Yo Te adoro y me postro ante Ti

2012-10-30@17:26:22
Har blivit godkänd på mitt första litteraturseminarium! Känns väldigt bra och nu vet vi allihop lite mer hur ett sådant gåt till så vi inte behöver stressa upp oss över det till nästa gång. Förhoppningsvis. Men jag måste erkänna att jag inte var lika nervös som vanligt inför sådana här muntliga måsten. One point to me. Typ. Närå, men det är ett framsteg. Och ganska skönt att kunna sitta utan att varje ben i kroppen skakar som asplöv.
Bara hemtentan kvar att vara panikslagen över. Imorgon får vi äntligen verktygen för att kunna börja jobba på den sista delen, sen är det bara att köra och hoppas jag kan undvika att krascha. Just nu hatar jag mig själv för att jag har förmågan att ordbajsa när situationen minst av allt behöver det. 
 
Sitter och lyssnar (och sjunger) på underbar spansk lovsång och hoppas att inte grannarna hör min falska stämma. Tänkte ge mig ut i mörkret och kylan på en promenad om ett tag, mys! Men jag längtar till snön, längtar tills luften är full av stora virvlande flingor och marken är täckt av ett vitt fluffigt täcke. Ännu mer mys på det!
 

It was natural to me, You did not agree

2012-10-28@20:49:45
Kommit ihåg att ställa om klockan. Varit i kyrkan på förmiddagen. Träffat fina människor. Pluggat inför seminariet på tisdag. Fuldansat i köket. Ja, jag kom ihåg att dra ner persiennerna. Beställt tågbiljetter till Gävle till jul. Och biljetter så jag kommer hem hit igen. Har blivit galen på att studielitteratur ska vara så dyrt. Ändå beställt böcker. Nästan klättrat på väggarna av rastlöshet. Tagit en kvällspromenad för att förhindra detta. Rumpan frös till is. Minnesanteckning: Kom ihåg att inte ta löpartights nästa gång. Tittat på talangfulla unga dansare. Blivit inspirerad till ännu mer fuldans. Dock inte kommit till skott för det än. Och nej, ni får inte se. Bokat zumba tills imorgon. Fått fjärilar i magen inför seminariet. Känt mig knäpp av den anledningen. Har saknat Nicaragua. Och blivit orolig att jag glömt för mycket spanska. Pratade lite högt med mig själv och en del finns dock kvar. Sitter och skriver det här. Känner mig om möjligt ännu mer knas. Konstaterar att jag inte kan göra något åt det. Sätter på en film. Puss på er.
 

I'm not afraid to breathe

2012-10-27@17:00:27

 

Skuggorna spelar

Linjer, mönster

Oregelbunden skönhet

Spelar över ditt ansikte

Glimtar av ljus

Får dina ögon att skina

Farligt, vackert

 

Skuggorna dansar

Panik, ångest

Kvävande skönhet

Blixtrar över din kropp

Det ljus som når dig

Lyckas träffa rätt

Får dig att brinna

 

Skuggorna jagar

Fångar dig

Släpper inte taget

Skriken, andetagen

Hjälper dig ur

Trycker dig ner

Gör dig förödande vacker

 

Skuggorna regerar

Blixtrande skönhet

Fängslande skräck

Blandas tillsammans

Skrik, linjer

Mönster, ångest

Tar skuggorna med sig i dansen

 


The wish of my heart

2012-10-25@12:16:03
 

Courage is not the absence of fear but the ability to act in spite of it

2012-10-24@16:27:48

Har haft en ledig dag idag, sen är det bara torsdag och fredag kvar av min tre veckor långa praktik. Jag kan inte riktigt förstå att tiden gått så obeskrivligt fort. Men det har varit väldigt lärorikt så jag får ta det med mig därifrån. 

Har skrivit ännu lite till på hemtentan som ska in i början av november. Har dock för många sidor så måste korta ner, inget jag ser fram emot direkt men tar det sen när allt är i lite mer ordning. 
Ikväll ska jag dansa zumba och sen spela innebandy, zumba har jag inte dansat på hur länge som helst och det var två veckor sen jag spelade innebandy så ser fram emot det. Känner dock redan nu hur träningsvärken kommer ha fångat min kropp imorgon, men det tar vi då om det sker. 

Såg även en av de mest fantastiska filmer jag någonsin sett går kväll, The Help. Se den, se den, se den! Jag tvingar dig inte, men du missar något om du inte gör det (vilket jag gjort eftersom jag inte sett den förrän nu, my bad) Väldigt tänkvärd och framkallade ett hav av olika känslor, en sådan film som kunde ha fått mig att kasta datorn genom fönstret i ena sekunden för att i nästa sitta och titta med en fånigt leende på läpparna med tårarna rinnande nerför kinderna.  

 

Remember that in times of hopelessness

I will carry you my child

I love you

More than you could ever think

I will never let you go

I carry you

Through all your difficulties

I will never let you go

 

Remember that in times of despair

I will still be there my child

I lead you

And will help you through

I will never let you go

I believe in you

Even though you doubt

I will never let you go

 

Remember that I will always love you

Even though you fail

Even though you stumble

I will never let you go

Remember I will always be there

I the darkest night

Or the most painful time

I will never let you go


Han går aldrig förbi dig, Han vill för evigt vara din

2012-10-21@16:31:57
Tack för en otroligt fin kväll igår och en fin dag i kyrkan idag!
 
Växtvärk var en helt fantastisk föreställning som handlade om övergången från barnatro till "vuxentro". Det är så mycket som kan komma emellan, som kan förstöra det självklara och fina man hade som barn. Saker som händer, personer man träffar eller personer som lämnar, val man gör i livet, allt räknas och kan antingen samlas ihop till något fint och då kanske övergången blir mer självklar, men sen kan det också skapa mycket förvirring och splittring inuti. Det man än en gång trodde på blev ifrågasatt och helt plötsligt upptäckte man att svaret man hade som liten inte riktig var så djupt rotat som man trodde och det självklara har blivit något förvirrande. 
 
Det står i Bibeln att vi ska vara som barn, att tro som ett barn är något av det mest fantastiska som finns. I Nicaragua träffade jag en liten flicka på min praktik vars tro verkligen kunde flytta berg om hon hade försökt göra det. Hon trodde att Gud kunde hela alla och att han ville göra det och när miraklen skedde, för det hände ofta, så var hon otroligt glad och tacksam och sa något så självklart som; jag visste att Gud kunde! Det var något av det finaste jag sett och hört och jag tänkte att hon kommer klara av allt, oavsett vad som händer, för hon går med sin Pappa som hon vet är störst av alla. Jag själv skulle önska allt var så självklart, att jag med självsäkerhet skulle kunna säga att jag vet att Gud kan hela dig och han vill göra det, han ska göra det så nu ber vi. Men i mig finns inte längre bara den självklara tanken, den har fått sällskap av många andra, som tvivel, osäkerhet, rädsla och överanalysering som allesammans blandas och bildar en oidentifierbar röra. Och vad som kommer ut av det är olika varje gång. Men jag strävar fortfarande efter att bli som ett barn, att kunna komma till Pappa och krypa ihop i Hans famn, bara för att jag vill vara nära Honom och för att jag vet att Han vill göra allt för mig, bara jag ber Honom.
 
Barn är små mirakel och vi borde se upp till dem mer än vi gör, för de bär på något underbart. Om vi tittar på dem så ser vi det lilla, men om vi tittar lite längre så ser vi en evighet.
 

Without the mask where will you hide?

2012-10-20@16:15:37
Två veckor av praktiken har redan sprungit iväg. Jag trivs. Kan inte säga annat. Och det kommer bli väldigt konstigt att åka därifrån när praktiken är slut. Väldigt.
 
Ledig i helgen nu. Var ett långpass på gymet i förmiddags, inte så mycket folk så det var skönt. Jobbigt att stå och lyfta fria vikter med två hulkar bredvid sig. Inget illa ment mot dem, men jag själv känner mig lite i underläge. 
Ikväll ska jag iväg till Borås med ett gäng från kyrkan, Växtvärk väntar! 
 
 
I Din famn vid Ditt hjärta
Med min fot i Ditt avtryck
Får jag känna kärlek
Där är jag fri

Hon springer mot trygghet och värme för det som är riktigt och sant

2012-10-13@20:43:44
Är på praktiken hela helgen nu, fredag till måndag. Idag "löste" jag melodikrysset för första gången i mitt liv, jag var ganska kass dock, men det var rätt trevligt ändå. När jag gick dit från stationen imorse (ca 20 min) så var det ett lager is/frost på asfalten, mössa, tjockvantar och tjock halsduk plockades turligt nog fram igårkväll. Tacksamt!
 
Somnade på bussen hem idag, galen tur att bussen hade sin slutdestination här så hade jag inte vaknat tre minuter innan vi var framme så hade jag inte kommit åt skogen iaf. Svart av smink under ögonen och lite småvirrig av trötthet tog jag mig sen till affären för att handla lite, för att upptäcka att det var någon marknad på g så hela gågatan var full av diverse försäljningsstånd. Och mitt i allt detta kommer jag cyklande, som helst inte borde blivit sedd av en levande själ, av risk för hjärtattack. Men jag tror det var grönt..
 
Har suttit och tittat igenom bilder från Nicaragua, bilder som mina vänner tagit och som jag inte riktigt kollat igenom så noga. Blev så oerhört lycklig av att få se bilder jag aldrig sett, så fulla av minnen som jag aldrig kommer glömma. Hjärtat blev alldeles varmt.
Sen fick jag för mig att kolla upp vad som hände där för precis ett år sedan, imorgon förra året så öste vi vatten ur huset i över en och en halv timme då regnet skapat en liten flod hos oss. Lite speciellt sådär.. Men det är det som gör allt så magiskt vackert.
 

El reina desde lo alto en gloria, amor y poder

2012-10-10@15:16:00
 Har varit på praktik nu i två dagar, är nu ledig idag och imorgon för att sen jobba fredag till måndag.
Har pluggat en massa idag, läst en bok vi behöver läsa till seminariet vi ska ha när vi kommer tillbaka till skolan och har skrivit alldeles för mycket på hemtentan. Men det känns ganska skönt att ha kommit en bit iaf, även fast jag måste korta ner och ta bort en massa ord för att jag skrivit bra mycket mer än de sex sidor som är vår maxgräns, ordbajsproblem nummer ett.
 
Och det är en skön känsla att känna att utbildningen är helt rätt...
 
Ikväll ska jag träna igen, har inte hunnit göra det sen i fredags, börjar bli lite rastlös. Men det ska bli så sjukt kul med zumba och innebandy!
 
 
 

A world were you and I belong

2012-10-07@21:47:55
Jenny har varit på besök här i helgen. Vi var en sväng till kyrkan i fredags, sen hade vi två lugna dagar igår och idag med film, film, film (två bra och en ganska dålig, ganska bra procent ändå för att vara oss!) och promenader i höstvädret. Har även fått en ny hårfärg som kommer hålla ett par månader. En mysig helg med andra ord!
 
Nu ska jag göra iordning lite saker och imorgon är första dagen på praktiken. Ser fram emot det!
 

It's an inside, upside, upside-down kingdom

2012-10-05@14:17:42

Om du inte kan bli hel i Jesu armar, i vems armar ska du då bli hel

2012-10-04@21:43:12
Har haft min sista dag i skolan på tre veckor. På måndag går jag nämligen ut på min första praktik. Ska bli väldigt intressant! Sen när vi kommer tillbaka så är det första vi ska göra ett examinerande seminarium, skön start! Men det kommer nog kännas bättre när jag kommit in i praktiken lite då reflektionen om den är en del av seminariet. Därefter är det en hemtenta som ska skrivas, fick hem boken till den idag så ska börja läsa den. Men den är kort, intressant och på svenska så det blir nog kul!
 
Sen var jag på gymet en timme, körde bara armar och axlar för mina ben är helt slutkörda. Dem tar vi på zumban imorgon! Och därefter fixade jag busskort som funkar i typ hela regionen så nu kan jag åka buss billigare. Ska till Uddevalla nämligen och det blir bra mycket billigare. 
 
Har tittat på film ikväll. The Vow, Älska mig igen. Har läst boken som är skriven om den sanna historien och filmen är baserad på den. Tycker boken är bättre men filmen var inte dålig den heller.
 
Imorgon blir en ledig dag (läs fixdag) och sen kommer Jenny hit på kvällen. Ska bli så galet kul!
 
 

Jag har en ängel

Så fulländad och stark

Som går med mig dag som natt

Och aldrig viker av

 

Jag har en ängel

Som tröstar mig och leder mig

Visar mig vilka vägar jag ska gå

Och skyddar mig från smärta

 

Jag har en ängel

Så mäktig och så kärleksfull

Som strider för mig

Och vinner segrar över allt

 

Jag har en ängel

Som ger mig stora vackra vingar

Som hjälper mig att flyga

Och då är jag fri

 

Would you light a fire, let it burn inside of me

2012-10-01@16:34:38

Kyrka och födelsedagsfika igår med fina vänner. Lugnare dag idag, eller lugn och lugn, plugg om samtal och relationen inom vården, väldigt intressant dock men jag blir så rastlös av att inte få röra på mig, att bara sitta ner på samma ställe och läsa får det att krypa myror i hela kroppen på mig. Det regnar ute så springturen jag funderade på får vänta, men sen ska jag iväg på zumba vid halv sju.

Har varit som en vulkan idag men inte kunnat uttrycka mig på de sätt jag vill, kameran mår inte så bra om den blir blöt, så har, i frustration, varit i varje vrå av lägenheten, liggandes på golvet och stående i mysko ställningar, för att försöka komma fram med något som skulle kunna dämpa explosionen lite. Kan ibland tycka att det vore lite bättre att få ha dessa dagar de dagar då himlen inte öppnat sig. Även om jag tycker det är ganska mysigt så är jag inte beredd att offra kameran för att dämpa mina impulsiva infall. Kan vara positivt för inredningen att jag lämnar den ifred om ett tag.

 

Din kärlek är för mig

 

Händer famlar efter varandra
Våra fingrar möts
Sammanflätas
Din andra hand på mitt hjärta
Du blåser liv i det
Varje andetag


Ögon som strålar
I skimrande färger
Ser igenom mig som glas
Rör vid det innersta
Omsluter allt
Och ger frid

 

Ord över läppar
Jag ber dig om hjälp
Du fångar upp mina ord
Lägger dem i ditt hjärta
Evigt bevarade
Alltid besvarade

 

Vi smälter ihop
Smälter samman
Och ska för alltid vara ett
Inget kan skilja mig från dig
Din kärlek
Är för evigt

 

Din kärlek är för mig


I can do all things through Him who strengthens me

2012-10-01@12:31:06

RSS 2.0