Each moment of courage her own life she saves

2013-01-31@22:47:02
Två nya kurser har satt igång för fullt, första grupparbetet redan påbörjat, Allt börjar ge oss lite smått panik då vi klart och tydligt insett att allt kommer ske precis samtidigt om någon månad, ingen av oss längtar till de veckorna. Har varit i Gävle en sväng, träffat familj och vänner, varit på releaseparty och även en sväng till Uppsala och träffat fina Testa Mission-människor och varit med på en dag på en missionskonferens med inriktning på Latinamerika. Puh. Har köpt en ny mobil då min andra inte riktigt gick att använda längre och jag har gått på flera sh'bam och zumbapass. Snön har nästintill smält bort helt här, förra veckan låg det som ett vitt täcke över både mark och träd. Nu kommer våren, kanske. jag har skaffat mig träningsvärk, speciellt i magen. Gör ont att skratta.
Allt rullar på, typ. 
 
Och här kommer kanske de sista snöbilderna för denna vintern..
 

But they are nothing in the shadow of the cross

2013-01-24@16:31:36

She's speaking out and tearing down all the walls that she built

2013-01-21@19:26:00
 

Jag har satt dig fri

 

Han talar till mig om natten
Ur hans mun kommer kärlek
Som jag inte kan förstå
Mina öron är inte öppna

 

Om dagen visar han sig
Små mirakel runt omkring
Men mina ögon är blinda
De går sin egen väg

 

Han väntar på mig
Och säger att han finns där
Men ur min mun kommer inga ord
Ingen bön om hjälp

 

I mina drömmar finns han
Väcker mina känslor till liv
För att få mig att förstå
Att han har omsorg

 

I mina tankar finns han
Reder ut allt trassel
För att få mig att förstå
Att han vill väl

 

I min närhet finns han
Räcker mig en hand på vägen
För att få mig att förstå
Att han älskar

 

Han lämnar aldrig
Han ger aldrig upp
Han sviker aldrig
Han släpper aldrig taget

 

Och han viskar till mig
Du är fri
Du är fri
Jag har satt dig fri


When you fall there are angels there to catch you

2013-01-17@17:36:11
Begrepp, teorier, perspektiv, analyser, kritiska reflektioner, behandlingar och ännu fler begrepp har bildat en karusell i mitt huvud, en evighetsmaskin... Vid den här tiden imorgon kommer jag ha tömt mig på allt detta och fått orden nedskrivna på papper. Ser såå fram emot känslan av att känna att det är över. Och det vet jag att jag inte är ensam om. 
 
Det är väl mest det som allt kretsar kring just nu. Har fått hem bilderna jag framkallade så jag tittar på dem om jag känner att jag vill le lite. De fyller mig med kärlek.
 


What if your healing comes through tears

2013-01-13@21:29:42
Dagar fyllda av plugg (och misslyckade försök till plugg), lite föreläsningar, frustration, vänner, film, kyrka, gym, sh'bam, zumba, löpning, promenad, Ticket to ride, monopol i kortvariant, settlers, skratt, prat. Känslorna har avlöst varandra på ett sätt som ibland inte kan kallas för lustigt. Positivt när de bra känslorna kommer fram dock. Imorgon väntar en förmiddag (minst) med plugg på skolan tillsammans med några från klassen. Inget jag riktigt ser fram emot, men skönt att inte behöva sitta själv. Sedan fylls min lägenhet på kvällen av fina 20+-gruppen. 
 
Tittade igenom mina bilder från Nicaragua tidigare idag och tog fram några som kommer sitta på min vägg om ett tag (100 gratisbilder från Fujidirekt, inget jag klagar på). Här är några. Bilder som fyller mitt hjärta med liv.
 

You always told me to keep my chin up high

2013-01-10@21:04:02
Heldag i skolan, sen temys med fin vän, for till affären och handlade och sen var det plugg som gällde. Nu har jag gett upp ord för idag, det går inte in mycket mer i min skalle just nu, inte ut heller, allt blir bara knas, helvridet, snevinklat och alldeles uppåt väggarna. Så det är bäst jag ger det en längre paus. Vi ska köra kollektivt plugg på skolan imorgon.. Dessutom skulle jag helst av allt vilja somna i soffan just nu med världens mysigaste filt. Och bara... vara. Typ.
 
 

I know God is working so I smile

2013-01-08@21:08:07
Ibland önskar jag att jag vore en sån person som aldrig oroade mig för saker och ting, aldrig stressade upp mig över saker jag inte kan påverka och som lärde mig saker sjukt mycket fortare än jag gör... 
 
Dagen har varit lång, liksom alla andra dagar den här veckan. Det har visserligen bara varit två, men det känns som fem. Föreläsningar snurrar i skallen, möjliga tentafrågor stör nattsömnen, psykodynamiska, kognitiva och behavioristiska perspektiv har gett mig skrivkramp, för att inte tala om intersektionalitet som fått oss allihop att fundera över maktstrukturer, kön, genus, feminism och rasism. Och det är över en vecka kvar till tentan.
 
Vi fick tillbaka våra grupparbeten vi lämnade in i början av december, vi blev godkända, tack och lov. Jag hade dock troligtvis underkänt mig själv, men är tacksam över att jag inte var vår lärare. Första delen av kursen klar, andra halvan skrivs nästa fredag. 
 
Missförstå mig rätt, jag tycker om programmet och jag tycker det vi läser är intressant. Men jag hatar salstentor! Blackouter, nervösa sammanbrott och tentaångest i alldeles för lång tid är inte kul. Men det är bara att köra på. Genom att sitta här lär jag mig ingenting. 
 
Var på första passet för året också, nytt sh'bam-pass, I like it! Åker till gymet imorgon mellan plugg och tvätt, det är dock galet mycket folk pga alla nyårslöften... 
 

It's a slow fade when you give yourself away

2013-01-03@23:23:48
Nu är jag tillbaka i Trollhättan, allt flöt på smidigt och bra, inte en enda försening och jag kom hem som jag trodde. Efter en tur till affären och efter att jag gjort matlåda tills imorgon + lite annat så har jag nu haft en ganska lugn kväll. Trots att jag sov en stor del av resan så skulle jag kunna somna typ springandes nu, vet inte vad det är för fel på mig..
Imorgon har vi föreläsning vilken egentligen betyder att jag borde plugga hela natten eftersom jag inte pluggat så mycket som jag borde ha gjort under lovet. Och sen borde jag plugga dygnet runt fram tills tentadagen.. Eller något.. 
 
Med casting Crowns ur högtalarna säger jag nu godnatt och ska själv börja läsa en av böckerna jag fyndade på Göteborgs station idag. Kärlek för bokhyllan. Love it!
 
Hittade en mysig bild från i somras. Sådana här saker får mig att sakna sommaren något enormt. Och ni är saknade allihop! 
 

Your love heals every disease, Your love fills my every need

2013-01-02@14:46:35
Vi är inne på andra dagen av det nya året och imorgon åker jag tillbaka till Trollhättan. Jag har haft två fantastiska veckor här och är så otroligt tacksam över alla fina vänner, som alla ligger mig varmt om hjärtat. 
 
Nyårsafton blev också den grymt trevlig. Kvällen började med middag och fortsatte sedan med tolvslag, fyrverkerier, lekar och spel tills vi nästintill somnade mitt i fyra man i soffan. Tyvärr dog min kamera bara en liten stund efter tolv så har inte så mycket bilder, men ni får se lite i alla fall.
 
 
 
 

RSS 2.0