En cada palpitar, mientras haya aliento en mi, Dios haz tú obra en mí

2012-05-26@23:38:27
Nu är jag hemma i Sverige igen, efter en resa som blev nästan åtta timmar längre än väntat på grund av förseningar som orsakade ett missat plan. Nu sitter jag i alla fall i mitt lilla krypin nere i källaren hemma i huset. Det är mysigt och vad som är ännu mysigare är att jag har min familj nära. Jag saknar Nicaragua och det gjorde ont att lämna, men nu är jag här hos min familj. Ibland önskar jag att man kunde vara på två ställen samtidigt, mitt hjärta är i alla fall på två ställen.
Idag har jag haft en väldigt trevlig dag! Vaknade upp vid tio och trodde det var mitt i natten, hej jetlag! Har varit lite småtrött hela dagem men nu på kvällen blev jag lite piggare, tror ändå jag kommer sova gott sen.
Vid halv ett kom mormor och morfar och kusinerna hit. Galet roligt att träffa dem igen, har saknat dem! Vi åt lunch illsammans och sen blev det basket, cykeltur, lek i lekpark, fika, middag, fotboll och en massa prat innan de åkte hem lite senare på kvällen. Sen har jag pratat med fina människor och haft videosamtal med några av mina fina vänner i Nicaragua. Love Jag, mamma och pappa har även sett Mästarnas Mästare på TV, känns lite galet att kunna slå på teven och få fram svenska.. Jag höll dessutom på att svara morfar på spanska idag då jag såg ett ord på spanska från min Bibel. Då har man blivit lite miljöförstörd. Fast jag gillar det!

Time to say goodbye

2012-05-24@02:02:29
Sista dagen här i mitt älskade land! Det gör så ont i hjärtat så fort jag tänker tanken att jag imorgon vid den här tiden sitter på ett flyg hem till Sverige. Det här har varit mitt liv i åtta månader och nu kommer det få ett snabbt slut. Vi har redan haft massa avsked och det har varit jobbigt, många tårar och många kramar och fina ord. Mitt hjärta blir alldeles varmt när jag tänker på det. Ikväll är det sista rycket. Vi ska ha vår despedida och alla våra fina vänner kommer att komma om ett litet tag. Vi ska ha en underbar sista kväll tillsammans med mycket glädje. Jag tror jag kommer gråta hur mycket som helst och det kommer kännas som om hjärtat slits ur kroppen, men jag vill minnas den här tiden med glädje och kärlek. Och som så många sagt här, vi säger inte hejdå, vi säger vi ses. För jag vet att jag kommer att komma tillbaka hit till mitt älskade land. För halva mitt hjärta kommer för alltid att finnas här i Nicaragua och här kommer jag alltid ha mitt andra hem och min andra familj.
Los amo con todo mi corazón

I'm coming back to the heart of worship

2012-05-18@07:49:40
Vackra ögonblick fångade med kameran. På så sätt kan minnet för evigt stanna kvar även fast ögonblicket försvann. Egentligen har de inte alls försvunnit, de har bara lagrats på ett ställe, ett mycket speciellt ställe, ett ställe bara för skatter. I mitt hjärta.

När jag är hos dig
Håller du min hand
Leder mig på vägen
Med din starka hand
Och du släpper aldrig taget

Om jag springer bort från dig
Springer du efter
Tills du kommer ikapp
Då omfamnar du mig
Och säger att du älskar

Om jag springer mot dig
Möter du mig
Med öppna armar
Du omsluter mig på alla sidor
Och säger att du saknar

Du lämnar mig aldrig ensam
Även om jag lämnar dig
Du finns alltid nära
Alltid där
Och du älskar

Du låter mig aldrig falla
Även om jag faller själv
Du fångar upp mig
Håller mig
Och du älskar

Alltid nära
Till tidens slut
Alltid en öppen famn
För mig
Och du älskar


Mi vida te ofrezco para seguir tus pasos

2012-05-14@18:32:48
Igår eftermiddag var också ett sånt där tillfälle då jag insåg hur ogärna jag vill lämna det här landet, den här staden och de här människorna. Var på gudstjänst i kyrkan och hjälpte Lea med barnen på söndagsskolan. Vi ritade, eller mest de, jag satt och vek loppor, kommer ni ihåg dem? De där man skriver uppdrag på ena sidan och en färg på andra och går runt och frågar folk efter siffror och tvingar dem göra alla de uppdrag som man skrivit? Barnen älskar dem i alla fall och många av dem är galet påhittiga när det gäller uppdrag, att krama en viss person, att hoppa som en groda, att slå i väggen upprepade gånger och att lyfta en stol, med någon sittandes i. De tycker det är roligt och jag också om jag ska erkänna.
Vi lekte även en lek som barnen älskar, de ska sitta i en rad på stolar med händerna bakom ryggen, sen ska en person gå bakom dem andra och lägga ett föremål i någons händer och sen ska en person gissa vem som har den. Gissar personen fel får den personen skämma ut sig genom att bli gjord till höna och om personen gissar rätt så får personen som hade föremålet göras till höna. Mycket skratt.
Fick många kramar av barnen efteråt och en flicka kom fram till mig efteråt, gav mig en kram och frågade när jag skulle åka. När jag berättade det sa hon: Nej, åk inte! Te quiero! Och mitt hjärta smälte, som så många gånger förut...


Love has come and finally set you free

2012-05-13@17:03:16
Igår gick jag och la mig med ett stort leende på läpparna och hjärtat fyllt av kärlek. Hade varit på en underbar gudstjänst i kyrkan, med människor somo jag tycker så galet mycket om! Efter mötet lekte jag med två små änglar. Att få se dem springa runt med ett leende som nådde från öra till öra och få höra deras glada skratt fylla kyrkan, det smälte mitt hjärta.

I fredags åkte vi till San Francisco Libre på vår sista missionsresa för det här året. En lite vemodig tanke. Men resan blev väldigt bra och likaså gudstjänsten som vi hade. Två av de Nicaraguanska eleverna visade prov på riktiga pastorsegenskaper och tre av oss höll i lovsången. Sen talade Gud till människor genom oss som vi också fick vara med och dela. Jag fick även krama på en sjukt gullig liten kattunge och på två små pojkar som stal mitt hjärta. Lite söta sådär!
Sen var vi också med ut till en liten by där ett gäng från Tipitapa skulle anordna aktiviteter för barnen där. Först gick vi i en bönemarsh och sedan kom en pajas som lekte med barnen lite innan piñatan hängdes upp i trädet.

Nada en el mundo tiene más valor

2012-05-08@17:22:32
Igår märktes det på riktigt att regnperioden har börjat smyga sig in, eller smyga och smyga, klampat in med dunder och brak, bokstavligen! Vid tvåtiden öppnade sig himlen och regnet öste ner, det regnade in i vårt rum från ett par hål i taket och skapade en mindre pool på golvet. Det åskade och blixtrade något enormt. Och jag tyckte det var mysigt!
Sen fick jag lite panik för att det skulle kunna hindra oss från att gå till Puertas del Cielo. Men ungefär 45 minuter efter att vi egentligen skulle gå så tänkte vi att vi provar, regnet hade avtagit lite men det öste fortfarande ner. Och det hade bildats floder på gatan, breda och djupa i varje korsning. Efter att de första stegen ha försökt undvika dem så gav jag upp och klampade rakt igenom dem, lättare så och mycket mindre pinsamt, haha.
Vi gick till Lea och sen gick vi mot Puertas del Cielo med paraplyer i högsta hugg. Men vi kom dit upp och barnen kom dit med oss. Vi höll till inne i kyrkan den här gången då det regnade ute. De fick måla och sen lekte vi lite, mot slutet kunde vi vara ute så de fick springa av sig innan vi sa hejdå och började vår vandring ner mot staden igen. Jag saknar er redan!
Bilderna är från förra veckan då regnet inte syntes till alls.


Con todo mi corazón

2012-05-07@18:02:24
Nu är det tomt här i huset, Sofia och Stina åkte mot Sverige igår förmiddag. Vi saknar er tjejer! När vi gick till kyrkan på eftermiddagen höll jag flera gånger på att vända mig om och säga något till Sofia, både på vägen dit, men också i kyrkan. Sen kände jag mig bara dum när jag nästan hade pratat ut i luften. Hade nog verkat lite konstigt, ingen annan hade ju förstått någonting och jag vet inte vad jag skulle sagt om de bad om en förklaring. Kanske att det fattas något och att jag inte riktigt förstått det än. Men att det ändå finns kvar, det är bara ingen som ser det.
Dagen innan de for blev väldigt fin. Efter lunch, okej då, på lunchen, bokstavligen. Det blev lite stressat så vi fick ta vår lunch på plasttallrikar och drickan i en plastpåse och äta på bussen. Det är så man gör här. Vi for till sjukhuset i Matagalpa och gick runt och bad för patienterna där. Det var en annorlunda upplevelse.
När vi kom hem fick jag ett telefonsamtal från en av ledarna i kyrkan som bad mig ta med Sofia till kyrkan för de hade planerat en liten sorpresa. När vi kom dit satt ledarteamet runt ett bord. De hade fixat tårtor som vi åt tillsammans och de sa så otroligt fina ord till henne. En väldigt fin stund!
Senare på kvällen hade vi la despedida för dem då klassen kom hit och några till. Vi åt tillsammans, tittade på bilder och avslutade kvällen med ett tårtkrig. Los amo!

The beauty of Your majesty

2012-05-02@05:18:31

Nu har vi varit här i Darío i två dagar sen vi kom hem från vår lilla minisemester till Costa Rica. Vi behövde förnya vårt pass för vår sista månad här och därför bestämde vi oss att åka tillbara till Liberia där vi var sist. Nu åkte vi dock dit för lite andra äventyr än sist och Julia var också där med oss i ett par dagar. Mys!

Vi reste tidigt på onsdag morgon och kom fram vid lunch, vi gjorde inte så mycket den dagen, vi laddade mest upp inför resten av tiden. Dagen efter spenderade vi på stranden, sjukt varmt vatten och vi njöt av varje sekund. Vi var även på en kulturutställning i ett gammalt fängelse där och tittade på konst samt några dansare som var galet grymma. Åt god glass gjorde vi också!

Fredagen tänkte vi också spendera på stranden, åtminstone en del av den. men på riktigt latinamerikavis så skulle nästa buss ta oss dit vi skulle, men när nästa buss passerat ungefär femton gånger så gav vi upp och gick och handlade lite innan vi hämtade upp Julia på busstationen.

Lördagen däremot blev vår stora äventyrsdag då vi besökte naturreservatet Rincon de la Vieja. Efter fem och en halv timmes vandring hade vi sett helt underbar natur, öppna fält omgivna av berg, djupare skogar med alla möjliga sorters träd, vackra utsikter och porlande vatten. Vi hade sett apor i träden, stora ödlor på stigarna och vi hade hörd fågelsång som vi aldrig hört förut. Dessutom hade vi badad vid ett vattenfall en och en halv timmes vandring genom alla dessa landskap. Det var en av de vackraste platser jag någonsin sett! Helt breath-taking!

Tack för trevliga dagar i grannlandet! Men det var skönt att komma hem till Nicaragua igen. Det här landet kommer för alltid ha en speciell plats i mitt hjärta.


Hela fina gänget!

Porlande vatten, under en hängbro som gav upphov till sjösjuka

Vid en varm källa. Nedanför fanns kokande vatten och det ångade verkligen. Ånga som luktade kokta ägg.

Till vänster; glad tjej och vacker natur. Till höger; paradiset!


RSS 2.0