My heart is like a rubber band, until you pull too hard

2015-04-27@22:09:23
Jag älskar våren, inte bara för att den kommer med efterlängtad värme, utan för att den kommer med hopp. Har varit ute för lite nu på sistone så fick bli en långsam långpromenad idag. 


Like it's made of glass, for everyone to see through

2015-04-26@21:44:20
Blandade känslor avslutar den här dagen.. Risken är att detta blir ett kvällsfilosfiskt inlägg med tankar jag kanske inte skulle komma på några timmar tidigare på dagen. 
Ibland kan en dag vara fylld av skratt och gemenskap, men bakom masken finns nåt annat, något som dolts av en anledning. En vilja att inte visa det. Det jobbiga är när det dolda kommer fram och andra ser, för då går hela bilden i kras, muren rasar, allt som byggts upp tas sönder likt det var gjort av papper, trots alla ansträngningar att bygga det. 
Det som syns är skratt, leende och en målad fasad, men dagar som denna kommer sanningen kanske fram. En sanning som inte är så fin, som inte är vad som förväntats och som kan få människor att dra sig undan, av rädsla eller bara okunskap. Oavsett vad så är det smärtsamt, dels att inte orka hålla det inombords men också att behöva förklara det där som försökte glömmas bort. 
Utsidan är inte allt, är en klyscha som man får höra ofta, men det stämmer. Oftast hörs den i sammanhang där det är skönhet i fokus och att skönheten kommer inifrån, men utsidan kan även vara det enda skyddet mot en insida som rasar samman. Dold smärta, dold utmattning. Andetag fulla av knivar, rörelser över taggtråd och brännande ögonlock trots många timmars sömn. Äkta men osynligt. Kanske skamfyllt, kanske svårt att tro på, slaskdiagnoser kallas det. Något som läkare tar till när inget annat passar? Kanske... Men väldigt äkta för de som drabbas. En dag är allt bra men nästa är väggen där och ingenting fungerar. Svårt att tro? Men det är sant. 

För att avsluta det här innan det går alldeles för långt så kan jag berätta att det ibland är svårt att hålla tankarna för sig själv, speciellt när de bankar innanför skallbenet och vädjar att få släppas fria. Nu är de fria och det är upp till dig att göra som du vill med dem. 

Nu säger jag godnatt och ska krypa ner i sängen tillsammans med min favoritkatt Small things do matter

2015-04-21@20:57:19
Ibland vill kroppen explodera i ord men ingenting kommer ut. Har haft en fin helg med syster på besök, fina vänner och go tjejkväll. Sen är det skolan, så jobbig just nu. Får verkligen kämpa för att inte ge upp såhär i det sista. En av kurserna vi läser nu är rena mount everest på axlarna.. Men men... Får väl vänta ut explosionen och återgå till gos med min fina kisse och Dexter på Netflix. 


Taking steps is easy, standing still is hard?

2015-04-17@16:13:27
 
Tre bilder som summerar min dag rätt bra. Plus att jag har övat en del balett, men det är tack och lov inte dokumenterat. Imorse var jag på NÄL och gjorde en EEG-undersökning, åkte halv sju härifrån så nu är jag typ zombie, men kommer iaf sova bra inatt..
 

All You wanted was my heart

2015-04-13@23:11:00
Idag blir det, som så många andra dagar, en bildbomb på min katt. Har varit på föreläsning hela dagen och nu ikväll har skallen bara snurrat. Så försökte få Pussel att vara stilla en stund med mig för att kunna få lite bilder, men eftersom klockan har slagit bus så är han mest överallt hela tiden. Har även upptäckt en annan sak nu ikväll; att min webbkamera verkligen är sämst, den har fått vara med på en del resor så håller nog på att säga hejdå.
 
 

Skuggor

2015-04-09@19:59:55

Skuggorna spelar

Linjer, mönster

Oregelbunden skönhet

Spelar över ditt ansikte

Glimtar av ljus

Får dina ögon att skina

Farligt, vackert

 

Skuggorna dansar

Panik, ångest

Kvävande skönhet

Blixtrar över din kropp

Det ljus som når dig

Lyckas träffa rätt

Får dig att brinna

 

Skuggorna jagar

Fångar dig

Släpper inte taget

Skriken, andetagen

Hjälper dig ur

Trycker dig ner

Gör dig förödande vacker

 

Skuggorna regerar

Blixtrande skönhet

Fängslande skräck

Blandas tillsammans

Skrik, linjer

Mönster, ångest

Tar skuggorna med sig i dansen

 

 
 

1 man, 2 boards, 3 nails, 4 us

2015-04-03@21:54:29
Långfredag idag, påsken har börjat. Egentligen redan igår, med nattvardsgudstjänst i kyrkan. Påsken det här året innebär två saker, dels att vår Frälsare dog och uppstod, men också att min älskade församling firar 100års-jubileum! Så hela helgen är en fest! 


Manskör, lovsång och en tripp i nostalgins tecken är bara några av de saker som händer! 


RSS 2.0