I'm desperate for you, I'm lost without you

2009-06-30@17:44:51

"Så många gånger hade hon gått just den här vägen, en liten bit, så många gånger hade hon även vänt om tidigt, många gånger hade hon inte påbörjat den alls. Av rädsla, av känslomässiga anledningar eller av sorg, hon visste inte. Men kommer jag någonsin våga gå hela vägen?


Minnena från förr sätter spår, spår hon aldrig tror kommer blekna, de kommer för alltid ligga och skava, som en ovanligt påflugen insekt; när man väl tror att den försvunnit och man slappnar av, hör man det vanliga irriterande surrandet igen och den har kommit tillbaka. För alltid en kamp som man vet att man inte kan kontrollera, som aldrig kommer ge upp. Men kommer jag någonsin kunna kämpa tillbaka tillräckligt mycket?"

En början, det finns mer, det ligger dock för nära, för nära för att visas här. Jag låter er spela på fortsättningen själva, kanske kommer ni på allt bättre än jag...En stor del av dagen har spenderats på en strand i Forsbacka, jag har badat och solat, mycket härligt! Har även varit sådär härligt varmt! Inte så man kollapsar utan helt perfekt, iaf där vi var.
Trist när man inte har något bättre att skriva än att prata om vädret, känns som om det blir ganska tråkigt i längden. Jag börjar jobba på torsdag, sista lediga dagen imorgon alltså..

Kram på er

Solen väntar

2009-06-29@15:21:02

Nu ska jag ta och äta lite lunch, jag känner att jag vänder på dygnet, men det är väl lika bra. Börjar jobba på onsdag och då blir allt verkligen uppochner. Semn ska jag lägga mig ute och läsa i solen, härligt värre!

Har varit en sväng på stan med Jenny idag också och sett Jenny i kläder hon aldrig skulle använda, ganska underhållande... Var inte orolig Jenny, inga bilder visas här ;)

Kram


Still waiting for that one moment

2009-06-28@20:33:33

Jag vet flera vars liv har förändrats mycket på väldigt kort tid, i positiv riktning, den känsla det ger kan vara både skrämmande och oerhört underbar. Skrämmande eftersom man inte har någon som helst aning om vad som egentligen hände och man vet inte hur det kommer att sluta, men samtidigt så otroligt underbart eftersom det kan ge så mycket, både hur man ändras som person utåt men också en känslomässig förändring. Den känslomässiga är den jag drabbades av, det har skett två gånger, två resor, tre veckor. Jag ska inte försöka beskriva hur det känns, det går inte, orden räcker inte till. Men ni som känner mig bättre kan ha märkt en skillnad och då låter jag det vara upp till er att förklara den, om ni känner för det.

Jag vet bara att den här förändringen har gett mitt liv så otroligt mycket positivt. Både det att jag vuxit inom mig själv men också att jag fått en annan syn på världen och livet i allmänhet. Jag vet vad jag vill göra nu, det gäller bara för mig att inse att jag faktiskt kan klara av det, något jag tvivlar på i nuläget. Jag måste också fatta mod att ta första steget mot målet, det finns en liten chans att jag tog det steget idag, i höst får jag veta, men det känns så rätt!
 


Blev en liten ordbajs här, men det får bli så ibland. Dagen har i alla fall bjudit på, förutom en massa tänkande, en massa sol, bad, kladdkakebak och böcker! Nu ska jag och syrran välja film inför ikväll.

Kram!


Ockelbo marknad

2009-06-27@17:40:14

Hittills har dagen spenderats på Ockelbo marknad samt vid Medskogssjön. Marknaden är alltid lika trevlig, fyndade lite småsaker, bland annat lite ramar jag tänkte fixa till och sätta upp i rummet, jag har lite ideer men vi får se hur det blir!
När vi inte orkade gå längre, dels pga en hel massa folk men också pga värmen som blev väldigt jobbig efter ett tag, så for vi till sjön och åt lunch, badade mm. Härligt! Lyckades till och med med konststycket att INTE bränna mig!

Om ett tag får vi gäster på middag, men nu ska jag ta det lugnt och försöka få bort huvudvärken lite iaf. Just ja, ska fixa ansökan till i höst, bara betalning + bild kvar! :)

Kram på er!


Those small things that means a lot

2009-06-25@23:53:23

Var och såg The Proposal med några vänner ikväll. Den var otroligt bra och jag skrattade en del, okej då, väldigt mycket faktiskt! Att något så otroligt dumt kan bli så sjukt komiskt men ändå så otroligt berörande mot slutet är en gåta, men de har gjort det bra. Mer underhållning åt oss, sådant är alltid bra :)

Frågan jag vill ställa är ungefär lika konstig som jag känner mig just nu, kanske är det därför som den passa in så otroligt bra. Varför känns det som om man genomgått en grundlig genomsökning av hjärtat när man lämnar ut något som ligger så otroligt nära? Jag får bara en känsla av att en del av mig fattas, eller åtminstone är på väg att försvinna, även fast jag håller fast i den med allt jag har, jag tänker aldrig släppa taget. Varför är jag då så nyfiken på hur det skulle bli om jag verkligen gjorde det?


Sommar, sommar, sommar

2009-06-25@17:07:05
Var på stan en sväng med syster min vid lunch, fyndade en klänning och ett linne på Gina, trevligt! Växlade även tillbaka pengar från Berlin, bra med kontanter till ockelbo marknad i helgen!

 Ikväll blir det fika och bio! Hörde något om "The proposal", jag är på :)

Jag måste ge mig ut och fotografera någon dag, jag har tappat motivationen och får inte inspiration från någonting... Låter konstigt men jag tycker det är riktigt frustrerande.

Oj då, jag måste börja göra mig iordning om jag ska hinna, åker om mindre än en halvtimme
Kram!Det finaste som finns

En vän som du
Är det finaste som finns
En vän som du
Är något alla borde ha

Att få vakna upp på morgonen
Och veta att du finns där
Finns där i svåra stunder
Finns där i ljusa stunder

Att få vara i din närhet
Är det som lyser upp min dag
Ditt vackra leende
Din härliga personlighet


Att få skratta med dig
Att få gråta med dig
Betyder så otroligt mycket
Mer än du kanske tror

En vän som inte sviker
Någon man kan lita på
Det är det finaste som finns
Du är det finaste som finns

Tack för att du funnits där
För mig när jag behövt det
Och jag vill att du ska veta
Att jag finns här för dig!


Jag vill tacka dig för allt du gjort
Jag vill tacka dig för att du finns
Jag hoppas du förstår
Min älskade vän


Jag hoppas du förstår att jag älskar dig!

Berlinbilder

2009-06-24@20:45:35
Ändrad design nu igen, blev svart, kände för det. Bu eller bä?
Sen måste jag bara erkänna att jag ändrar layout bara för att jag tycker det är så otroligt trevlgt att sitta och pilla med det, inte för att det behövs. Nu har jag uppdaterat intresseklubben med det senaste liksom...


Här kommer iaf lite bilder från Berlinresan!


I väntan på flygbussen i Nyköping. Vi åkte runt 15 från Gävle och anlände i Berlin framåt kvällen.

Där vi bodde!

Samling, hade det varje morgon

I väntan på spårvagn

På tåget på väg till Berlinmuren

Berlinmuren

Berlinmuren

Jag och Emelie på Starbucks på Alexa

Elina och Magdalena på Alexanderplatz

Har man lite för mkt tid så blir det såhär, jag var dock inte med utan fotograferade bara det hela.
Bollhavet var för övrigt väldigt härligt att spendera tid i, liggandes, haha.

På tisdagen blev det promenad till en park

Glass och kort

På onsdagen åkte vi till en gräsplan i närheten och lekte med barn
Jag kom även på hur sjukt dålig jag är på att kasta frisbee, tur att jag inte lyckades skada någon allvarligt, haha!

Leka, leka, leka

Solnedgång

Därefter gick vi till en lekpark

Och hade teambuilding på vårt eget lilla vis!

På torsdagen besökte vi ett ställe som heter Vagnborgen- där bor de så kallade "punkarna" i sina husvagnar. Vi var där och grillade med dem.


Fredagen gick åt till att planera ungdomsaktiviteten på fredagskvällen samt barnaktiviteten på lördagen. Vi förberedde bland annat ett drama.

Två knarkare och en spåkvinna

Jag, Emelie, Rebecka, Mattias, Samuel och Felix var typ alkoholister/festprissar

"Don Juan (Felix)"

Madde och Sara som spåkvinnor

Magdalena var "den utsatte" om man ska formulera det så. den som var i djävulens grepp

Sara och Jeanette var knarkare

Sen kom Jesus (Adde), besegrade djävulen och löste upp repen

Anna-Sara som djävul.
Fick tyvärr ingen bild från dag två vi spelade dramat, det var lite mer dramatiskt då.

Blev grillning och lekar med tonåringarna sen

Sara

Jag och vackra Magdalena

Vi :)

Senare på fredagskvällen for vi till "den bombade kyrkan"

"Den bombade kyrkan"

Otroligt vacker solnedgång!

:)

Magdalena
+ en av de absolut godaste drickor jag någonsin druckit! Typ citronläsk!

Knarkare dag två

På lördagskvällen for vi till en gata där de prostituerade håller till. Vi gick runt och pratade med dem och bad för dem. Blev lite senare ett lovsångståg runt där samt nere i tunnelbanan. Det som hände senare på kvällen var otroligt häftigt, men inget jag tänkte ta upp här. En kväll att minnas, på alla sätt! 

På tåget hem

Kortspelande

Vi åkte från Berlin lite efter sex på morgonen och var hemma i Gävle igen runt 17.

En otrolig resa som berörde. Det är svårt att förklara allt som hände, men jag låter bilderna berätta det de kan.

I spread my wings

2009-06-24@15:36:10
Jag känner att jag är på rätt väg, även fast vägen är smal och svår. Jag har vågat tagit de första stegen och prövar mina vingar, de bär mig. Jag blir buren framåt av det jag älskar högst av allt och någon som bryr sig om mig och älskar mig för den jag är. Bara för det är jag villig att försöka allt, jag kan klara av det och jag ska klara av det. Mina vingar lyfter mig till nya höjder, närmare mitt mål, de håller mig uppe och släpper inte taget, bara jag är villig att hålla mig kvar. Och det är jag.

Hedesunda

2009-06-23@23:22:21
Har varit ute i Kristins stuga i Hedesunda sen igår, full rulle här, varför ska man vila liksom?
Blev bad, ja, jag badade faktiskt tro det eller ej! Det var svinkallt men jag kom i, haha... kortspelande, prat och skratt. Plus en massa underhållande matförhållanden som bara kan förstås av de som var med, lite internt sådär, men det var roligt.
Somnade runt fem imorse och sov fram till lunch så nu är jag typ död sill nummer ett, undrar när jag sov normalt sist, inte på hela förra veckan i alla fall. Gör dock inget, jag överlever, men jag kan bli ganska övertrött och allmänt hyper och fnittrig (läs: dryg)

Nu sitter jag och lyssnar på musik och är lite smått irriterad över att youtube krånglar, kommer inte åt min favoritmusik som jag inte har på datorn, vilka problem man har...
Håller dessutom på att gå igenom berlinbilderna så snart kommer de upp så ska ni få se.

Zukunf für DICH!

Memories will never die

2009-06-21@19:21:13
Har nu kommit hem från en alldeles underbar vecka i Berlin. Har nu packat upp, okej då, nästan i alla fall och sitter och för över bilder från kameran.

Veckan har gett mig så mycket, det är svårt att förklara. Otroligt många glada stunder och många rörande ögonblick, många stunder av obeskrivlig lycka och möten som gått rakt in i hjärtat och berört. Alla härliga människor som följde med bidrog också till att veckan blev som den blev.

Jag är otroligt tacksam över att jag fick följa med och ta del av den här resan. Memories will never die!

Bilder och mer text kommer, jag känner att jag inte har så bra koll på läget just nu, sov runt tre timmar i natt och har rest hela dagen. Fick dessutom vänta i nästan fyra timmar på tåget i världsmetropolen Nyköping, lucky us!

Jag har dessutom lagt på mig en annan dialekt under veckan och min familj tycker det är otroligt underhållande. Har umgåtts med en Göteborgare, en för övrigt helt underbar person, ta åt dig om du läser det här! och låter inte precis som jag brukar, ganska roligt måste jag säga :)

Kram på er!

Betygsutdelning och Tennstopet

2009-06-14@12:29:36
Fredagen hade vi återsamling på skolan för avsked samt betygsutdelning. Jag fick en otroligt glad överraskning, VG i fysik B, helt sjukt!! :D Det blev en del prat samt kramring, många tårfyllda ögon. Sista gången vi samlades hela klassen i ett klassrum liksom.

Senare på kvällen samlades vi och åt middag på Tennstopet, det var otroligt trevligt och god mat! Därefter blev det en tur till Old Saints, mycket trevligt även det :) Har en hel hög med bilder härifrån men kommer lägga upp dem senare.

Nu är tre år över, bara sådär liksom. Det har gått så otroligt fort att man knappt hunnit reagera. Jag kom ihåg när vi slutade ettan att vi sa: tänk att det gått ett år, tiden går fort, och jag kan inte annat än hålla med nu också, bara det att nu är det inte ett, utan tre år.

Nv3a Tjalalalala!

Studentbilder

2009-06-14@12:24:56
Här kommer lite bilder från denna underbara dag!
Bilderna är bara från en kamera, har inte hunnit gå igenom alla de andra än.


Utsparken

Marschen genom stan!

Marschen genom stan


Mottagning hemma hos mig!

Flakåkning

Flakåkning

Flakåkning

Flakåkning

NV3A!!!!!

Studenten

2009-06-12@16:37:57
Hela dagen var alldeles, alldeles underbar, på alla sätt och vis!

Det började med champagnefrukost på esplanaden framför skolan. Tyvärr så ösregnade det så vi flyttade in under tak vid teatern. Där tog vi även studentfoto på hela skolan och även klassvis. När detta var färdigt bar det av in i cirkusbyggnaden för mingel mm. 11.45 satt vi allihop inne i aulan för tal, sång och stipendieutdelning. Började med Den blomstertid nu kommer och fortsatte md en till sång innan det var dags för stipendieutdelningen. Fyra stycken från vår klass fick ett, jag var överraskande nog en av dem! Helt sjukt. Vi var ett antal som fick likadant stipendium och motiveringen löd: för gott studieresultat och gott uppförande, typ. Kändes helt overkligt. Grattis även till Emma som fick stipendie i svenska! <3

Sen blev det mösspåtagning och vi allihop sjöng studentsången, det sista vi gjorde i aulan på Vasaskolan. Efter detta var det dags för utspark och alla klasser stod spänt och väntade på att få komma ut. Vår klass var ganska långt bak men när det väl var vår tur sprang vi ut och ställde oss och sjöng för fulla muggar; vi har gått en lång lång väg (vi har gått en lång lång väg) osv osv. Sen spred vi ut och för att leta efter nära och kära.

Runt 13.40 var det dags för studentparaden genom stan. Vi tågade fram med våra skyltar och med blommor och gosedjur i band runt halsarna. Det blev sång, skratt och ett väldigt trevlig ögonblick. Efter paraden åkte jag hem och förberedde lite för mottagningen jag skulle ha.

Mormor och morfar var redan här, sedan kom Anna-Sara och det var de enda jag visste skulle komma, men ännu fler dök upp vilket var otroligt trevligt. Det bjöds på smörgåstårta och fika. Lite senare på eftermiddagen blev det även spexdans, väldigt underhållande måste jag säga.

Runt 18.30 var hela klassen på flaket vid Konserthuset och förberedde oss för en helkväll på flaket. Vi hade bestämt att vi skulle åka runt till olika klasskamrater och vårt första stopp var hemma hos Nina i Bomhus, därefter bar det av till lokalen vid Sara här i Sätra, dit kom även mina föräldrar. Efter det stoppet bar det av till Stigslund och Marcus, sedan Danne, Idag och Stefan. Vi slutade turen hos August som bor närmare stan, där blev det efterfest. Vi stannade dock inte så länge, var väl hemma runt ett. Flakturen var väldigt trevlig måste jag säga!

Tack för en helt underbar dag, verkligen ett minne för livet, något jag kommer bevara som något värdefullt. Tack för alla som kom hit på min mottagning, jag uppskattar det verkligen.
Sen vill jag även tacka min underbara klass, NV3A, för dessa tre år, dessa tre underbara år.
Tack för allt
<3

!

2009-06-11@06:40:05
Nu blir det till att göra mig iordning och sen bär det av till skolan för champagnefrukost, mingel, avtackning, stipendieutdelning, utspark, marsch genom stan, mottagning och flakåkning! Kommer bli en härligt dag!

För idag tar vi studenten :)

Kram!

Imorgon smäller det!

2009-06-10@21:46:45

Har haft fullt upp idag. Fick igår reda på att jag fått sommarjobb :) och var på ett informationsmöte i förmiddags. Lite senare efter lunch åkte jag och Sara ut till Valbo där vi skulle pynta flak, fler från klassen kom också dit. Efter att ha pyntat med björkar och ballonger kom vi till skrift på lakan och det visade sig att varken sprayen eller lakanen räckte så det blev till att ta en tur till Köpis och fixa det. Vilket dock var lättare sagt än gjort, en, EN, enda affär på hela köpcentret sålde sprayfärg, är det inte sjukt!? Där var den dessutom svindyr, men men, man tar bara studenten en gång i livet :)

Var hemma igen halv sex och kom hem och vände, satt i bilen igen tio minuter senare. Var först på Bibelskolans avslutning och sen på ett möte i Pk. Blev en bra kväll!

Nu taggar jag inför imorgon, det har inte riktigt sjukit in att jag tar studenten, men jag hoppas att morgondagen blir bra. Jag vill minnas den för resten av livet, som något positivt!

Kram


Bilder från vattenkriget!

2009-06-09@16:38:42
Var nere på stan idag och fixade en vit kofta till studenten, det ska tydligen bli sämre väder, blä på det. Var även och växlade pengar till Berlinresan. Senare på eftermiddagen tog jag en promenad, härligt :)

Här kommer nu lite bilder från vattenkriget :)
Roligt värre :)

Brännboll + grillfest

2009-06-09@10:14:02
Brännbollsturnering i Boulognern hela dagen. Vår klass, utklädda till hippies, vann första matchen men förlorade andra. Det var tyvärr så lång väntetid mellan matcherna, det var över 45 lag anmälda, så man han bli lite less, dessutom var det svinkallt framåt dagen! Annars var det väldigt trevligt! :)

Senare på kvällen begav jag mig till Micke för grillfest. Det var otroligt trevligt! :)


Snart åker jag ner på stan med Jenny... Synd att jag inte är på topp bara. Skulle tro att de faktum att jag blev iskall men ändå behövde vara ute nu i två dagar spelar in... Bara det går över till torsdag så!

Vattenkrig

2009-06-07@22:40:22
Vattenkriget var hur kul som helst! Verkligen en upplevelse :)

Klassen samlades 16.30 i Boulognern för förberedelser och sedan vandrade vi tillsammans till Rådhustorget och fnasket i plasket där vattnet skulle kastas. Sedan var det fullt ös och det tog inte många sekunder innan jag var helt dränkt, från topp till tå. Kan iaf vara stolt över att jag lyckades få in flera fullträffar jag också :) Verkligen roligt!
Efter att vi tömt fnasket i plasket fontänen förflyttade vi oss mot nästa, när vi tömt den tog vi nästa men där tog det stopp. Vi tömde kanske halva innan vi gav upp, vi hade då varken känsel i händer eller fötter, men det var det lätt värt!

Åkte hem och la mig i ett varmt bad tills jag hade tinat upp och tog därefter det lugnt resten av kvällen. Nu är det nog dags att sova iaf, brännbollsturnering imorgon, jag är taggad till tusen :)

Bilder från dagen kommer! Jenny ställde upp och fotograferade :)

Filmkväll på G

2009-06-06@18:05:56
Nu har jag bytt om, ätit middag och duschat, dock inte i den ordningen men iaf, och ska snart åka till Emma för filmkväll. Kommer bli trevligt :) Först ska jag stana till och fixa chips också kom jag på!

Kram!

Faith, Hope and Love

2009-06-06@10:42:51
Avslutningsfika på svenskan, känns lite konstigt. I tre år har i gått på skolan, med samma lärare och allt och nu har vi haft den sista "normala" skoldagen... Svårt att tänka sig faktiskt.

Efter lunch åkte jag till Kristin som fyllde år igår, grattis vännen :) Det blev en trevlig eftermiddag med paj, kortspel, Rockband och Singstar!

Var även på indianutklädnadsjakt på stan efter det. Hittade ett par shorts men inget mer, vi hittade dock en massa roligt hemma och det blev bra till slut! Hoppas bara det slutar regna säger jag, annars finns det ju liksom ingen anledning att kasta vatten på varandra, man blir lika blöt iaf. Blev film med Jenny på kvällen, en bra film.


Fick en förfrågan jag inte vet hur jag ska ta. Det kändes bra att bli tillfrågad, något jag aldrig funderat på över huvud taget, jag har liksom aldrig tänk mig som en person som varit aktuell att vilja ha med, inte på så sätt. Samtidigt vet jag inte vad jag ska svara, på ett sätt vill jag, det skulle bli en bra erfarenhet, men samtidigt har jag ju ett alternativ på annat håll, något jag kommer prioritera om det skulle krocka. Dessutom vet jag inte hur de skulle ta det, jag har frågat och fick mest positiva svar, men det känns ändå fel på något sätt. Samtidigt vet jag att om ngn annan skulle fått denna förfrågan skulle jag stötta till 100% och inte tänka de tankar jag tänker för tillfället. Jag hoppas bara allt kommer lösa sig, allt kommer bli så mycket lättare då.
Det andra som dyker upp är ju det faktum att det kanske inte kommer gå så bra, jag vet inte... Jobbigt läge!

There can be miracles, when you believe

2009-06-05@07:55:13
Idag är det sista riktiga skoldagen, sen sätter studentveckan igång. Det är helt sjukt, jag kan knappats tro att det är sant, ungefär som om jag väntar på att få vakna upp, men jag sover inte, det är riktigt.

Jag måste även försöka hitta kläder till vattenkriget på söndag. Vi ska vara indianer och jag har typ ingenting hemma! Okej, fjädrar då... Men det räcker ju inte långt precis.

Tomt, tomt, tomt. Jag vet inte vad som händer, det känns precis som om någon vänt upp och ner på mig och hällt ut allt, precis allt och lämnat mig helt tom. Det är så svårt att förklara, allt är svårt över huvud taget. Men det som är problemet är: om vi delar, helar vi, men om vi inte delar kan vi inte hela och det går inte att dela ingenting...

Then in that one moment of time, I will be free...

2009-06-04@15:29:42
Ledig idag. Man kunde ju hoppas på bättre väder, kände för att röra på mig. Har i alla fall sprungit upp och ner för trapporna som en tok, skrivaren krånglade och en massa annat. Ska iväg till Pk ikväll.

Jag är klar med det jag arbetat på ett bra tag nu. Imorgon gäller det, hoppas det uppskattas. Annars får jag ta den smällen.

Bilder

2009-06-03@15:06:42
Kristins överraskingsfest blevs om sagt lyckat. Nu kommer lite bilder från dagen.


Min outfit för kvällen, gammal, men funkar alltid!
Kristin, Micke och Emma på partyhumör :)


Maria :)


Mycket gott!

Från hjärtat

2009-06-01@20:06:21

Det är inte mycket kvar nu, det märks hela tiden. Betygsinfo på samhällskunskapen, glad nyhet för min del och sen blev det hej och hej då på religionen, slutade vid tio... Tog en tur till biblioteket med Emmy och hittade en del böcker, måste ladda upp :)

Har bränt mig på benen, inte mysigt... Att jag alltid ska lyckas, det är helt sanslöst. Nu ska det dock, tyvärr, bli sämre väder så det hinner lägga sig. Nu har jag även ändrat min PA-rapport och skickat in den igen, nu får det vara nog!


Det är fortfarande deprimerande att veta att en sådan liten sak kan bli så stor och ta över så otroligt mycket, även fast det inte är meningen, egentligen. Saken är den att det faktiskt spelar stor roll, fast det beror egentligen på hur man ser det, men för mig, för mig spelar det roll och det är det som är så jobbigt. Drömmen har brustit för länge sedan men nu har även ett av mina mål blivit ouppnåeligt, förväntas det att jag ska vara på topp då?


Jag tar ut mitt hjärta och ger det till dig
Och frågar dig om du vill ta emot
Om du vill ta emot den kärlek jag vill ge

Du har för länge sedan satt djupa spår
Spår som aldrig någonsin kommer blekna
Och mitt hjärtas dörrar är alltid öppna för dig

Jag vill att du ska ta till dig dessa ord
Och lägga dem någonstans där du kan minnas
Minnas att jag alltid kommer älska dig

RSS 2.0