I don't wanna talk about You like You're not in the room

2012-03-29@08:03:18
Hjälp vad dålig jag är på det här känner jag, har varken ro eller tid att sätta mig och skriva. Sen i lördags har vi 18 stycken amerikaner på besök från Redding och tillsammans med dem har vi varit med på många olika saker. Kvinnoseminarium och möte i söndags, Puerta del Cielo på måndagen, surpriseparty för Marlene i tisdags samt evangelisation och möte i Buenos Aires, idag har det varit ganska lugnt. Vi var iväg till en av kyrkans kyrkplanteringar i en by en bit härifrån. Där hade vi ett möte och mot slutet fick vi be för människorna och vi fick se flera helanden. Även på evangelisationen i tisdags fick min grupp vara med och be för en kvinna med huvudvärk och ryggsmärtor som sedan försvann/minskades. Gud är god!
Imorgon ska vi iväg till en pool och bada med hela gänget + vår fina klass!

I fredags förra veckan gav vi svenskar oss iväg på en heldagstur till Masaya. Vi gick omkring på marknaden, prylar överallt. Jag tycker det är mysigt! Sen lyckades vi virra bort oss ett tag då vi hamnade utanför själva byggnaden, men vi fick tag på mango!


There's a place for us

2012-03-21@18:34:20
En eftermiddag med Sofia i Sebaco:


Normala?

Happyface

Seriösa?

Misslyckat försök att vara seriösaOch uttrycket jag alltid kommer komma ihåg från Nicaragua är konstigt nog ett så svenskt som: polis polis potatisgris!
Fast det har inte med Sofia att göra, men hon vet vad jag menar!


He sent me a miracle

2012-03-16@17:41:21
Dagarna springer förbi och det är lite svårt att försöka fånga dem ibland, vilket är synd, för det blir bara färre möjligheter att göra det. Men samtidigt så har jag fångat så otroligt vackra ögonblick i veckan, inte på bild, men i hjärtat och det är egentligen det som betyder allra mest.

Vi har varit här i staden och haft praktik, lektioner och annat. Vi hade Treasure Hunt i söndags, något som blev väldigt fint. Det handlar om att leta efter Guds skatter som finns i människorna. Vi bad, lyssnade in Guds röst och skrev ner det vi fick. Därefter gick vi runt och letade upp de människor Gud ville beröra och så bad vi för dem. Vi fick be för flera stycken som alla stämde in helt perfekt på det som en eller flera personer skrivit upp. Vi fick inte vara med om något direkt helande på plats, men jag tror ändå att Gud rörde vid dem, på något sätt.

Vi var även ute på äventyr i tisdags när vi behövde ta ut pengar till hyran. Vägen till Sebaco har varit avstängd i flera dagar nu då det är någon protest på gång så vägen till och från Sebaco plus ett besök på banken tog tre timmar, banligtvis tar det väl max en timme. Vi åkte genom floden, genom en massa risfält medan ris regnade över oss, vi åkte förbi över 100 köande lastbilar och sicksackade i diken för att ta oss förbi köerna. Men vi lyckades!

Igår var jag och Sofia i Puerta de Cielo, de har pyssel för kvinnorna där en gång i veckan och vi ville se hur det var. Så jag fick träffa mina fina barn och dessutom blev jag galet sugen på att pyssla. Så det var trevligt!

Och just ja, har lärt mig göra gallo pinto!


Vid middagen fick jag träffa på den här lilla sötsaken!


I will never let you go

2012-03-10@07:29:46Remember that in times of hopelessness
I will carry you my child
I love you
More than you could ever think
I will never let you go
I carry you
Through all your difficulties
I will never let you go

Remember that in times of despair
I will still be there my child
I lead you
And will help you through
I will never let you go
I believe in you
Even though you doubt
I will never let you go

Remember that I will always love you
Even though you fail
Even though you stumble
I will never let you go
Remember I will always be there
I the darkest night
Or the most painful time
I will never let you go


You have been made by God

2012-03-06@16:11:13
Nu är vi tillbaka i Darío efter en veckas semester i San Juan del Sur. Vi har fått vara med om galet mycket så ska försöka sammanfatta det så gott jag kan.

Dagen efter vi kommit dit tog vi en promenad till Kristus, en staty som var högt uppe på ett berg och därifrån hade vi utsikt över havet och staden. Breath-taking! Vi stannade där och såg solen gå ner.

 Tredje dagen blev en riktig äventyrsdag då vi var en heldag vid havet, en helt fantastisk vacker strand, Playa Hermosa. Vi hade bokat surflektioner och för många av oss var det första gången. Det var hur svårt som helst men galet roligt! Det ser så lätt ut när de som kan bara svävar fram på vågorna men haha, man var inte så kaxig när man väl försökte ställa sig upp! Men det var bland det roligaste jag gjort! Vi fick göra en paus ett tag och fortsätta lite senare på grund av alla brännmaneter som kommit, vi var alla brända men glada när vi tog brädorna ur vattnet.
Senare på dagen fick vi vara med om något annat otroligt. Två dagar tidigare hade det kläckts havssköldpaddor och dagen vi var där skulle de släppas ut i havet, så vi fick ta sköldpaddorna, sätta ner dem i sanden och sen se dem kravla sig mot friheten. Mys! Och det var bland det sötaste jag sett!

Och så lite bilder på allt möjligt!

 

Fantastisk solnedgång!
Härlig promenad bland klipporna


En till dag på stranden, Playa Maderas

Ridning på standen


RSS 2.0