Have to fight 'cause I know in the end it's wortwhile

2012-11-29@18:53:02
Föreläsning och grupper och grupprocessen hela dagen idag, med lite gruppövningar på eftermiddagen. Var helt slut när jag kom hem men gav mig iväg till affären för att fixa lite. Jenny kommer hit i helgen och vill ha mjölk haha, men jag dricker ju bara laktosfritt.. och den är tydligen inte lika god att dricka. Tog iaf cykeln, i snön, för ja, den ligger kvar! Ett fint vitt täcke över stan, magiskt! Jag är dock ingen mästare på snöcykling så i de flesta kurvor höll jag på att bjuda på en mycket vacker uppvisning, som tur var så höll jag mig på benen. Man kan ju tycka att jag borde lärt mig efter första kurvan, men nope, så lätt ska det inte vara heller..
 
Ska sätta på en film och så får vi se vad som händer. Skulle vilja ut och springa, har broddar hemma, men skulle ändå tro att det slutar med att jag ligger raklång på marken och säkerligen i en vattenpöl. Men vi får se.
 
 

Remember that I will always love you

Even though you fail

Even though you stumble

I will never let you go

Remember I will always be there

I the darkest night

Or the most painful time

I will never let you go


Have to stand up to be stronger

2012-11-28@15:46:53
Fick en otroligt inspirerande föreläsning i skolan igår. Vi hade besök från olika personer som representerade olika verksamheter, kriminalvården, stödgrupper och så var även KRIS där. De var alla väldigt intressanta men det var den sista, KRIS, som satte spår. Att få höra deras livsberättelser och se hur lyckliga de är över att ha vunnit en enorm seger är något som kan beröra många hjärtan. Att även se vilket intresse, engagemang och hjärta de lägger ner i arbetet att förebygga droger och kriminalitet är inspirerande, kan inte säga annat.
Sen var det sh'bam på kvällen, skratt och förvirring är väl ganska beskrivande, men så otroligt roligt. 
 
Idag har jag varit på skolan sen tio ungefär, då hade vi först handledning där vi redde ut ett par frågetecken kring vårt grupparbete och sen satte vi igång och arbetade. Vi kom en bit och har fått lite struktur på det hela. Kom hem för kanske en timme sen och är så galet trött, skulle kunna somna här i soffan, utan problem. Men ska tagga zumba om en och en halv timme och sen innebandy lite senare. Kan förhoppningsvis frambringa lite "pigghet" till kroppen.
Ska limma fast ögonlocken vid ögonbrynen och försöka hinna med lite saker till innan jag får röra på mig.
 
Fick hem dessa på posten igår, nu ska de upp på väggarna och ta bort lite vitt. Me like.

And if our God is for us then who could ever stop us?

2012-11-25@17:00:11
I helgen har vi dansat gagnam style inför typ 100 pers som ett fint (?) välkomnande till alla som valt att komma på Big Slam-lägret som anordnades i kyrkan. Det var så sjukt knäppt, men ändå galet kul. Och lägret vart helt awesome. Massor av ungdomar var där och Gud var där, kan det bli bättre? Många fick möta Gud på alldeles speciella sätt och vi allihop fick ta del av undervisning som berörde och inspirerade. Möten, lovsång, bön, nattvard, seminarier, alldeles för lite sömn (jag sov hemma, men blev inte mycket sömn ändå), Robert, gemenskap, loppis, utmaning på stan (det köptes mat till hemlös, skänktes pengar till välgörenhet, plockades skräp, dansades bakom helt ovetandes personer (även här var gagnam style populärt), byggdes kors på torget, sjöngs i gallerian och mycket mer) och morgongympa på lördagen som bjöd på tokigheter och skratt fyllde fredagen och lördagen. Fina två dagar. Kan nog inte säga så mycket mer.
 
Nu har jag precis kommit hem från gymet, körde ben idag, rätt rejäl träningsvärk väntar nog.. Tidigare var jag på gudstjänst i kyrkan. Och nu sitter jag och tittar på curling, har gjort det av och till hela dagen. Kommer på mig själv med att önska att jag kunde få spela själv en gång till, saknar det ibland.. 

The world seems not the same

2012-11-22@15:44:01
Roadtrip till Uddevalla idag. Vi fick gjort intervjun, det var intressant, och sen fick vi även allt skrivet så det kan sättas in i arbetet. Känns bra! Bland allt knas och alla skratt fick vi faktiskt en hel del gjort.
 
Nu ska jag försöka få ut min kreativa frustration på något, har pennor och papper i en hög på köksbordet som bara skriker på mig. Har ett projekt jag jobbat väldigt länge på (mest tänkt och gjort några misslyckade försök att få ner det på papper) men aldrig riktigt fått tummer ur att göra klart det, men igår kväll började jag. Vilket gav mig en massa mindre sömn då tiden alldeles glömdes bort, men som fick mig att inse att jag faktiskt vill göra klart det. Så nu kör vi, eller något..
 
Ikväll ska jag på sh'bam också. Kan ju hoppas det slutar regna. Eller börjar snöa. Fast nja, är i fel del av Sverige för det kanske..
 
 
Såg den här bilden imorse och fick mig ett gott skratt.
 
 

Bueno es Dios, bueno es Dios, cuando nada hay bueno en mi

2012-11-20@17:25:00
Har en sån galen träningsvärk idag, i de sneda mag-och ryggmusklerna, så kan det gå om man ger sig på något man aldrig provat tidigare. Skönt, men lite jobbigt att röra på sig. Sh'bam ikväll, gör ett försök att mjuka upp trädstammen lite. 
 
Skola idag, veckans enda föreläsning handlade lite om hur socialtjänsten funkar, väldigt intressant! Resten av veckan blir det till att göra ett grupparbete. Jag och två till i vår grupp gör en roadtrip till Uddevalla på torsdag för att intervjua en tjänsteman inom psykiatrin. Ska bli intressant! De andra tre tar sig an en politiker i Gbg på fredag. 
 

When I'm standing in the dark I'll still believe someone's watching over me

2012-11-18@23:08:14

I am a rolling wave without the motion

2012-11-18@15:26:00
Tittade ut genom fönstret och fick syn på något som jag tycker är bland det vackraste som finns. Två regnbågar, två hela, som sträckte sig över himlen. Helt underbart.
 
 
Igår var vi på Twilight och sen var det tjejkväll hos mig med tacos, nagellack och youtube-minnen. Filmen var awesome, kanske den bästa av dem alla fem! Och kvällen blev mysig. Tack tjejer!
Var till kyrkan i förmiddags och nu i eftermiddag tänkte jag försöka läsa lite. Vill hinna ut och fota lite när det blivit mörkt så jag håller alla tummar jag har för att det inte ska regna, annars får jag lösa det med plastpåsar och paraplyn, det har jag gjort förr.
 
I am the fire burning desperately but you're controlling me, release me.
 
Ibland blir jag uppriktigt förvånad och glad över att människor kan bjuda på så mycket kärlek och glädje att det kan smitta av sig till alla de möter. Att vara i närheten av någon med den gåvan kan lysa upp vilken grå dag som helst och det är något helt fantastiskt. Även att ett hjärta kan bära på så mycket är ett av livets alla mysterium och en oerhörd gåva till de som får möjligheten att ta del av det.

The silent whispers

2012-11-13@15:59:17
Sh'bam. Skratt. Innebandy. Project finding jeans. Lyckades. Familjen. Militären för en dag. GMU-avslutning. Sarah's nyckel. Promenad. Mörkeräventyr. Ice Age 4. Bruce Almighty. Kyrkan. Dop. Fantastiskt. Vänner. Springa. Mysigt höstmörker. Plugg. Kursintro. Första föreläsningen. Socialt arbete. Träning. Vänner. Skratt. Spel. Tillsammans. Plugg. Den svenska politiken. Within Temptation. Project Runway. 
 
Kan inte sammanfatta de senaste dagarna på ett bättre sätt. Familjen var på besök i helgen. Jag har umgåtts med fina vänner. Jag har skrattat och varit lycklig. Mer kan man egentligen inte begära. 
 
 
Har suttit nedgrävd i böckerna bra länge idag, den svenska politiken. Jag har aldrig förstått mig på politik, något mindre intressant ämne kan jag faktiskt inte komma på. Hellre fysik faktiskt (trots att jag inte är ett stort fan av det heller) eller något annat där det faktiskt händer något. Jag fattar ingenting. Det enda jag fått med mig är egentligen den chockartade vetskapen om hur mycket en stadsminister får i lön och det vill jag gärna glömma på en gång. Suck. Ska begrava mig lite till, ett kapitel kvar, sen ska jag iväg på sh'bam ikväll och få dansa av mig lite.
 
Vi hade kursstart igår och även första föreläsningen. Socialt arbete, människa, samhälle och livsvillkor heter kursen. Verkar intressant men vi kommer ha så sjukt mycket att göra. Nu kör vi, typ.
 
 
Sen får ni en bildbomb från tre resor till tre länder som alla betytt väldigt mycket för mig. Nicaragua, Ryssland, Tyskland!
 
 
 

In Christ alone, my hope is found

2012-11-07@16:33:41
Hemtentan är inskickad, både en känsla av lättnad men också av oro och lite halvt panik över resultatet. Om tre veckor får jag svar. Och idag hade vi sista föreläsningen för den här kursen. På måndag sätter nästa igång.
Snart ska jag iväg på zumba med Sandra och sen är det innebandy, skönt att få springa av sig lite. 

 
 
 
 

 

I dig vill jag leva

 

Utan dig är jag ingenting
Utan dig är mitt liv inget värt
Utan dig är varje andetag förgäves
Utan dig är hoppet för alltid försvunnet

 

Du gav mig mitt hjärta
Du gav dess alla slag
Du gav mig en känsla
Och möjligheten att älska

 

Utan dig vore det en omöjlighet

 

Du gav mig mina lungor
Du gav luften att andas
Du gav mig ett liv
Och möjligheten att leva

 

Utan dig vore det inget värt

 

Det jag är och allt jag har
Vill jag ge som en hyllning
Det jag är och allt jag har
Vill jag ge dig i tacksamhet

 

I dig är jag någon
I dig har jag värde
I dig är varje andetag liv
I dig är hoppet brinnande för evigt

 

I dig vill jag leva

 

 


Midt i motgang og i trengsel kommer du med liv

2012-11-05@15:35:48
Ännu en vecka har startat, den här gången efter en helg fullproppad med en massa skoj. Musik, vänner, spel, skratt, tok, handbollsmatch, kyrkan, film, prat och ännu lite till. Och idag skrev jag klart hemtentan också, var på skolan på förmiddagen med två klasskompisar. Sen tog jag en sväng till gymet, körde ben, kommer inte kunna gå imorgon, och nu ska jag titta på film för att sen åka på hemgrupp ikväll. Lovely!
 
Tänkte att ni också skulle få lyssna på en av de, enligt mig, finaste låtar som finns. Det lustiga är att jag aldrig hört den förrän jag flyttade till Trollhättan. Nu hittade jag den inte på svenska dock men den är underbar på norska också!
 
 
 
Jesus, du er verdens lys og lyset det er sterkere enn mørket
Jesus, du er virkelig og sannheten er sterkere enn løgnen

Jesus, det er bare du som redder oss i fra fortvilelse og angst. 
Midt i motgang og i trengsel kommer du med liv, kommer
 du med liv.

Paz en medio de la tormenta

2012-11-01@22:15:16
Frustration och stress har varit vardagsmat de senaste dagarna, men idag la sig en del av det då vi äntligen fick hjälp som ledde oss på rätt väg så vi kunde hitta det vi behöver för att avsluta hemtentan. Glädjen och lättnaden jag kände när jag höll de tolv utskrivna sidorna i min hand går inte att beskriva. Nu gäller det bara att försöka få till alltihop
 
Annars har veckan varit fylld av skratt och tokigheter, träning, halkande på isgator och blöta löv (inte fallit någon gång, men skridskovarianten har jag kört med ofta), förvirring (som enligt en lärare är något bra så vi är tydligen sjukt duktiga som är som en skock förvirrade hönor, kanske inte alla då, men många iaf), klumpighet (smällde kärringknölen i min hylla vilket resulterade i ett inte så fint blåmärke) och en massa annat ståhej. Men vem har sagt att allt ska vara lugnt och rofyllt hela tiden?
 
 
 

RSS 2.0