska jag i alla fall baka kladdkaka, vi ska ha den tills imorgon. Måste ha något att göra känner jag.

Come, now is the time to give your heart

2009-07-15@21:13:54
Mina ögonlock håller seriöst på att falla ihop! Skulle iofs kunna gå och lägga mig, men jag vet inte... Antar att jag faller för behovet snart ändå.. Boken lockar desto mer, Skuggorna och regnet av Håkan Nesser, sjukt bra bok av en av mina favoritförfattare, kan det bli bättre? Synd att de tar slut så fort bara...

Har varit på ett litet fotouppdrag idag! Det var väldigt trevligt och jag hoppas det blir något av bilderna :) Annars har dagen varit lugn. Kanske ska säga att jag slog personligt rekord på jobbet imorse, två timmar och tio minuter, det ni! Haha, jag är inte riktigt normal, men har man tråkigt så blir det lätt att man försöker göra det lite mindre tråkigt vilket idag resulterade i en tävling med mig själv... Sen att jag blev otroligt glad igår över att en person på andra våningen inte skulle ha sin tidning vilket gjorde att jag slipper springa i trappor i det huset ska vi inte tala om :)

Nej, nu orkar jag inte mer, får skylla på att jag klev upp en timme tidigare än vanligt imorse!

Kramar!


Kusiner

2009-07-13@13:34:36
Kusinerna kom hit på eftermiddagen igår och de livade verkligen upp stället :)
Tänker bjuda på lite bilder från lördagen, titta och njut :P Till skillnad från alltid annars så tog jag nästan inga bilder alls, det var andra som stod för den delen.



Jag börjar bli lite rastlös känner jag, vill ha saker att göra men på grund av jobbet så är jag inte speciellt kvällspigg vilket förstör en del. Om ett par veckor är jag i alla fall ledig i någon vecka! Sova sova och vara social blir min uppgift då!! Men jag känner ändå att jag vill ha något att göra för stunden, jag vill inte låta jobbet förstöra allt heller...

Nu ska jag och Jenny gå ut på promenad!

En ljusglimt

2009-07-11@22:38:47
Dagen har spenderats i Åshammar med kusinerna. Otroligt trevligt! De tokstollarna tog till och med ett bad utomhus, sekunderna efter sågs en jätteblixt, trevligt värre! Jag stod bredvid under mitt paraply och beskådade spektaklet. De hade nog roligt i alla fall, men det skulle krävas mkt för att få i mig, om det hade gått över huvud taget...

Nu blir det sängdags för min del. Klockan ringer 03.10 imorgon, vilket iofs är en sovmorgon så jag ska inte klaga, men man kan ju ändå tycka det är tidigt..




Det finns något jag faktiskt klarar av
Det var dock inte det rätta för stunden

Tiden läker alla sår

2009-07-11@22:28:10
Jag har inte orkat skriva något på ett tag nu, har inte haft någon riktig motivation till det. Det har inte heller hänt något särskilt som är värt att nämnas. Tiden läker alla sår, jag tror på det! Det har dock inte gått tillräckligt med tid än...

Jag har så många frågor som jag skulle vilja ösa ur mig, fråga efter fråga efter fråga, men jag vågar inte göra det. Kanske är jag rädd för vad svaren skulle kunna bli, jag vet inte. Svaren kan vara lika skrämmande som rädslan över att ställa själva frågan och då är det kanske bäst att låta bli. Men ska man då leva i ovisshet tills minnet bleknar bort, eller ska man fatta mod, gå emot rädslan och ställa dem, ställa frågorna som ligger och gnager. Men till vem? Och varför?




En mot världen


En i gänget, men ändå inte
Det finns alltid en känsla
Av att inte höra dit


Femte hjulet, inget att ha
Allt som sker är nära
men ändå så långt borta


Ett skådespel, en dålig karaktär
Som inte kan mätas med resten
Och insatsen är obetydlig


En stor publik, men ingen ser
Känslorna är gömda
Och hjärtat är i trasor


Många frågor, få svar
Ska allt behöva ses från utsidan
Eller ska scenen få ett snabbt slut?

När allting rasar och man blir stående kvar bland dammet som bildas

2009-07-09@22:41:19
Om man alltid levt på ett hopp om att det man en gång har alltid ska finnas kvar, då tycker jag man borde försöka inse att livet inte alltid är en dans på rosor. För när det olyckliga ögonblicket kommer då detta slås rakt i ansiktet på en, då står man där handfallen utan att riktigt veta vad man ska göra, vart man ska vända sig, eller hur man ska reagera. Först då kanske man inser att man kanske inte alltid ska vara positiv om allting, det kan vända och det snabbt. Och när det händer har man inget att ta till med eftersom man litat på att man inte behöver några reservkrafter.

Jag har i alla fall insett att det inte finns så mycket att göra, livet går vidare, även om det är skittungt just nu. Det kom så oväntat, även fast jag haft en gnagande tanke om att det kanske kunde bli såhär en dag. Känslan av att inte ha passat in har funnits där dag efter dag efter dag, men jag kan ändå inte komma ifrån en känsla av att bli lämnad kvar. Det är det jag är rädd för, jag vill inte bli lämnad ensam, jag hatar det.

Jag hatar att leva i ovisshet och det har jag gjort nu i ett par månader, beslutet som fattades kom inte direkt som en blixt från klar himmel, men närapå, men jag slipper i alla fall tveka längre. Nu vet jag var jag står i förhållande till det här och då får jag försöka jobba mig uppåt igen, steg för steg. 

Jag har hört att ett nedslag inte behöver skada så allvarligt som man kan tro, jag är rädd att detta kommer göra att jag backar ett par steg, men förhoppningsvis kommer jag tillbaka med full kraft igen. Jag har fått höra att jag har kämparglöd och en stark vilja och jag hoppas detta kan vara till nytta. Jag har även stöd i mina nära och kära som jag vet finns där för mig, jag älskar er!

Det låter så hurtfriskt för tillfället. det är skitjobbigt just nu, det går inte att komma ifrån och jag tror alla mina tårar tog slut idag... Det finns i alla fall inget kvar nu.

Sommarbete

2009-07-09@16:12:23
Här kommer lite bilder från i söndags då vi besökte hästarna på betet :)


Vissa var ju lite mindre seriösa än andra

Såhär snygg kan man ju också vara :P


Blev en hel del bilder, det här är bara ett par stycken. Jag planerar att lägga upp dem på hemsidan också inom en snar framtid!

Dramat om det du, ja just du, behöver få reda på!

2009-07-08@20:43:55

Här är dramat vi spelade upp i Berlin. Nu kanske du tänker att; nej, men detta är inget för mig. Men jag tror att det är för just dig detta dramat är. Börja inte titta och bara stäng ner på en gång igen då du inte anser det vara värt en titt, ge det en chans och jag hoppas ditt liv blir förändrat. Mitt har blivit det!




Här kommer lite fler filmer från denna underbara resa, men jag råder er att först ta er en titt på dramat, lovar ni det?
Bra! Dåså, här kommer de :)

 Här dansar vi tokiga svenskar, som Magdalena så fint uttryckte det, Små grodorna runt ett träd vid den bombade kyrkan i Berlin!


Ännu mer dans! På lördagen kom det barn till kyrkan, vi spelade upp dramat för dem men det blev även lite alldans (allsång i dansformat!)


Sådär, betydligt fler filmer finns på Youtube för den som är intresserad :)

Stockholm tur och retur

2009-07-08@16:53:49

Efter jobbmötet på tisdagen åkte jag hem och packade. Tog sen tåg till Sthlm där laget mötte mig på stationen. Vi gick därefter och åt mm, kvällen slutade på en biljardhall, det gick bra, endast några smärre missöden, men vi klarade oss finfint allihopa. Förresten, glömde vårt lilla inhopp på McDonalds därefter, även vår lilla språngmarsch till tunnelbanan är värd att nämnas, men vi hann.

När jag vaknade imorse kändes det som en ångvält kört över huvudet mitt, det bultade sjukt mycket, men det gick snart över, tack och lov! Tror nog det beror på promenaden faktiskt... Sedan var det i alla fall dags för some serious talking. Vi var på väg hem igen runt lunch och nu är jag back in town igen, för ett par timmar sen vill säga.

Sitter och redigerar alla bilder från fotograferingen häromdagen, det är sjukt många bilder men det går framåt!


Jag vet att hur mycket jag än säger, hur mycket jag är förklarar är det ändå svårt att helt förstå. Känslor går inte att klä i ord, hur mycket man än kämpar. Jag skulle önska det fanns någon smart själ på den här jorden som skulle kunna uppfinna ett ord, ett enda ord, som skulle förklara allt om hur man kände, men jag antar att det ändå inte skulle vara tillräckligt.

Om jag skulle backa ett steg, skulle något förändras då? Skulle det underlätta för alla inblandade om jag helt enkelt gav upp? Inte för min skull, utan för eran!

Hästarna

2009-07-05@16:36:57
Jag och Jenny har precis kommit hem efter en tur till Fältishästarnas sommarbete :) Blev en hel del fotograferande och sen satte vi oss på en filt mitt på vägen och fikade. Trevligt? Jajamensan :) Några bilder kommer antagligen upp här, har dock lite att göra innan, såg att det nästan var 500 st, jag i ett nötskal, men sånt är livet!

Then the sun will come to me

2009-07-04@19:52:50
Jobb på morgonen, sov till framåt lunch, sista övningsdagen så på måndag börjar allvaret. Är ledig imorgon, så sjukt skönt :)

Var på stan på eftermiddagen med mamma och Jenny. Inhandlade två ögonskuggor, en mossgrön och en vitaktig. Vi blev även överrumplade av ett våldsamt åskoväder mitt på dagen, mindre mysigt kanske. det blixtrade och hade sig och regnet stod som spön i backen, tur att man var inne.

Jag har så lite att skriva för tillfället, jag gör nästan ingenting på dagarna, kanske beror på att jag sover halva dagen iofs...


Igår var iaf en bra dag! Låg på en filt i Boulognern med Johanna, åt glass och pratade. Det var väldigt trevligt =)


"Ingen lägger speciellt märke till henne där hon går gatan fram, hon har ett mål, men går med sakta, försiktiga steg. Hon är vacker, med ett ansikte som har mycket fina drag och en hy som har antagit en svagt brun nyans efter vårens första strålar. Hennes gyllenbruna hår lockar sig kring axlarna, och hennes ögon, dessa klargröna ögon gnistrar som stjärnor, speciellt när hon ler. Nu ler hon inte, hennes annars så klara ögon är beslöjade av en våt hinna och en ensam tår rinner ner för hennes kind. Snart är hon framme, hennes steg blir allt långsammare. I sista stund stannar hon, andas några djupa andetag och öppnar sedan dörren, dörren till hennes värsta mardröm, en mardröm som aldrig verkar ta slut."


I'm giving you my heart and all that is within

2009-07-02@21:23:45
Har ni någon gång känt att ni är i stort behov av att göra något men samtidigt känner att ni är begränsade till att inte göra det? Kan bero på flera olika orsaker...
Just nu är min högsta önskan att få explodera, explodera i ett moln av ord, ord utan mening, ord utan egentligt sammanhang. Bara ord för att det är ord och ord kan hela.

På tal om något annat så är jag trötter trötter för tillfället. Jag antar att jag kommer vänja mig snart och dessutom så är jag inte helt anti jobbet heller. ganska härligt sådär tidigt på morgonen, att få se solen gå upp och bara vara, ensam liksom.

Jag har verkligen lätt för att få speciella låtar att fastna, sen spelar jag sönder dem tills de har fastnat lite till och därefter svalnar intresset lite, men inte helt, för att lite senare blossa upp igen och låten kan förvänta sig att bli sönderspelad. Men det gör inget, för jag älskar dem! Just nu är det en speciell låt som får mig att dels tänka på Berlin, vi spelade den där väldigt ofta, men den får mig också att tänka på något som är så sant och som ligger så nära. Jag är beroende av vackra texter!

Nu blir det lite ordbubbel här, som egentligen kanske inte har någon betydelse för er, men för mig har de det och det är därför jag låter de komma. Jag bara låter de bubbla fram...

Första dan på jobbet

2009-07-02@12:32:54
Väckning 02.30 idag, var hemma igen till ca 05.30, somnade runt sex och sov ett par timmar. Nu ska jag snart äta frukost, dygnet vänds fort. Men det gick bra iaf.

Valbo

2009-07-01@21:42:36
Var i Valbo på eftermiddagen idag, var där med mamma och syrran. Fick användning av mitt presentkort på Guldfynd, blev ett halsband och en ring. Hittade även tre fina anteckningsböcker på Gallerix och en kjol på HM, på bild nedan.

Nu måste jag snart sova känner jag, klockan r9inger 02.30 imorgon (INATT!!) och då ska jag vara fit for fight och redo att jobba liksom. Jag vänjer mig nog snart.


Kjolen, jag älskar den!

Kram på er!
och God natt

RSS 2.0