Who are you to tell me that I'm less than what I should be?

2009-10-30@17:15:17

Var ute på en ganska lång promenad med Jonna på förmiddagen, myshund!
Sedan har dagen i stort gått åt till att försöka att inte stressa så förbannat, känner att jag har alldeles för mycket att göra och på tok för lite tid. Men det är väl såhär jag vill ha det, egentligen?

Just nu känner jag för att skriva så pennan glöder, bara ösa ur mig allt. Problemet är att jag inte kan få tag på någon tråd att börja i. Varför är tankar så svåra att omvandla till ord? Tror vårt språk är alldeles för fåordigt, frågan är bara vilka ord som skulle passa...

Nu ska jag äta i vilket fall, så planerna får skjutas upp (läs: hoppas över)
Ungdomssamling ikväll..I'm finding it's not easy to be perfect
So sorry you won't define me
Sorry you don't own me

Det krävs precis lika mycket kraft att stå emot som det gör att hålla sig kvar när man väl börjat...


There can be miracles when you believe

2009-10-29@20:26:12

Har nyss varit ute på promenad med Jonna, lite jobbigt då det var trasiga gatlyktor lite överallt så det var i princip kolsvart, inte mysigt... Tur att det är ljust imorgon igen, ska gå en längre runda då!
Har även varit med Maria på stan idag, var länge sen vi sågs så det var väldigt trevligt!

Små panikkänslor börjar komma krypande, vet inte riktigt vart de kommer ifrån men jag har mina aningar. Jag hoppas allt blir bra, jag hoppas verkligen...


Nu: film med syrran!

I'm forgiven because you were forsaken

2009-10-28@23:30:31

Drog med Jenny till Boulognern på förmiddagen för en liten fotorunda. Vi fick lite konstiga ideer för sig vilket visserligen gav lite roliga/mysiga bilder men vilket även gjorde att folk tittade väldigt konstigt på oss, men det är väl sådant man får ta. Har inte hunnit gå igenom dem än men jag kan ge er ett smakprov, dessa har dock Jenny tagit, utom den sista då självutlösaren användes.


Kom hem lite efter elva och en halvtimme senare var jag iväg på nästa punkt i kalendern, avslutade detta med bön för Jesusbussen. Glömde bort tiden lite och kom hem ett tag efter fyra, min träning började kvar i fem, lyckat lyckat, men jag hann. Lite tråkigt att vi inte är så många som tränar längre, vi var två stycken idag, känns som om klubben är i stort behov av ungdomar, ingen som känner sig manad?

19.45 spelade jag match med "mitt" lag i div 4. Slutställningen blev 8-2 till vår fördel :) Även fast jag har en del att klaga på när det gäller mitt spel så ska jag hålla tyst för en gångs skull, vinsten har vi ju iaf...


Jag känner att jag vet min plats nu, aldrig mer mindervärdeskomplex på den här punkten, aldrig mer att jag trycker undan mig själv och inte tar den plats jag ska ha, nu är jag delaktig, för att jag vill det och för att jag vågar!
Ikväll kom jag på varför jag älskar spelet så otroligt mycket, jag älskar det som mest när jag vågar vara jag och när jag vågar säga vad jag tycker utan att tänka över om det är rätt eller fel. Jag älskar spelet när jag vet min plats och när jag känner att ingen kan trycka ner mig i skiten igen, jag kommer inte ta det!

I ett års tid har jag levt i en bubbla av mindervärdeskomplex och skamkänslor för något jag inte gjort men något jag intalat mig själv att jag gjort. Det var inte värt det egentligen, men det lärde mig att jag inte ska låta mig föras med någonstans utan att jag tänkt efter själv först. Lyckoruset som jag kände i början byttes snabbt ut mot ångest och förtvivlan över att jag aldrig tycktes göra något bra nog.
Det som hände var skit och jag tänker inte försvara er med att jag förtjänade det, för det vet jag att jag inte gjorde, men jag vet vart jag står nu och det som hände var det bästa, jag vet inte om jag hade stått ut så länge till, i denna bubbla av lögner och inbillade sanningar.
Tro inte att jag glömt, för det har jag inte, att detta fick mig att känna mig som ett problembarn med sociala svårigheter och psykisk instabilitet glömmer jag inte så lätt. Men nu när jag tagit ett steg framåt blir det lättare att acceptera att illusionen jag skapade inte fanns där, att jag inbillade mig något bara för att jag inte ville se längre, jag ville inte se vad som fanns bakom nästa krök. Hade jag öppnat ögonen och sett så hade jag troligen upptäckt vilken lögn jag levde i och det hade kanske hjälpt. Men det är alltid lätt att vara efterklok...

Jag har fått höra att ur allt negativt kommer något positivt, jag har lärt mig att inte leva på andras viljor och att se längre än näsan räcker, för att då upptäcka eventuella oövervinnliga hinder på vägen, hinder som kanske kan lösas på annat sätt än det sämsta.Jag vill skänka ett tack till Dig som öppnade mina ögon och som fick mig att se, att det faktiskt finns något bakom kullen, något bättre. Mitt rätta jag kommer fram i Ditt ljus, hjälp mig leva kvar i det! Du är så mycket större än mig, Din vilja så mycket starkare och så mycket bättre för mig. Låt mig nu följa de vägar Du har för mig, led mig rätt och visa mig min plats. Tack för att Du älskar mig!
"Bakom dyngan finns guldet, det gäller att skyffla bort skiten så guldet kommer fram i ljuset och får lysa med sin fulla glans" - Du vet vem du är...


Ett hjärta i fångenskap

2009-10-27@18:41:31

Var på stan med Emma idag. Köpte stövlarna jag tittade på igår, fixade även rött nagellack samt rött tyll till maskeraden på lördag. Ska ge mig på att sy kjolen någon dag på lovet, om jag får tid över. Känns som om jag bara springer runt överallt utan paus, men det ska nog gå, jag kan vara ganska envis när jag vill... Dessutom känns allt bra mycket bättre när jag har saker för mig, jag får inte så mycket tid till att tänka. Kalla mig feg som flyr på det sättet, men jag orkar bara inte ibland.

Sen kan jag ju bara som hastigast informera er om att mitt körkort fyller ett år idag. Tiden har gått så grymt fort, helt otroligt alltså. Var på körlektion med Jenny igår och då kom jag på det, det var faktiskt ett år sedan jag körde deras bilar sist, inte för att jag saknar dem, vi kom inte riktigt överens, men ändå. Tiden bara rinner förbi och man kan vara glad om man lyckas fånga ögonblick värda att minnas.


Vi hade även en fantastisk tjejkväll igår kväll. Jag kom lite senare då jag hade träning innan men tydligen var det planerat film, dess planer slogs dock omkull när vi dök djupare och djupare ner i ganska komplexa ämnen. Det var väldigt trevligt i alla fall, det får vi göra om :)


Did you ever know that you're my hero?

En sanning
Som öppnar alla lås
En sanning
Som räddar

Ett kors
Med alla livets nycklar
Ett kors
För liv

En man
Offrade sig för oss
En man
Av kärlek


Jag har smakat dina tårar, jag ska ge dig liv igen

2009-10-25@23:38:03
Var ute och sprang på morgonen, det småregnade men det var ganska behagligt ändå. Inte sådär klibbigt varmt iaf. Synd att jag inte kan springa i spåret bara, får så fruktansvärt ont i fötterna av att springa på asfalt...

Hade filmkväll med syrran för et tag sen, vi började ganska tidigt och hann se två filmen innan vi gav upp, ganska bra för att vara oss, vi brukar ge upp efter en... Vi såg iaf Little miss Sunshine och Blades of Glory. Slog nästan personligt rekort i att äta mandarin också, ni som känner mig vet om mina små ovanor när det gäller mandariner, jag måste iaf skala bort precis allt det vita innan jag kan börja äta. Åt två st på mindre än en halvtimme och jag skojar inte, det är nog rekord...

Har fixat naglarna idag också. Hittade en snygg färg undangömd i garderoben, fråga mig inte varför. Blev även lite smyckning i form av stenar och nail art-stickers.

Nu känner jag att jag måste sova, vi kom hem runt två i natt och sen skulle man ju ställa tillbaka klockan, visst, man får sova en timme extra, men allt blir lite smått uppochnervänt ändå, det går inte att komma ifrån.

God natt!

Beauty of Grace

2009-10-24@16:03:56

Ungdomssamlingen igår blev annorlunda, vi delade ut flyers om loppmarknaden i växhuset som hålls idag och imorgon, sedan blev det pizza. Tyvärr hade vi blivit så fruktansvärt blöta om fötterna efter att ha vandrat runt ute i regnet och efter det var det svårt att bli varm... Men det blev ganska livat ändå.

Har farit runt på diverse ställen idag, Erikshjälpen, Punkt 26, Biståndsgruppen i Valbo och Köpis. Jag har köpt böcker! Något man absolut inte kan ha för mycket av :)

Nu ska vi snart iväg på Cross-förberedelser, filmkväll idag!


Tu estas aqui, todo el tiempo

2009-10-23@17:19:52

Ska snart iväg på ungdomssamling i växthuset så har inte tid att skriva så mycket, tycks aldrig ha det nuförtiden. Det börjar iaf två timmar tidigare än vanligt och först väntar lite praktiskt arbete, därefter får vi se vad som händer.

Nu är vi även lediga en vecka, känns bra! Även fast jag inte direkt blir överarbetad av Bibelskolan så är det skönt att få sova ut och inte behöva vara överhypersocial och totalt fit for fight klockan åtta på morgonen... Nya tag om en vecka, lets go for it!

Nu måste jag kila annars missar jag bussen, ser att det börjat regna också, jippi!

Försvinn
Svarta djupa hål
Fullt av ångest och misstro
Försvinn
Ta känslorna med dig
Allting som trycker ner
Försvinn
Jag vill inte ha dig här


You are walking by my side

2009-10-22@18:46:12
Har tränar tre dagar i rad nu, har sjukt ont i nacke, axlar och rygg, trevligt värre... känner mig konstigt nog väldigt orörlig... Men det är ett tecken på att jag tränat så jag ska inte klaga. Spelade säsongens första match i tisdags i alla fall, vi lyckades vinna den men min insats är klart diskuterbar, finns så sjukt mycket jag måste träna på så det är inte sant, jobbigt när man märker allt på en gång...

Min förkylning är i princip helt borta, efter sisådär två veckor.

Har spenderat ett bra tag nu tillsammans med mitt teckningsblock och en penna, gjörde klart bilden jag började på igår och känner mig alldeles slut, på ett bra sätt.

Fick fantastisk och tänkvärd undervisning idag, som verkligen bör utföras i praktiken, bara att sätta igång! Det är sådant här jag önskar alla människor borde få ta del av dagligen.

Uppradat och bra, det låter ganska fint eller hur? strukturerat och ordnat...Så allting borde vara bra då... eller?

Every breath that I take, every moment I'm awake

2009-10-19@15:45:12

Snart ska jag äta lite för att sen åka på träning, känns som om det behövs! Därefter blir det Aloe-Vera visning här hemma, en vän till mig som säljer! Det kommer bli trevligt, har redan varit på en :)

Var ute och fotade en sväng igår, det var alltför länge sedan. Hmm, jag tror jag sa det sist också och det var ju som sagt ett tag sen... Kan iaf slänga upp lite bilder
Aggressiv fruktsallad och annat gott!

2009-10-18@14:14:01

Blev en bra kväll igår på Cross även fast antalet deltagare var färre än förra veckan. Vi fick återuppliva vårt barnasinne genom ett flertal lekar som gav upphov till mycket skratt. Kvällen avslutades med så kallad bklängeskurragömma i hela kyrkan, i totalt mörker. Det bjöds även på bra undervisning av Johannes. Nästa gång tycker jag du ska vara där också! :)

På morgonen idag har jag varit ute och fotat en sväng, taskigt väder men jag tänkte på mycket svartvitt så det kan nog funka i alla fall. Sedan har jag nu suttit ett par timmar med en powerpoint som jag ska fixa om Gamla Testamentet. Nu ska jag ta ett bad tror jag, sen måste jag fixa mina naglar som tyvärr sett bättre dagar, jag tror inte mitt nagellim är särskilt bra, stenarna faller av väldigt lätt, eller så kan det i detta fall bero på vår aggressiva fruktsallad...

Kram!Det finns saker som försvårar vandringen framåt och en av dem är att hela tiden få det som varit kastat i ansiktet nästan vart man än vänder sig. Det finns sätt att undvika det på men man kan inte fly i all oändlighet, då är det bättre att bra gå på, men ska man istället låtsas som ingenting när det väl händer så är det man gjort inget värt. Men om man istället vill visa vad man känner kan ännu mer dras upp istället och ännu mer frågor kan komma, utan att man för den delen får några besvarade. Människor i min närhet har sagt att känslor är viktiga att få utlopp för och att det bara blir värre när man gömmer dem och jag är böjd att hålla med. men om känslorna inget ger, om inget ändras eller för den delen känns bättre av dem så borde det inte göra någon skillnad om de visas eller inte. En sak är säker, man kan inte blunda för det som är ett faktum, för det man fått reda på, man kan inte hindra oönskad fakta från att tränga in om man väl fått ta del av det..


Only you

2009-10-16@18:24:46
Har precis pyntat klart naglarna och väntar på att limmet ska torka. Ska snart åka iväg till Pk och ha filmkväll :)

Bibelskola som vanligt på förmiddagen, sen var jag till Ica och köpte snacks till ikväll, senare på eftermiddagen var jag och Jenn på någon marknad på Estraden, en massa kul att titta på!

Det var väl min dag i korthet, måste kila nu så kan inte utveckla.

Blow a kiss goodbye to all the pain you hide

2009-10-15@18:38:07

I vilken ände ska man börja egentligen när ingenting verkar vilja falla på plats? Vilken pusselbit ska man ta tag i? Det är alltid lättast att börja med ramen, men när ramen väl är byggd måste man ändå till slut ta itu med själva innehållet och det är då allt kör ihop sig...

Bra undervisning idag och tack vare alvedonen klarade jag mig igenom den plus mötet jag var på efteråt utan större problem, nu måste effekten ha avtagit drastiskt för nu går det åt skogen... Snart läggdags för min del känns det som...


Fredag imorgon!! Först Bibelskola, sen hem och förbereda lite och sen har jag ansvaret för ungdomssamlingen i Pk, filmkväll står på schemat. Trevligt! :)
But anywhere you are
Is never too far away
There’s freedom from your scars
The mistakes that you’ve made
Forgiven
The memories erased
Baby, that’s the beauty of grace

Tell me what is love?
I’ll never hold you to
The things you may have done
You say you want new life
In My arms there’s mercy

So blow a kiss goodbye
To all the pain you hide

- The Beauty Of Grace, Krystal Meyers -


Ge inte upp, min vän

2009-10-14@16:00:55

Gick hem efter halva dagen idag då jag inte orkade/kunde vara kvar... Mådde pyton och lektionerna gav inget, missförstå mig inte, det var intressant, men med huvudet fullt av bomull går inte så mycket in...

Åkte hem och kröp ner i sängen, där spenderade jag sen en bra stund tillsammans med varm choklad och en bok. Det hjälpte faktiskt, även fast jag kände mig sjukt lat, nu mår jag betydligt bättre och ser fram emot morgondagen (och kvällen). Blir dock ingen träning för min del ikväll, ska iaf dit för lite prat.

När livets alla svårigheter
Omsluter dig
Ge inte upp min vän
Ge inte upp!

När du sjunkit allt djupare
Ner i träskmarken
Ge inte upp min vän
Ge inte upp!

När du inte känner hopp
För morgondagen
Ge inte upp min vän
Ge inte upp!

Ibland vill jag kunna ta åt mig lite av det jag verkar ha så lätt för att ge till andra.. Det som egentligen borde vara det lättaste, är ibland inte så lätt om det inte känns som om något stödjer det


Snörvel, snörvel, host

2009-10-13@18:28:20
Är så fruktansvärt trött på att vara förkyld! Man orkar ju absolut ingenting och inte mår man bra heller... Var iaf på alla fyra lektionerna men sen gick jag hem och dog, typ... Ritat är det enda jag gjort sen jag kom hem, tur att jag har något att skylla på iaf!

Har ändå en hel massa saker att se fram emot, både i helgen men sedan nu i veckan och i nästa vecka, jag förväntar mig att jag ska vara fit for fight igen tills allt sätter igång! Iofs så tränade jag ju igår, kanske inte det smartaste jag gjort.. men men

Nu måste jag göra något vettigt fram till nio då det är House på tv!

Kram

The beginning of something new

2009-10-12@18:31:20

Jag har sovit så fruktansvärt dåligt i natt, ett under att jag lyckats hålla ögonen öppna hela dagen och faktiskt lyckats lära mig något också! La mig tidigt för en gångs skull men hur jag än vände och vred på mig kunde jag knappt andas och då är det ju inte så lätt att sova... Mådde dock för bra för att vara hemma, typiskt mig också, fast jag är glad att jag inte missade något.

När jag kom hem gick jag ut en sväng med Jonna, blev en promenad på ca 40 min då det började regna, klarade mig undan det värsta ovädret tack och lov!

Första curlingträningen idag också!! :D Har sett fram emot det hur länge som helst så nu äntligen! Min balans lär jag nog öva lite på bara, men det kommer väl...


Cross!!

2009-10-11@10:33:54

Jag har åkt på en sketen förkylning... Har varit hängig ett bra tag nu men inatt så brakade det loss. Kan iofs bero på att gårdagen var intensiv. Det var dock värt det så jag ska inte klaga!

Vi började vid halv två med att plocka fram diverse prylar vi köpt och försöka reda upp hur vi ville ha det nere i kafeterian. Vi möblerade även om hela rummet, detta tog sjukt lång tid eftersom vi aldrig kunde bestämma oss, haha, tappade räkningen på hur många gånger vi skjutsade de där borden över golvet... Sedan fixade vi iordning myshörnan, mingelrummet, "djungelhörnan", soffhörnan, scenen samt kafeet.

Vi åt middag framåt halv femtiden, blev väldigt stressigt eftersom vi hade ett drama vi måste öva på, vi hade aldrig gått igenom det. Halv sju kände vi att vi kunde släppa det, sju satte allt igång så det var på håret!


Det började med lite mingel ute i kapprummet, med bål och snacks, sedan blev det drama, sång och prat och därefter blev det fika. Lisa som hade räknat sa att det som mest var femton pers + oss sju som förberedde allt, väldigt roligt!! Vid tolv hade vi städat allt och då gick även de sista, vi var totalt slutkörda och ville bara hem och sova. Men med tanke på hur lyckat vi tyckte det blev så var det värt det :) Vi har även lärt oss av våra "misstag" och vet nu hur vi kan vara mer effektiva och inte behöva jobba hela lördagen...

Idag mår jag som sagt inte hundra, men Emma kommer någon gång efter lunch. Vi ska troligen återuppta vårt Monopolspelande :) Nu ska jag iaf äta frukost och hålla tyst!

Kram


I hope this feeling will last

2009-10-08@16:31:07
Ledig idag, har fått en massa gjort! Skrev en bokrecension, brände ut musik på cd-skivor och förde över bilder till Susanne. Tog även sovmorgon, kände att det behövdes! Tänkte måla men har fortfarande inte skaffat mig ett block, måste göra det imorgon annars blir jag tokig...

Nu ska jag snart äta tror jag och senare ikväll blir det NG-fest i Pk :)


Fix

2009-10-07@18:11:41
Större delen av eftermiddagen har jag, tillsammans med Lisa, Johannes och Linda, sprungit runt i diverse affärer och inhandlat användbara saker till lördagens ungdomssamling :) Det kommer bli grymt, är sjukt taggad! Först är det dock morgondagens höstfest i Pk med Ny Generation, kommer bli mys :)

Förresten, duktig som jag var lyckades jag fastna med långfingernageln i cykeln, ja, du läste rätt..., vilket gjorde att den gick av på två ställen lååångt in. Jippi liksom! Det värsta är ju att det gör så fruktansvärt ont... Nageln växer ut igen...


Nu ska jag göra allt iordning, ska iväg om en halvtimme igen.

Kram på er

The greatest of them all

2009-10-06@18:59:14

Härlig undervisning idag. Varför känns det som om mina inlägg alltid börjar med samma mening, eller iaf en menin gmed samma innehåll? Svaret är iofs ganska enkelt men jag låter det förbli osagt, känns bättre då. 

Blev en sväng på stan efteråt, Maria hörde av sig lite senare och sedan hade vi trevligt tillsammans :) Har nu köpt både tröjan och strumpbyxorna jag velat över länge nu...  Har även sprungit runt halva stan och letat efter ett skissblock i A3-format, det är egentligen ganska lätt att hitta, finns i princip överallt, problemet är att jag söker ett speciellt och det verkar ha gått upp i rök!

Nu bakar jag bullar och har lite smått panik över en sak, måste få svar snart annars kreverar jag. Antar att det löser sig snart men det börjar bli lite ont om tid...Love
Can melt a heart of stone
And create tears in the eyes of a fighter
Will make you longing
For loving others
If you let it!

 


Genom hans sår är vi helade

2009-10-05@13:16:22
Förberedelserna gick super igår, nu har vi koll på vad vi vill göra, hur vi vill göra det och vad vi vill ska hända, ungefär. Vi ska ta hela lördagen åt att förbereda också, sen smäller det på kvällen! :) Cross 19.00 i Korskyrkan lördagen den 10 oktober, be there!!! Senare var jag på en underbar konsert i Pingstkyrkan med Frank och Simon Ådahl. Helt fantastiskt!

Nu ska jag gå ut med Jonna en sväng :)


Tack, du är mitt allt

2009-10-04@10:44:25


Har haft en bra helg, riktigt bra och jag ser fram emot Cross-förberedelserna idag också! :)
Igår kom kusinerna samt mormor och morfar på besök, väldigt trevligt, det var ett tag sen. Tårta blev det också :)

Runt 18 var jag och pappa i Korskyrkan tillsammans med mina Bibelskoleklasskamrater för fest. Kvällen började med fantastisk underhållning av The Singing Sisters and One Brother och sedan blev det alldans. Därefter blev det mingel samt mat och sedan var det lekar som gällde samt Singstar! En väldigt trevlig kväll :) Jag har en hel massa bilder! :)

När festen var slut gick jag till Jesusbussen och stod där till halv ett, tur att det inte regnade så mkt iaf, men det var inte lika mkt folk som förra veckan.

Nu ska jag sätta mig med skissblocket ett tag. Nu är det förresten riktigt ruskigt höstväder ute, ganska mysigt ändå, men jag är glad att jag är inomhus

Kram!

Tack
Du är mitt allt
Och du finns där för alltid
Tack
För att du älskar mig

Jag älskar dig


What does not kill you makes you stronger

2009-10-01@19:42:37

Okej, trots en ledig dag har jag inte varit ledig... Har inte känts så iaf, mer tänker jag inte säga..

Satt i ungefär tre timmar med PowerPointen och hann en bit, fick höra att det jag gjort var bra också så då är det bara att fortsätta :)

Var ute med Jonna i ungefär en timme, en härlig promenad på lite olika småvägar här i Sätra, kände inte för att gå i skogen, då når ju inte solen ner och jag vill inte göra det kallare än vad det är. Sedan satt jag och ritade ett tag, blev ett porträtt av Jenny den här gången, tog lite mer än två timmar... Och nu värker mitt pekfinger!!

Någon som vet vart man kan köpa skissblock i A3-format? Jag använder Jennys just nu men jag kan nog inte snylta mer snart, haha...Nu kom resten av familjen hem, så då ska vi fira Johan som fyller år :)


Breathe into me and make me real, bring me to life

2009-10-01@09:53:22

Ledig idag, eller ledig och ledig, ska sitta hemma och jobba på powerpoints till framtida föreläsningar om Gamla och Nya testamentet. Ska lägga dit lite bilder och försöka fixa så bra stödpunkter som möjligt. Får väl se hur det blir. Ska iaf jobba med det nu ett par timmar och efter lunch ska jag gå ut med Jonna :)

Var ute och fotade lite igår, när Jenny var ute med hunden. Blev en del bilder men jag tror tyvärr mitt objektiv håller på att ge sig... Skärpan saknas på nästan alla bilder och fokusen är segare än innan, typiskt... Kanse inte så konstigt dock, så överanvänt som det är :)

Nu måste jag försöka börja, kommer bli spännande det här! Det luktar dock nagellacksremover som bara den här, kanske får skylla mig själv som inte var smart nog att gå till badrummet. Tjoho, hej huvudvärk.

Kan bjuda på lite bilder från igår


Deeper cuts will bring me down


RSS 2.0