Yellow fall

2010-09-30@17:19:48En kort fotorunda häromdagen, mer tillät inte riktigt min förkylning. Nu är jag mycket bättre dock och ska ta tag i det på allvar.

Imorgon åker vi på konferens till Sala och stannar till lördag kväll, kanske söndag morgon. Kommer bli super!
Nu ska jag återgå till mina spanskaböcker.

Behind the scenes

2010-09-28@18:59:54

Nu lät rubriken kanske lite mer flashig än det faktiskt är men eftersom jag inte har någon blogglust alls så tänkte jag visa er lite sjukt glamourösa bilder. Det ni inte ser, men det som faktiskt ligger bakom några bilder som har visats här...

Min förkylning har inte släppt än och jag har två dagars jobb framför mig, känner redan nu hur ont det kommer göra inatt, men det är bara att bita ihop och hålla käften. Och hoppas på att få några timmars sömn, det kan hjälpa.


Beautiful heart

2010-09-25@19:56:42
Hade en fantastisk kväll igår hemma hos Sofia. Hoppas du får det underbart i USA vännen! Väntar på lite mysiga bilder :) dum som jag var tog jag inte med mig min egen kamera...


Blev lite sent hem dock, somnade inte förrän vid tre och efter att ha sovit sjukt dåligt ringde klockan och det var bara att masa sig iväg till HIG för dagens föreläsning i Socialpsykologi. Missförstå mig rätt, det är sjukt intressant, men timingen var lite kass sådär.

Kom hem vid halv fem och sen har det bara gått utför. Jag tror någon elak influencabacill har gett sig in på att försöka bryta ner mig, bit för bit. Får verkligen inte bli sjuk, får panik, jag får inte, det är det värsta som skulle kunna hända. Jag som stressar lagom har inte tid att bli sjuk!

Gav mig på att försöka titta på tv med mamma och pappa men gav upp. Ska försöka dejta sängen för att sedan kunna jobba inatt.
Och fy bubblan va tråkig jag låter nu haha, men det är lite svårt att tänka när huvudet är fullt av snor...

Breathe into me, breathe your life into me

2010-09-24@17:45:42
Stress, stress, stress... Försöker förgäves varva ner men det går tyvärr inte så bra. Har skickat in bokrecensionen nu iaf och håller alla tummar jag har för att inte bli underkänd.. Ingen trevlig känsla alls kan jag tala om. har dessutom fått ännu mer att göra på spanskan, dessutom ligger jag efter i läsandet av socialpsykologin, har några kapitel kvar och föreläsningen är imorgon. Men där har jag gett upp, jag får läsa i efterhand, kommer inte hinna annars. Är det jag som suger på planering eller handlar det om att mitt dygn har för få timmar?

Hade en av veckans höjdpunkter igår kväll iaf. Tack för den fina stunden, tack för allt det fina ni har och för allt ni ger.


Har spenderat eftermiddagen hos Lisa och fixat med en födelsedagspresent till Sofia, ska byta om nu och sminka mig, snart bär det av till Sofia på 20-årsmiddag!


Tres amigas

2010-09-22@23:38:43

Känner att ord är lite för mycket i det här sammanshanget och låter bilderna tala för sig själv.
Vi hade väldigt roligt iaf (kanske syns?), tack för att ni förgyllde min dag!


Abre mis ojos

2010-09-22@12:35:49
Sitter här, med lite smått panik, och försöker förgäves trycka fram varenda litet spanskt ord jag kan ha lyckats trycka in i min något otillräckliga vokabulär. Observera ordet förgäves... Vi ska skriva en bokrecension till fredag och jag har lite smått panik. Det funkar inte riktigt som jag vill, varför kan jag inte få skriva på svenska? jag som alltid annars brukar ha så mycket ord på lager som bara väntar på att få komma fram sitter nu här med ett stort gapande hål i min hjärna och funderar över vilken idiot jag är som gett mig in på det här. Men envis som jag är så tror jag inte på ett totalt vacuum i skallen, något måste jag ju kunna plocka fram... Typ...
Har skrivit en inledning iaf, på spanska, men sen sket det sig, sen har jag skrivit resten av recensionen på svenska och ska nu försöka översätta, där gick det åt skogen med mitt försök att vara duktig.

Och jag fattar inte ens hur jag kunde överväga att sitta och skriva det här när jag har ett ton panik som jag måste kämpa mig igenom, men tydligen kanske man behöver en paus ibland (läs: när allt går åt skogen)

Nåja, ska återgå till översättandet. Snart kommer Lisa och Maria och förgyller min dag!

Lord I feel you drawing my heart into your love

2010-09-21@23:21:30


Update

2010-09-21@18:35:14
Min inbillade teckningstarm skrek högt, men träningstarmen vann kriget. Ger mig ut på en springtur.

You better keep on walking...

2010-09-21@17:58:45Min sysselsättning under dagen, synd bara att mina naglar ser ut som crap. Better do something about it... NU! Dåligt tålamod, jag? Nehejdå...

Annars då... Har suttit på spanskalektioner hela dagen och måste skriva en bokrecension på en bok till på fredag, som gör mig lite lagom deprimerad då den handlar om otrohet, otrohet och åter otrohet. Ibland förstår jag inte hur människor tänker och ibland finner jag det ganska lustigt... Sen att jag inte har så bra koll på boken och att jag är sämst på spanska hjälper ju inte direkt, recensionen ska in i vilket fall...

Den del av mig som inbillar sig att den är kreativ skriker just nu, funderar på vad jag ska göra för att få utlopp för allt. Ritblocket skriker på mig där det ligger, man kanske ska rädda det från ensamheten?

Who am I, that the Lord of all the earth, would care to know my name?

2010-09-20@17:21:53
Musiken spelas och har spelats en stor del av dagen. Jag försöker få in orden men det känns som om de bara studsar tillbaka. Någon gång ska väl jag också kunna få det förklarat, någon gång måste väl jag också kunna känna?

Nu ska jag ta och göra mig iordning för NG-träffen som början kl sex :)
Efter valet är det ännu viktigare att få ut budskapet på skolorna...

 

Jag letade efter något
Som kunde hjälpa mig på vägen
Som kunde leda mig rätt

Och du fanns där

Jag famlade i mörkret efter trygghet
Efter något att hålla fast vid
Efter något som kunde ge mod

Och du fanns där

Jag grät i min förtvivlan
För att öppna dörrar
För att finna tröst

Och du fanns där

Du fanns där för mig
När jag behövde det som mest
Du blev min räddning

Och du finns här nu
När jag ropar på dig
Nu lever jag för dig

Du fanns där
Därför finns jag


I tried to fix what I had broken

2010-09-19@16:48:34
I want to hear you speak

2010-09-18@18:17:55
Har spenderat eftermiddagen tillsammans med fina vänner, tittat på film och ätit kladdkaka. Vi såg Mean Girls, haha, girly girly, men ganska kul.

Har suttit och skrivit en sammanfattning av en novell på spanska och ska snart åka iväg för en kväll med Jesusbussen.

Kort och ganska innehållslöst, men jag har inte riktigt någon inspiration för tillfället..

Fighting for freedom

2010-09-17@12:56:11
På kvällen, speciellt väldigt sent på kvällen brukar jag få små filosofiska ryck. Jag överanalyserar precis allt och lägger fram den ena långa utläggninen efter den andra, aningen i tanken eller som skrivna ord på papper. I vanlig mun kallat ordbajs, jag väljer att kalla det filosofiska ryck (för den här gången, jag brukar vara dålig på att inte använda just ordet ordbajs). Kanske samma sak, men det ena låter lite trevligare... Är väldigt glad över att ingen stackare snokat reda på mina spridda anteckningar, det skulle bara sätta griller i huvudet på dem.
Igår kväll var inget undantag, låg vaken bra länge och bara funderade. Mycket på grund av en sak som händer om ett par veckor, som jag ska göra och som jag redan har börjat fundera över. (Väldigt tidigt jag vet, men jag får panik annars)

Frihet, tankar, känslor... Frihet?
Är det frihet att leva på ett sätt som glädjer alla andra, medan man själv går under?
Är det frihet att bara glädja sig själv, medan alla andra går under?

Frihet kan tolkas som att man får fria händer att göra vad man känner för, men var går egentligen gränsen mellan frihet och egoism, eller bufflighet, som är ett så välanvänt ord i det svenska språket? När man är "fri" kan det lätt bli att tankar kretsar kring det egna bästa och vad som är frihet för en själv, men när man är "bunden" sker samma sak, fast då bli egocentrismen lite annorlunda, då kretsar det mesta kring varför alla tycker så illa om en och vad det är för fel på mig som aldrig lyckas vara fri. Bunden, fri, bunden, fri... Alla strävar såklart efter frihet, men är det verkligen så lätt?
Total frihet innebär total överlåtelse, att vara totalt fri i tankar, känslor och handling. Allt du gör ska göras i frihet och för frihet, ingen strävar efter att bli bunden, det leder till att hela livet stannar upp.
Känner du dig fri, i tankar, känslor och handling?
Okej, nu får jag ta och ge mig. Blev lite långt det här, det var inte meningen.
Ska återgå till min bildredigering och försöka fokusera på det ett tag

What does love look like?

2010-09-15@18:40:05

Jag och Jenny har suttit ett tag och pysslat med albumet till Ryssland. Nu är det inte mycket kvar, bara framsidan samt att vi ska skriva lite småsaker.

Nu taggar vi innebandy för fullt! :)

Jenny står för bilderna


Love’s definition, love’s definition was looking at me

2010-09-15@13:38:24Smält isen inom mig
Kom med din värme
Och låt mig se

Byt ut mitt hårda hjärta
Ta det ut ur mig
Och ge mig förmågan att älska

Lossa alla de rep som binder mig
Släng bort detta hinder
Och använd mig

Du som hör mitt innersta
Som känner mig så väl
Och älskar mig så högt

Låt mig få leva, och leva genom dig!


Och så var de det här med rubriker...

2010-09-14@10:16:42
Jag slapp min systers fina väckarklocksanordning imorse när jag vaknade! Haha, igår morse när jag klev ut ur mitt rum så satte vårt larm igång att tjuta för fullt. Jag tror jag hoppade en halvmeter, ingen vacker syn, men jag vaknade iaf, om jag nu skulle ha sovit innan. Fick veta att min kära syster var de sista att lämna huset sååå...


Nu sitter jag på lektion, min första efter intensivveckorna. Skönt med distans, det tar ingen tid att komma till "skolan", men samtidigt känner man sig lite förslöad..
Nu börjar vi visst, måste gå.

Ha en fin dag allihop :)

Julia och Alex

2010-09-13@20:53:37


Canon 75-300/4-5.6 III

2010-09-13@13:13:34

Hämtade ut mitt objektiv efter frukosten imorse! Har redan varit uite och testat det lite och det är verkligen stor skillnad mellan det nya och mitt gamla. Det är så tyst, haha, fokusmotorn varken brummar eller hackar, bara det är ett stort plus :) Sen är det lite mindre och ganska mycket lättare, det kan underlätta för mina handleder...

Ska ut och testa det lite mer ordentligt någon dag, har lite ideer :)


It's like I'm running from you all the time

2010-09-12@21:18:51

Var på möte i Pk kl 16 och två timmar senare satte innebandyträningen igång, det blev en riktig genomkörare och när de två timmarna gått var jag helt slut, och de andra också skulle jag tro. Så nu har jag duschat och känner mig som en ny människa. Skönt!

Eftermiddagen tillbringades sittandes på golvet med syrran, pysslandes med ett fotoalbum som vi ska skicka till Ryssland. Eh, det spårade ur lite kan man lugnt säga, Jenny låg mesta delen av tiden dubbelvikt på golvet och skrattade. Mer säger jag inte, ni får fråga henne själv :)

The secret of life is letting go

2010-09-11@18:12:40

Sitter och går igenom lite bilder från fotograferingen tidigare idag, lyssnar på bra musik och väntar lite på att klockan ska gå. Ikväll blir det missionsmöte och sedan en tur till Jesusbussen skulle jag tro.
Igårkväll var det tonår i BK som gällde, efterrättstävling. Kreativiteten och smakerna flödade kan man säga :)

Har tappat orden lite tror jag, det går ganska trögt det här...


The shadows are long

2010-09-10@11:27:18
Efter en gårdag i ett zombieliknande tillstånd, med alvedonen och Ibumetingelen som bästa vänner är jag nu återigen på fötter. Vi hade även sista dagen på intensivveckorna igår, på tisdag sätter spanskakursen igång "på riktigt". Då ska jag ta revansch för min ganska skrala insats igår, haha. När man har en grammatikuppgift att göra och inte ens fattar vad det handlar om när läraren förklarar på svenska, då är det nog något som är fel...eller?

Beställde även ett objektiv från ScandinavianPhoto, ett Canon 75-300/4-5.6 III. Det kliar i mina fotofingrar!


Idag ska jag träffa fina Maria efter lunch, vi ska göra stan osäker :)
Skuggorna spelar
Linjer, mönster
Oregelbunden skönhet
Spelar över ditt ansikte
Glimtar av ljus
Får dina ögon att skina
Farligt, vackert

Skuggorna dansar
Panik, ångest
Kvävande skönhet
Blixtrar över din kropp
Det ljus som når dig
Lyckas träffa rätt
Får dig att brinna

Skuggorna jagar
Fångar dig
Släpper inte taget
Skriken, andetagen
Hjälper dig ur
Trycker dig ner
Gör dig förödande vacker

Skuggorna regerar
 Blixtrande skönhet
Fängslande skräck
Blandas tillsammans
Skrik, linjer
Mönster, ångest
Tar skuggorna med sig i dansen


Suck

2010-09-09@09:59:24
Det är verkligen inte min dag idag, inte på något plan... Känner för att gå och dra något gammalt över mig.


Vi hörs imorgon om jag orkar komma fram då.

Estoy estudiando

2010-09-08@13:03:47


Miércoles

2010-09-08@10:30:24
En ganska kaotisk morgon (natt) har börjat dagen. Tidningarna var men än en timme sena, höll på att frysa ihjäl. Sen var de även dubbelt så tjocka (nästan) och hur många som helst, inte super för mina axlar.
Sen höll jag på att bli överkörd av en fartdåre när jag precis slutat och var på väg mot cykeln, fick hoppa åt sidan och bilen svepte förbi bara någon dm från mig, ett litet uppvaknande fick jag iaf...

Kom hem en och en halv timme senare än vanligt, har sovit några timmar och sitter nu på lektionBeautifully broken

2010-09-07@20:34:53


In my thoughts, in my dreams, you´ve taken over me

2010-09-07@13:19:37

Vi hade NG-träff igårkväll och teamare från NG kom på besök, väldigt trevligt!

Nu har jag suttit på lektion sen 10.15, haft lunch sen 12 och ska börja lektionen om bara en liten stund. Det känns bättre och bättre måste jag säga. Inte för att min prestation blivit så mycket bättre, men jag har läst mig en del. Snart kommer det väl, snart måste jag väl släppa kontrollen...
Vi har haft grammatik nu på morgonen, tack och lov! Känns som en ganska viktig del och det känns även som om jag glömt det mesta, hehe.

Tror jag ska ge mig ut och springa när vi slutat


Nu börjar vi, måste kila!


You light up my life

2010-09-06@13:06:15
Hade en fantastisk dag igår! Blev firad av min familj på morgonen och på eftermiddagen hade vi öppet hus så några av våra vänner kom förbi. Tack!
Mina syskon tycker jag blir gammal, (okej, ta det med en nypa salt, tror inte de är så allvariga... eller?) men egentligen är det nog bara början. Har mycket att se fram emot :-)Nu ska min lektion snart börja igen, har lunchrast.
Andra intensivveckan är i full gång


Following your heart

2010-09-04@23:44:52
Tillbringade större delen av dagen på högskolan, 10.15- ca 16.15. Första dagen med föreläsningar i Socialpsykologi A. Det var otroligt intressant! Nu fick jag även lite förklaringar på ord jag inte förstod när jag läste...

Fixade lite på eftermiddagen och vid halv åtta vad jag på stan för å-draget. Vazir upträdde så jag och Maria tittade lite på det, sedan gick vi till biblioteket där de hade lite olika programpunkter. Vi kom dit när en författare läste dikter och sedan blev de lite musik, riktigt mysigt.


Har pluggat lite ikväll också. Läst någon "politisk korrekt" version av rödluvan på spanska samt ett antal paragrafer i grammatikboken, om accenter, adjektiv med allt som har med det att göra, räkneord och jag vet inte vad. Det snurrar lite nu, men det känns bra att ha det gjort, kommer ha nog mycket att göra imorgon ändå utan att behöva tänka på att plugga.Imorgon fyller jag år
Jag blir 20


Du lämnar mig aldrig ensam
Även om jag lämnar dig
Du finns alltid nära
Alltid där
Och du älskar

Du låter mig aldrig falla
Även om jag faller själv
Du fångar upp mig
Håller mig
Och du älskar

Alltid nära
Till tidens slut
Alltid en öppen famn
För mig
Och du älskar


...

2010-09-03@22:45:59Stress och blingade skogstroll

2010-09-03@22:29:59
Jag stressade runt som en tok hela morgonen. Läste socialpsykologi bra länge innan jag gick upp, tänkte äta frukost, men kom på att jag behövde städa så jag städade, fick sms om att jag hade ett paket att hämta ut. Jag visste att det var studielitteratur som jag behövde läsa så jag hämtade paketet, ställde de böckerna åt sidan (ska försöka hitta en ledig lucka i helgen att läsa, lättare sagt än gjort, men är man tillräcklig envis så går det). Kom på att jag inte ätit frukost men i samma tanke kom jag på att jag inte skulle hinna. Mamma övertalade mig att jag måste äta frukost så medan jag läste socialpsykologi i 190 åt jag, lite halvstressat sådär, fick ont i magen. Läste ett par timmar, fixade lunch, åt lunch, lite halvtaskigt, lagom sent sådär, läste ännu mer och sen kom Maria vid halv fyra. Hade då inte hunnit läsa allt jag behövde......... Puh, andas, andas, ingen panik... Haha jag låter som världens pucko, men jag kände mig inte heller särskilt smart.

Sen lyckades jag "avstressa" mig och hade en underbar eftermiddag/kväll med Maria. Vi fotograferade i skogen i närheten av vårt hus, skogstroll kom vi att kalla oss själva. Sen har vi skämt ut oss för alla de gävlebor som åkte förbi i buss och bil, men förhoppningsvis kände ingen igen oss... Och även fast de skulle gjort det så tror jag vi överlever ändå :-)


Nu ska jag lägga upp lite bilder i ett annat inlägg och sen lägga mig och läsa de resterande sidorna av socialpsykologin. Har föreläsningar hela dagen imorgon på högskolan, ser fram emot det. Det är väldigt intressant!

Trabalenguas

2010-09-02@15:42:59
Jobbade inatt och har nu dragit på mig en förkylning av något slag. Är helt mör i hela kroppen, huvudet är fullt av bomull och studsande järnbollar och ja... Ni kanske förstår..
Men är ledig från lektion imorgon iaf, får vila lite (läs: läsa socialpsykologi) och sen accelererar jag för fullt inför helgen. 

Ska kanske tilläggas att jag även tränade innebandy till slut, två timmars otroligt rolig träning. Har verkligen saknat det under sommaren! 

Har min spanska spellista på Spotify på repeat här hemma, även fast jag inte ger den all min uppmärksamhet så kanske något fastnar iaf. Men lektionerna har gått bättre och bättre, en intensivvecka kvar och sen sätter vi igång "på riktigt"


Minnesanteckning: köp ett usb-headset! Så förblir jag kanske inte ofrivilligt stum och förvisad till skrivande på chatten under resten av terminen..

Chao!


och förresten, prova säga det här högt:

El otorrinolaringólogo de Parangaricuirimicuaro
se quiere
desotorrinolaringologoparangaricutirimicuarizar
porque si no se
desotorrinolaringologoparangaricutirimicuarizar
a lo van a
desotorrinolaringologoparangaricutirimicuarizar


Uttalsövning, tungvrickare och jag vet inte vad
och nej, jag vet inte vad det betyder
och nej, jag lyckades inte säga det heller
Lycka till :-)


Look at yourself after watching this

2010-09-01@16:15:56
Jag är inte riktigt fit for fight idag. Jobbade inatt, lärde mig ett nytt distrikt, problemet var att jag inte kunde somna innan och låg alltså vaken från kl tio. Kom hem vid halv sju, efter lite krångel, och då lyckades jag, tack och lov, somna. Sov i lite mindre än tre timmar och sen har jag suttit på lektion... Ska åka ner på stan en sväng och hämta mina skor hos skomakaren och sen har jag lovat följa med syrran till museet, hon ska dit för någon skoluppgift.
Sen fick jag veta att innebandyn börjar ikväll, me gusta! Problemet är att en del av mig säger åt mig att jag faktiskt borde hålla mig hemma och...vila? Men jag behöver faktiskt röra på mig...!!!Medan jag gör något vettigt kan ni ta en titt på det här. Inte ett öga torrt? Vi får väl se...

RSS 2.0