Acceptans

2016-11-30@21:41:17

Det är så mycket som jag skulle vilja göra, så mycket jag vill kunna, prova på eller genomföra. Och jag har inte riktigt accepterat att jag inte kommer kunna göra allt, för kroppen håller inte ihop. Det är lite som att mista en del av sig själv, nåt saknas och man måste leta för att hitta nåt att fylla utrymmet med, bara det att utrymmet behöver fyllas med vila och återhämtning, men det har inte riktigt sjunkit in än. Efter 2 år inbillar jag mig fortfarande att jag ska vakna upp en morgon och vara frisk. Förträngning kallas det nog..
Det är en resa jag måste göra, att inse att jag inte kan bli som förr, men att komma fram till vad jag kan göra och istället fokusera på det, annars kommer jag gå under.
Samhället hjälper inte heller till direkt, allt är så inriktat på prestationer att de som inte kan prestera hamnar i skymundan och liksom glöms bort. Du ska bli bäst på det du gör och vill du inte det saknar du ambition och driv. Du ska klara av att hålla femton bollar i luften och klarar du inte det är du en dålig människa. Du ska klara av att arbeta heltid, träna, laga mat, hålla lägenheten kliniskt ren, umgås på sociala event mm och mitt i allt detta ska du se bra ut, kläderna ska vara på topp och sminket vara oklanderligt. Och så funderar man på varför människor blir sjuka?
Jag vet att jag har mycket att jobba med och jag måste lära mig att inte se ner på mig själv som människa för att jag inte klarar av alla de ovanstående nämnda punkterna. Men det är svårt. Det är lite som att erkänna att man är sämre än alla andra, att man saknar motivation. Och det känns lite som att erkänna att jag aldrig kommer bli frisk. Och det är nog den känslan jag är rädd för.

Ska det behöva gå så långt att man kollapsar innan man inser vad man egentligen klarar av och slutar tänka på allt man borde göra? När ska jag inse att jag aldrig kommer bli den jag var eller kommer kunna göra allt jag gjorde? Och att det jag är och det jag gör är bra nog?


Courage is not the absence of fear, but the triumph over it

2016-11-24@00:14:52
 
Att kunna låta kroppen kommunicera när orden inte räcker till kan vara något av det mest värdefulla jag får uppleva. Jag känner ofta att orden inte räcker till och har försökt ta till så många saker för att uttrycka mig. Saker som jag kunnat gömma mig bakom, en kamera, ett staffli, ett skissblock, en dataskärm eller en skrivbok. Saker där jag inte behöver vara fysiskt närvarande för betraktaren. Det har varit en trygghet att kunna skapa i ensamhet och sedan låta det flöda ut samtidigt som jag försvinner in i min egen lilla värld och betraktar betraktaren på ett säkert avstånd, tar in det som sägs utan att behöva förklara något eller försvara mig själv. Fram till nu. Hur kan det komma sig att jag, som inte alls tycker om att vara fokus för andras blickar, har hittat hem i dansen som, trots dess kreativa del i stängda rum, även handlar om just betraktande och fysisk närvaro i kreativitetens uppvisande? Att dansen har kommit att bli otroligt viktig för mig är knappast någon hemlighet, men det har även kommit att bli något djupare för mig, något som jag inte kunde föreställa mig, något som jag faktiskt såg som helt otänkbart innan. Jag har fått en helt annan respekt för min kropp, för hur den rör sig och vad den är kapabel till. För att jag gett den tillåtelse att uttrycka sig i närvaron av andra. I baletten är jag tvingad att sträcka på mig, att räta på ryggen, ha en stolt hållning och låta armar och ben sträcka ut sig till sin fulla längd. För mig, som större delen av mitt liv bara velat bli mindre, kura ihop mig och inte ta plats, är detta otroligt stort och något som länge känts som en omöjlighet. Jag har fortfarande ofta problem med att räta på mig, att låta min kropp ta plats och tillåta den att vara som den är, men varje gång jag gör det, varje gång jag vågar så går jag emot rädslan. Och jag har hört att det är det som kallas mod. 

Lennox

2016-11-19@20:09:06
 

Who's your Goliath?

2016-11-18@22:09:39
 

RSS 2.0