El nos ama

2011-07-31@22:27:43
Dubbelt inatt, var hemma lite innan sju. Helt slut. Sen var det så varmt i rummet att jag inte somnade förrän närmare halv nio och sov till lite innan tolv.
Lite efter ett åkte jag till Willys för att träffa fina Johanna som stannade där på vägen mot södra Sverige! Första gången vi ses efter att ha pratat på internet i flera år. Finally! :-)

Klockan två åkte jag till Annie och vi for till Bergby på fotorunda. Vi stannade där och fotade vid vattnet ett tag men sen åkte vi till Victoriasjön och fotade ännu mer. Gassande sol, klarblått vatten och en massa grushögar (enorma sådana). Vi lyckades komma upp till toppen, med kameror och allt, haha.
Kom hem efter mer än fyra timmar med lite under 200 bilder. Helt underbart!



We can be the kings and queens of anything if we believe

2011-07-30@17:16:12
Tillbringade dagen med våra kusiner igår. En massa tok, prat, skratt och bad! Love it.


It's written in the stars that shine above

2011-07-27@17:23:00

Jag och Johan slog rekord på jobbet inatt, tidigare än så har jag nog aldrig varit hemma. Skönt att ha någon mer som kan bära på tidningar så man slipper springa sicksack mellan lådorna.

Har spenderat ett par timmar på en altan tillsammans med mamma, Benitte och Susanne. Mysmys! Nu ska jag byta om igen (kompisen på bilden nedan tyckte jag skulle passa bra med samma färg på pälsen, jag fick en hel del av den nämligen) och snart åka ner på stan för middag med Kristin och Karin.


Where your heart is free and hope comes back to life

2011-07-26@20:48:41

 

Vi tog en tur till Sandbankarna på eftermiddagen idag för lite bad och fotografering, men vi hann i princip bara komma dit och sätta oss förrän åskan var där och störde. Vi satt kvar ett tag till tills regnet kom, så vi fick åka hemåt igen. Det var mysigt så länge det varade iaf. Och när vi kom hem var det varmt och soligt (tack liksom) så vi satt ute och spelade spel.

Har nu betalat in pengarna som ska in inför hösten. Märklig känsla. Nu är det verkligen på G..!

Och jag har fått med mig bror min på jobbet inatt! :-)


Sitter och lyssnar på Carrie Underwoods "There's a place for us" på repeat just nu. Vi såg Narnia: Kung caspian och skeppet gryningen igår kväll och den spelas under eftertexterna, en anledning att låta dem rulla. Bra jobbat där.

Here I am

2011-07-25@17:16:56
Har plockat blåbär idag, pimpat Jennys rum tillsammans med Johan när hon var på jobbet, suttit på altanen och läst och sovit.. Typ. Jobbade inatt och det gick bättre än igår iaf, är fortfarande yr och har ont i huvudet men det är mycket bättre. Var helt död igår.
Skulle så gärna vilja åka på friskis ikväll men jag tror inte det är en så bra ide, tyvärr.
Intressant det här blev, men nu vet ni att jag lever iaf.

Light a candle

2011-07-23@12:35:20


Tristan

2011-07-22@22:39:59
Har umgåtts med den här góbiten idag!


Open the floodgates of heaven..

2011-07-22@19:42:20
Vaknade av världens åsksmäll inatt, två sekunder senare ringde klockan. Kände inte riktigt för att gå ut och jobba när det blixtrade och hade sig så jag väntade inne ett tag. Precis när jag hade klätt på mig för att gå ut så kom åskregnet, det stod som en hinna framför mig. Bara att vända in och klä på sig helt regnställ (diskret mörkblått färgat tack och lov, till skillnad från syrrans tomatröda, men med en för stor jacka och byxor som ramlar ner till knävecken om jag inte drar upp dem stup i kvarten) och kuta ut till bilen, blev genomdränkt, trots regnstället. Och då ska jag upplysa om att sträckan mellan dörren och bilen är ca 50 meter, om ens det. Sedan köra bil i fem minuter, imma igen rutorna så fint så man kan skriva saker på dem, och när jag skulle ut för att lasta in tidningarna vid buntplatsen så hade det såklart slutat regna och jag såg allmänt fånig ut i mitt blåa regnställ. Byxorna åkte av snarast och jag klarade mig från ännu mer regn. Men jag var lika blöt för det och efter en del vattenpölar kunde fötterna bada i skorna, tidigare hade tårna bara kunnat plaska lite smått. Nice.
Kom att tänka på förra årets tidningsjobb, värsta dagen där var dagen då jag vandrade omkring som ett grönt träsktroll i pappas alltför stora militärgröna regncape. Jag har kommit på bättre tankar och lämnar den hemma nu, känner inte för att ge någon stackare en hjärtattack.

I will never let you go

2011-07-21@20:48:08




Remember that in times of hopelessness
I will carry you my child
I love you
More than you could ever think
I will never let you go
I carry you
Through all your difficulties
I will never let you go

Remember that in times of despair
I will still be there my child
I lead you
And will help you through
I will never let you go
I believe in you
Even though you doubt
I will never let you go

Remember that I will always love you
Even though you fail
Even though you stumble
I will never let you go
Remember I will always be there
I the darkest night
Or the most painful time
I will never let you go


Don't tell me it's not worth fighting for

2011-07-20@15:53:00
Nyss hemkommen från en promenad, kände att jag behövde röra på mig. Är lite stel. Igår jobbade jag på Erikshjälpen hela dagen och på kvällen var det Morden i Midsomer på tv, den enda serien jag följer på tv när den går. I like it.

Ikväll väntar sommarkväll med vänner.
Och jag har en väldig lust att fota..

 


Mamma fotade mig när jag fotade i måndags, krälandes på en plaskblöt altan.


Take a piece of me with you

2011-07-18@22:48:16


These open arms

2011-07-18@14:08:13
Mötet var väldigt bra igår! 
"Bruten kommer till dig för du är en öppen famn
Mitt i oron rör du mig som ingen annan kan"
Dessutom fick vi en väldigt big happy surprise i form av ett besök från en väldigt fin person :-)

Jobbade inatt och blev avsvalkad av regnet, det var lite för mycket för att vara alltför trevligt, men inte så man drunknade på vägen. Nu har jag precis börjat vakna till trots att jag varit uppe sen elva, känner mig lite seg bara. Har precis varit ute och mättat min kreativitetshunger. Beväpnad med kamera, en stor regncape att ligga på, plastpåse över kamerahuset och ett paraply trotsade jag regnet och la mig platt på mage på altanen.

Nu ska jag gå på promenad med mamma. Bilder kommer sen om någon är bra nog att visa.

Take these broken wings and learn to fly again

2011-07-17@16:39:37
Igår var vi och hälsade på kusinerna i Uppsala. Vi spelade fotboll, volleyboll, invaderade en lekpark i närheten och en massa annat skoj.

Nu har jag börjat jobba också, eller okej, mitt vikariat börjar inte förrän imorgon, men har ju söndagarna kvar. Jobbade dubbelt inatt.
Ikväll är det ungdomsmöte i bk med Marcus Olson.


Något som går i släkten?


A world were you and I belong

2011-07-15@18:05:19
Spenderade tre timmar på gymmet med Maria igår, det känns idag kan jag tala om, speciellt i benen.. Men det var skönt att få ta ut sig ordentligt. Sen tittade jag och Jenny på första delen av Harry Potter och Dödsrelikerna.


Nu åker jag och Jenny snart mot stan för middag på Coffeehouse by George med Johanna, Lisa och Maria. Sen kommer Ying och Martin och då blir det Harry Potter på bio!



På gymmet


Moments of joy

2011-07-14@16:55:01

Jag, Maria och Lisa gjorde Boulognern igår. Det började med att vi dissade sommarkväll och bestämde oss för att ta en promenad ist. Det slutade med att vi lekte ninjas, hoppade omkring som studsbolar och betedde oss allmänt knas. Men det var sjukt kul. Sen åkte vi även den nybyggda rutschbanan (från 4-15 år haha) med småbarnsföräldrarna som hejarklack.


Innan vi dissade sommarkväll


It takes strength to survive and it takes courage to live

2011-07-12@20:11:38

Don’t give up
Don’t let the world turn you down
There will always be a dawn
Even though it seems so far away
Don’t give up
You are loved

Don’t let go
Don’t let the thoughts take you away
There will always be freedom
Even though you’re trapped
Don’t give up
You are needed

Don’t turn away
Don’t let the darkness take you over
There will always be light
Even though the shadows makes you blind
Don’t give up
You are strong

 


I look to you to find my strength

2011-07-11@16:53:53
Vaknade helt slut idag och har inte tagit mig utanför dörren mer än för en springtur efter frukost. Tror för lite sömn i helgen och en baksida (rygg, axlar och ben) som konstant gör ont vid minsta lilla rörelse, har fått mig lite ur balans. Ska på friskis ikväll och förhoppningsvis få lite energi tillbaka!

Har spenderat dagen med att fixa lite saker, skicka blondinhistorier till Jenny som hon kan läsa när hon har tråkigt på jobbet. Uppenbarligen funkade de. Jag garvade högt för mig själv här hemma några gånger. Hur kul får man ha egentligen? Jaja..

Nu har jag även testat kameran lite ute (och inne), första gången jag fotat på länge som jag knappt har någon kontroll alls, det är kanske bra för mig.. Man kan inte ställa in så mycket manuellt, bara lite förinställda program och funktioner. Plus ISO, vitbalans, exponeringskompensation och ljusmätningsmetod i P-läget. Lite lagom! Jag tror vi kommer komma bra överens, min nya minsting och jag :)

Läste just igenom vad jag själv skrivit och sitter och skrattar lite för mig själv, jag låter helt flippad. Men det får jag ta. Här kommer lite bilder iaf (they suck, I know, ingen teknik, blaha motiv, dålig fantasi och usel kompositin, but I told you, I'm just testing)



Sony CyberShot DSC-W570

2011-07-10@17:38:54
Nu kommer det bli bildbomber så det smäller om det från Nica. Har fått min födelsedagspresent av mamma och pappa (nästan två månader för tidigt, men vi hittade en för väldigt bra pris idag). En Sony CyberShot DSC-W570, kompaktkamera. Väldigt liten och behändig att ha med i fickan och efter vad jag testfotat nu så är det väldigt fin bildkvalitet. Finns en massa kul funktioner också. Haha, känner mig som ett barn på julafton! Tur att jag har annat att göra annars skulle jag nog fastnat med kameran i timtal.

De tre sista bilderna där jag bara fular mig är tagna med nya kameran, de andra med systemen. Det har spöregnat så har inte kunnat fota så mycket ute, men det kommer tid till det också.



There is hope

2011-07-09@22:11:17


Some day I wish upon a star

2011-07-09@17:27:55
Hemma igen efter en dag i Högbo med mamma, Jenny och Johan. Vi spelade minigolf (som jag vann :-))och hamnade sen på stranden. Och ja, jag badade. Efter mycket om och men.. I kom jag iaf. 
Nu skulle jag dock behöva införskaffa en slängkappa som täcker hela baksidan, lite dracula style. Jag tror jag underskattar solen en del, farligt, men nu ser jag ut som en halvkokt kräfta. Borde ha lärt mig efter alla år men tydligen är jag för trög, eller så tänker jag bara inte. Bli inte förvånade om ni ser mig med en svart sopsäck över huvudet eller något, då döljs allt och jag blir inte solbränd. 

Nu ska vi spela spel. Jobbar dubbelt inatt och är redan trött, men kan inte riktigt gå och lägga mig nu, haha.

Just dance

2011-07-08@15:26:30
Var på Erikshjälpen mellan tolv och sex igår, sen vid sju träffade jag Lisa i Boulognern för Friskis. Grymt bra pass! Jobbade också inatt så är lite koko just nu, mer än vanligt alltså.

Ska träffa Hanna om någon timme så jag försöker göra mig iordning. Spelar Lady Gaga för fullt (brukar annars inte lyssna på henne men man blir ganska danssugen av det) och låtsas för två sekunder att jag kan dansa, bara för att få igång kroppen och skallen och bli lite piggare. Samtidigt som jag sminkar mig och byter om och borstar tänderna (och bloggar, fast då var jag tvungen att fokusera på vad jag skriver så jag tog en paus i allt det andra). Hej multitask.. Det ska bli trevligt iaf!

Update. Minnesanteckning till mig själv: Om du någon gång mer får den knasiga idén att genomföra samma sak igen, glöm för allt i världen inte att titta i en spegel med bra ljus för att förhindra tabben att gå ut med diverse foundationfläckar i ansiktet. Det gick uppenbarligen inte lika bra som du trodde. Check!

Somewhere over the rainbow

2011-07-06@22:11:18
Nu på eftermiddagen har vi spenderat några timmar hos mormor och morfar. Vi har cut some ass (läs: klippt häcken, jag och Jenny spårade lite), plockat sommarbär direkt från buskarna, suttit ute och ätit. Sommarmys!


Jag bad Johan inta en cool pose inför häckklippningen. Jag och Jenny beväpnade oss med krattor.


You are strong

2011-07-06@13:32:32

Min dator har stått och kopierat filer hela natten, vid halv ett var det nästan 200 minuter kvar och jag orkade inte sitta uppe, hade nog somnat stående isf. Köpte nyligen en hårddisk på 1.5 TB för säkerhetskopiering, cd-skivorna fick känna sig besegrade. Helt sjukt mycket onödiga filer jag sparat, men också ganska kul att sitta och läsa skolarbeten från låg- och mellanstadiet. En saga om en katt som träffar en katt med vingar och tillsammans trollar de bort en häxa, sagan om den lilla flickan som sökte en vän (10 kapitel, varje kapitel typ en mening), en liten dikt om prästkragen (som sedan lästes upp på vårspelet vi hade när jag slutade trean (lågstadiet alltså). Vi var många som var utklädda till blommor, jag var en prästkrage med grön prasselkjol och en hatt med vita kronblad, lovely(jag läste en annan persons dikt och hade sån bred göteborgsdialekt att jag knappt kände igen mig själv (ja, vi har hela vårspelet på vhs (och nej, jag brukar inte ha en förkärlek för parenteser, men nu när jag väl började kunde jag ju lika gärna fortsätta)))) och ett kort arbete om laxen som jag avslutat med "Laxen är mums mums att äta!".

Sen bland alla filer finns också alla våra filmer vi spelat in under åren. Vad sägs om "Den stora finnen", "Anthon Berg och garderobsmysteriet", "Har du sett mina vantar?", "Familjeporträttet" och "Mr. D och det mystiska droppandet"?



Nu ska jag ut och springa en sväng men bjuder på den absolut första bilden jag tog när jag tänk på att börja fota "på riktigt" (eller hur säger man?) Det var iaf typ fyra år sen..


Don’t let the thoughts take you away

2011-07-05@21:00:36
Hade en underbar dag igår tillsammans med fina vänner, promenad, prat, biblioteket, film.. Tack!

Vill även säga ett tack till en speciell person idag. Vet inte om du läser det här, men vill ändå säga tack, tack för att du finns.

När någon frågar dig vad DU vill, vad svarar du då? När någon frågar dig hur DU känner, vad svarar du då? När någon säger något till dig för att de bryr sig om DIG, hur reagerar du då?


Nu ska jag se Morden i Midsomer med familjen

Don't let the world turn you down

2011-07-04@09:47:16
Efter Ockelbo marknad, som för övrigt var väldigt trevlig (hittade ett ar byxor som jag funderar på att leva i framöver, synd bara att det skulle vara lite ohygieniskt så jag tror jag slopar den tanken), blev det ännu en volleyboll/fotbollskväll i Boulognern. Nu hade vi till och med partymusik (stort musikbås med DJ och allt, troligen från Interpool) som i början spelade rätt bra musik men som efter tre timmar började bli lite dryga. Spelade man volleyboll dunkade hjärtat nästan ur kroppen, jag tror jag vill ha det kvar tack. Men det var sjukt kul att spela iaf! Blev en mix av volleyboll, fotboll och sandfotboll.

Igår jobbade jag dubbelt, slutade vid sju, sen möte kl 16 och en massa yatzyspel med syrran därefter (beroende? nej nej...)


Nu ska jag äta frukost och sen träffa finaste Sumita för en promenad!


Ockelbo marknad

2011-07-02@08:47:44
Somnade igår och var arg på Dumbledore för att han inte talade om ifall han skulle komma tillbaka eller inte. (Nej, jag har inte sett alla Harry Potter-filmer (bara de sex första) så jag skulle vara glad om ni också var tysta, jag lovar, jag blir inte arg på er.) Har kommit på att jag kanske blir för inne i filmer jag tycker är bra, eller så var jag så trött igår att jag bara inte orkade skärpa till mig innan jag somnade. Och jag måste vara galen som sitter och diskuterar det här...


Idag ska jag, mamma och Jenny till Ockelbo marknad! Tycker det är väldigt kul att gå runt och titta. Och jag har muminplåster (ett gult) på höger lilltå, någon (läs Jenny) hade kul vid valet av plåsterförpackning..


Kan ju liva upp inlägget lite med några bilder från torsdagens volleyboll- och fotbollsmatcher. Annie som fotat!


Greater things are still to be done in this city

2011-07-01@10:03:02
Vigseln var helt fantastiskt underbar, saknar lite ord tror jag. Festen efteråt var också en höjdare, med tal, mat, salsauppvisning, underbar sång, breakdance, zumba med oss festgäster och mycket mer. Tog 940 bilder under kvällen, bara att börja gå igenom dem. Någon måste ju bli bra iaf...







Gårdagen spenderades med Maria på stan och däckade på en filt i Boulognern. Sen på kvällen var det volleyboll och fotboll som gällde med Unplugged-gänget. Sjukt roligt. Gjorde bara illa vänster lillfinger och höger fot (foten är knäpp sen innan så no worries) vilket, för mig, måste klassas som ett litet mirakel. Frågan är bara vad man ska göra idag när jag inte har mycket all på schemat efter att ha varit överallt och ingenstans nu hela veckan. Film kanske? Känner dock redan hur rastlösheten början komma krypande, men film är ändå alltid trevligt.

Och så kommer jag på mig själv med att undra om det faktiskt är okej att sitta och titta på film trots att det inte börjat regna än. Men kommer i nästa sekund på att jo, jag orkar faktiskt inte ta mig ut, bättre att jag låtsas att det faktiskt regnar.

RSS 2.0