Vårkänslor!

2009-03-31@22:22:46
Nu hoppas jag detta väder håller i sig! Visst, det ligger snö kvar på marken men man känner att det är vår i luften och man blir på så bra humör. Det liksom spritter av livsglädje i hela kroppen! Invigde min nyinköpte vårjacka idag också, lite kallt på morgonen men det är sånt man får leva med.

Imorgon är det dag för Nationellt prov i svenska B- uppsatsskrivande i fem timmar. Inget jag är sådär jättepepp på men det löser sig nog. Hoppas man kan bli klar innan tiden är slut, så man slipper stressa liksom. Ser faktiskt mer fram emot talet än uppsatsen, konstigt nog! Jag brukar alltid få stora skälvan inför tal men vara relativt lugn inför uppsatsen. kanske är det för att jag denna gång skrivit ett tag jag är hyfsat nöjd med och känner att jag kan relatera till, vilket förenklar själva framträdandet.

Jaja, nu borde jag krypa ner i sängen, ska försöka svara på lite frågor och sen sova. Vill vara utvilad imorgon, ska bli skönt när det är överstökat.

Puss

Mycket att göra

2009-03-30@15:38:10

Otroligt mycket som händer just nu! Skulle jag förklara skulle det ta ett par timmar och det har jag inte tid med.

Helgen har varit bra. Maskerad i lördags, Emma fyllde 19 då! <3  Var utklädd till Cruella de Vil, det var tema Oscarsgala och vitsen var att man skulle klä ut sig till valfri filmkaraktär.
Efter blev det Old Saints. Hann även med en tur till Jesusbussen på stan, folk tittar så kostigt på en ibland... Hmm...


Min outfit för kvällen


















Bilden på Bröderna Fluff får avsluta dagen.

Igår var jag till valbo med mamma och syrran. Hittade en vårjacka, en röd, och då menar jag verkligen röd! Men jag gillar den :) Går emot mitt vanliga mönster, jag brukar annars ha mkt svart och brunt på mig. Lite variation förnöjer :)


Jag och Sofie hoppade webbdesignen idag. Vi hade inget att göra och ville hem och göra annat nyttigt istället, så det blev en tiig dag. Kan behövas!
Var förresten ute och fotograferade lite igår. Bilderna kommer kanske upp här, det beror på om jag anser dem tillräckligt bra, haha!

Vill också passa på att säga att jag älskar er! Ni betyder så otroligt mycket och jag hoppas ni förstår er. Mitt liv skulle inte varit detsamma utan er!


Dare to live, forget about the past

2009-03-25@21:07:08

Nu är curlingsäsongen slut... Den är lite i kortaste laget tkr jag, en hel sommar till nästa säsong sätter igång. Synd att det inte finns ngt liknande man kan syssla med på somrarna, och jag syftar inte på golf! Men men... Blir väl bra, kan vara bra med en paus också, kan man fokusera mer på skolan, även fast detta inte är särskilt lockande precis...

Hars krivit en hel del på mitt tal till Nationella provet i svenska B, dessvärre har jag svårt fr hur det ska vara uppbyggt och vad et ska innehålla, egentligen... Får rådfråga min lärare imorgon, jag skulle vilja ha det färdigskrivet i helgen så kan man koncentrera sig på att hålla nervositeten i schack samt lära sig det baklänges, framlänges och upp och ner! Inte för att det hjälper men det kan kännas bättre ett tag iaf.


Just a few spots of light
Only a few sparkling colours
But these moment I will catch
And hold them till the end of life

Looking from the outside

2009-03-24@20:16:38
Sömpillervarning på två tredjedelar av dagens lektioner, peppande? Nehej du! Bara religionen som man kunde hålla sig vaken på och det för jag tkr det är intressant... Har skrivit en massa PA på eftermiddagen samt pluggat repliker. Jag-vill-inte-vara-med-imorgon!!!!!!!!!!!!!!!!! Låt mig vara, jag vill inte, blä! Det värsta är att jag inte har en aning om hur jag ska göra det eller vad jag ska göra om jag råkar glömma ngt. Jag är inte så bra på det här känner jag. teater var nog inte riktigt min grej, fast iofs, det är varken musik eller bild heller så... Jaja..

Ska fixa lite småsaker fram till House kl 9!
Kramar


fem, fyra, tre, två, ett, noll

2009-03-23@21:27:54
Curlingmatcher idag, som avslutning. Ungdomar mot föräldrar. Vi ungdomar vann =) 5-3 i matchkvot, mitt lag bidrog med två segrar, ful pott =) Känns bra, även fast det såg jobbigt ut där ett tag.

Är i princip klar med hemsidan på webbdesignen också! Bara lite småsaker att fixa till, hoppas på att bli klar nästa lektion. ja, jag vet att jag sagt att jag ska bli klar men jag har hela tiden kommit på nya saker att göra. Jag är ganska nöjd faktiskt!

Lyssnar på Hillsong, har fastnat helt för deras musik, Love it!



Det är som ett stormande hav
Ett hav så svårt att kontrollera
Ibland är det lugnt
Men ibland går vågorna höga
och stormar piskar på
Då är högska önskan
att allt ska lugna ner sig
När detta händer
Är allt som vanligt ett tag
Havet är lugnt
Till nästa storm

Ett mobboffers psykopatiska bekännelser

2009-03-22@18:38:50
Nej, jag är inte knäpp. Jag bara citerar titeln på filmen vi skapade idag =)
Ni kanske kommer ihåg att jag berättade om vår filminspelning vi hade för ett tag sen? Det hade vi iaf och idag så redigerade jag och Emma filmen. Ett ganska mobbat resultat men fruktansvärt kul. Dock måste jag erkänna att filmen vi gjorde på endast två pers (manus, skådespeleri och redigering) blev bättre... Hmm... Det slutade med att vi fick flumma till det ännu mer för att täcka över att den egentligen inte var sådär jättebra. Några små ljusglimtar hade den iaf... Gissa ljudet =D Jaja, vi hade otroligt kul iaf. garvade nog mest åt en av bilderna, och nej Emma, jag vet fortfarande inte hur du lyckades =)

Sen skulle det bli våfflor till middag men våffelgärnet var borta så det blev plättar/våfflor, lika gott det =)

Nu sitter jag och lyssnar på Hillsong och njuter av att ha en pluggfri stund.. Jag vet, jag måste egentligen göra lite saker men inte just nu. Låt mig njuta i fred =)

Kramar

Love the world away

2009-03-21@11:09:32
Blev tonår i gårkväll. Trevligt! Blev, spel, lite film, umgänge och tårta =P


Har kärat ner mig i en låt som jag tkr ni allihop ska lyssna på!

Himlen är oskyldigt blå

2009-03-20@15:29:33
Två veckor kvar till svenskatalet =O Nationella provet alltså... helt sjukt, jag som hatar att prata inför folk ska nu skriva ett tal som ska pågå i ca fem minuter och sen framföra detta, yey! Jaja, vet nog vad jag ska skriva om iaf...

Nu ska jag iaf njuta av att det är helg =) Ska iväg ikväll och leta lite saker till maskeraden nästa helg och så ska jag nog iväg på tonår, kanske... Filmredigering på söndag så får vi se =)

Ska åka iväg nu.
Tjingeling!

Fredag, det gillar vi

2009-03-20@07:37:57
En skoldag kvar då sen är det helg igen! Ganska lugn helg för en gång skull, när hade jag en sån sist liksom? Blir nog lite filmredigering vilket påminner mig om att jag måste installera programmet på datorn, eller så ber man snällt ngn som kan det där lite bättre =P

Nej nu måste jag byta om och sen kila till skolan. Får väl se, kanske blir man utsatt för en psykoanalys nu, sånt är livet, sånt är livet

En busschaufför, en busschaufför, det är en man med glatt humör

2009-03-19@13:51:08
Nu vet jag hur det ska vara =)
Tjingeling!

Biologiångest

2009-03-19@08:45:41
Jahapp, så var det dags då, det ovälkomna biologiprovet... Blä! Har ingen som helst lust till det men det är nog förståeligt, ngn som vill göra det istället?

Efter provet slutar vi för dagen, positivt! Men vi ska sitta kvar och skriva PA ett tag, måste verkligen få rapporten klar. Jag var dessutom duktig och skrev den del på mitt PA hemma. Hade stora problem med hur jag skulle lägga upp det men till slut lyckades jag... teorin kvar då, jobbigt när den inte finns att hitta någonstans!

Jaja, nu ska jag göra mig iordning för skola och kanske plugga lite smått.
 Dios te bendiga! <3


Vengo a adorarte, vengo a postrarme
Vengo a decirte eres mi Dios.
Eres simplemente bello, simplemente digno
Tan maravilloso para mí

Te amo mas que a mi vida

2009-03-18@16:17:15

Paus i biologipluggandet. Måste snart sätta igång igen, tänkte bara skriva ett litet inlägg.
Hade bara psykologi idag, sen satt vi dock kvar och skrev PA ett bra tag. Måste få rapporten klar snarast möjligt! Blä på detta. Vilket påminde mig om att jag måste skriva loggbok för idag.. Hmm...

Skulle ha övat på teaterpjäsen vi ska spela upp om en vecka idag också men han jag spelar mot är inte så villig så vi pratade i fem minuter och sen tyckte han inte vi skulle göra ngt mer och gick... Yey! Åh vad bra detta kommer gå känner jag... Får lära mig mina repliker så får han sköta sist om han nu inte tänker spela med mig. Jaja

Nu måste jag återgå till plugget.
Kramar


I’ve been looking, searching, deeper down inside

2009-03-17@19:49:43
Det kommer kännas bättre sen, jag vet det, bara jobbigt nu för stunden.

Har pluggat och haft en massa annat för mig, därför har det blivit dålig uppdatering. Den här tiden borde jag använda till att plugga biologi men jag har tappat orken. Ska snart sätta igång igen.
Skrev iaf religionsprov idag, skrev allt jag ville men det kändes inte som ett högklassarbete. Har även fått små instruktioner ang vårt skriftliga arbete som vi ska börja med, jag är mer än redo att sätta igång, det kommer bli kul! Jag vet vad jag ska skriva om och det är ngt jag själv är insatt i och tycker är viktigt!

Nu ska jag åtegå till biologiböckerna, även fast det tar emot.
Hoppas ni har det bättre än jag!
Kramar

Skidor och skrivkramp

2009-03-15@18:24:04
Åkte slalom för första och sista gången den här säsongen. Vi var till Hofors och åkte i ca tre timmar, härligt, men nu är jag mör i heeela kroppen. Kommer bli så lagom trevligt att gyma imorgon, yeah!

Har sedan vigt eftermiddagen åt biologiböckerna, inte det trevligaste man kan göra men det är så illa tvunget. Har iaf fått gjort det jag planerade så nu ska jag inte titta åt en biologibok mer idag... Måste dock plugga religion, men det är iaf trevligare...

Nu kom jag på en sak till jag måste göra, fixa med bilder + text till webbdesignen imorgon. Vill få klart sidan så är det över sen =)  Ska väl återgå till, suck, skolarbete. Blä

KM-mixed!

2009-03-14@19:34:46
Har spelat curling hela dagen, and I love it!

Det var en mixed-tävling med lottade lag. Första matchen spelade vi klockan 9. Jag spelade trea i vårt lag. Den matchen var jämn och den slutade oavgjort efter att vi stulit en etta i sista.
Vi spelade andra matchen nästan direkt efteråt, kl 11. Den matchen vann vi, även den var hyfsat jämn =)
Sen blev det lunch och paus då det var ytterligare ett matchpass mellan som vi inte spelade. Detta passet blev avgörande för vår del. Om laget vi spelade oavgjort mot vann matcen mot laget vi vann mot skulle teedragning avgöra om det blev final eller bronsmatch för vår del. Om laget vi vann emot vann skulle vi spela final. Och så blev det, final för vår del =)
Finalen spelades klockan 16 och den vann vi med 8-1!! Kändes hur bra som helst :) Seriöst.. Första gången jag vunnit en tävling... haha!

Ikväll blir det mys med syrran :) Melodifestival och kladdkaka! Great!

Nicaragua- me encanta! <3

2009-03-13@22:41:13
Jag ska nu försöka göra en snabb sammanfattning av denna resa, denna underbara resa som kom att förändra mitt liv!
Jag kommer absolut inte kunna ta upp allt vi gjorde eller berätta om allt, då skulle jag få hålla på tills på måndag, för det hände så otroligt mycket. Jag ska i alla fall göra mitt bästa, ibland låter jag bilderna tala för sig själv, en bild säger mer än 1000 ord, jag håller fast vid det!




Avresa från Gävle fredagen den 20 februari, ankomst till Dario söndagen den 22 februari. Lååång jobbig flygresa men det var det lätt värt!


Här är då huset som blev vårt hem de följande två veckorna.


En del av gatan, huset ligger till vänster utanför bilden. det var väldigt sött där på ngt sätt, så enkelt men ändå så hemtrevligt! Kontraster mellan ställning syntes dock väldigt mycket, överallt!


Fina Maria utanför vårt hus. Vi bodde där tillsammans, Johan bodde där också.


Vi utanför kyrkan som blev vårt samlingsställe. Jag tycker så mycket om er!


Flakåkning blev det mycket av!
Här är vi på väg till ett sopberg för att dela ut mat och kläder åt de människor som bor där!

Här följer några bilder från sopberget. Det var helt omöjligt att inte bli berörd av intrycken man fick. När man ser alla dessa barn som knappt ägen kläder att ha på kroppen men ändå har en livsglädje som man önskar man själv hade ibland. Våra problem är ingenting jämfört med deras, ändå verkar de oberoende. De fokuserar bara på det som är viktigt för stunden och försöker att inte tänka på det jobbiga. Det är beundransvärt!
Samtidigt kan man inte undgå att känna smärtan i hjärtat av att se hur de lever. Alla dessa barn, alla dessa människor man vill hjälpa, men inte har möjlighet att göra något för alla.







Hur kan man förbli oberörd av det här?

Här följer lite naturbilder från diverse platser. Vi fick möjligheten att besöka så otroligt vackra platser, med vyer som nästan fick en att tappa andan. Jag ska försöka lägga upp dem med en liten vink om vart vi var någonstans så blir det lite lättare att följa.


Vy från sopberget


Academia Cristiana - utsikten där var fantastisk


Vy över vulkan från den fattiga bergsbyn El Bordo









Dessa bilder är från vår vistelse vid havet. Denna resa gjorde vi första helgen vi var i Nicaragua och stannade där fredag till söndag. Helt otrolig upplevelse med varmt vatten, god mat och mäktiga solnedgångar. Samt trevligt sällskap!









Vi hann även med ett besök på en förskola! Helt bedårande små barn :)


Vi besökte en aktiv vulkan. En otrolig upplevelse!


Utsikt över en lagun. Vi var även till en lagun och badade, eller okej, jag satt på stranden och frös, haha! Men det var mysigt ändå! Så otroligt vackert!


Nu har jag gått igenom en del av resan, orkar inte ta upp så mycket mer men ni som känner mig vet hur jag känner mig efteråt och ni som var med om den delar samma minnen som mig, helt otroliga minnen.
Som avslutning ska jag lägga upp en bild från vår avskedsfest dagen innan vi begav oss av på vår resa mot Sverige igen.



Tack för en underbar upplevelse! <3

Du är viktig för den du är

2009-03-13@21:57:23


Till dig, du som berör mitt liv!
Det lilla du gör, det betyder så mycket, även fast det för stunden kan kännas ganska meningslöst kommer det i det stora hela bli en ofattbar skatt, en gåva som ska tas om hand och aldrig någonsin lämnas bort. Det är detta jag vill säga dig, du är en pärla, en obegränsad källa som flödar av liv och kärlek. Jag vill att du ska ta tillvara på detta och aldrig låta det försvinna från dig, för det du har går inte att ersätta. Inte med något annat, inte med någon annan. Det är det lilla nysådda fröet, som till slut blir det stora miraklet, det kan ta tid men lönar sig i längden.
Jag vill att du, ja just du, ska ta åt dig, för jag riktar mig till dig, du som berör mitt liv!


Moving on

2009-03-10@22:22:46
I'm moving on
And I'm gonna get stronger now
And nothing will break me down
I will not give in to doubt
Those days are gone
I can be who I wanna be
And start living my life of me
I believe it finally
I'm moving on

Something, somewhere
That I long to find
I am learning slowly
One day at a time
That if I lose and fail
I'll be fine

Vilken betydelse...

2009-03-10@12:30:17
Hemma igen, innan lunch även idag. Nu pga att vi inte hade fysik då det var lab i halvklass. Inget man tackar nej till precis =)

Ska snart äta lunch och sen ska jag fortsätta mitt arbete med bilderna från Nicaragua. Måste dessutom plugga lite religion, prov om en vecka... Borde dessutom börja plugga biologi, en och en halv vecka kvar men blä på det ändå..

Sitter och lyssnar på spanska lovsånger, me gusta mucho! De är så otroligt underbara. Tu estas aqui spelas nu.




Abre mis ojos Oh Cristo
Abre mis ojos Te pido
Yo quiero verte
Yo quiero verte

Y contemplar tu majestad
y el resplandor de tu gloria
derrama tu amor y poder
cuando cantamos santo, santo

Hola! Como estas?

2009-03-09@22:22:33
Gick på två lektioner idag, de jag ansåg jag kunde få ut mest av. Sjukanmälde mig från webbdesignen då jag ändå inte skulle få ngt vettigt gjort. Åkte hem och slappade istället, det gav betydligt mer och det behövdes så jag kanske kan vara lite piggare imorgon. Har fortfarande lock i öronen efter resan, yey!

Var på curlingträning på kvällen, äntligen, efter över två veckor =) Kändes bra, även fast jag var ganska så ofokuserad, men jag har iaf saker att skylla på, haha!

Har börjat gå igenom alla bilder nu. Minnen kommer tillbaka och jag älskar det! Ska försöka göra en liten summering av resan i text och bilder när jag är klar, så ni får hålla ut så länge.

Buenas noches!

Back on track

2009-03-09@07:17:37
Hemma igen efter en alldeles underbar resa vars spår jag aldrig vill ska blekna. Det har varit en fantastisk upplevelse och jag saknar ord för att beskriva den, det finns inga ord, det går inte att förklara. Det är något man måste uppleva själv för att helt förstå vilken innebörd den har. Jag vet bara att den har förändrat mitt liv, till det positiva. 


Kom hem igår eftermiddag. Packade upp och slappade resten av kvällen. Gott att äta svensk mat igen, tröttnade lite på bönor och bananer... Hmm...
Släpade mig upp när klockan ringde, detta är en omänsklig tid att vakna på, klockan är nu 00.15 Nicaraguansk tid och jag är fortfarande van med den. Ska väl äta frukost och sen bege mig till skolan. Därefter blir det träning.


Bilder och beskrivning av resan, så gott jag kan vill säga, kommer senare. Måste först sortera och dona med alla de 1500 bilder som lyckades fastna på mina minneskort =)

Ska bli otroligt kul att träffa alla igen! <3


RSS 2.0