Though I'm weak You are strong

2010-08-31@19:48:25
Okej, att vara sämst på kursen känns inte super, men det går alltid att kämpa ändå. Men att verkligen inte förstå när alla andra verkar ha allt klart för sig, att inte kunna öppna käften när alla andra använder så avancerad spanska att mitt huvud fylls av bokstäver som bara snurrar, obegripligt. Det är inte så roligt.
Jag vet att jag skrev att jag såg fram emot det så mycket och det gör jag fortfarande, på ett konstigt sätt, för kanske inom mig, någonstans, finns en liten glimt av något, att jag en dag faktiskt ska begripa vad allt handlar om, att jag en dag inte ska vara totalt hopplös...
Ge mig en spark i baken, slå ihjäl mig, gör vad som helst, jag får inte ge upp!
Det betyder så mycket mer för mig än bara ett språk, det betyder en del av livet och att inte känna att man räcker till för att klara av det är tungt, så förbannat tungt...

Har börjat läsa boken till kursen i socialpsykologi och jag är redan fast, det är otroligt intressant. Start på lördag.

Och förresten... Såg nyss att jag fått ett mail om att jag blivit antagen som elev på Hogwarts. Vad sägs om det? En karriär för mig?

Simsalabim
Nu måste jag plugga

Mirror mirror

2010-08-30@16:50:54
Tuve mi primera clase española hoy! Tuve problemas con la tecnologia pero espero que funciona mañana. No puedo aprender mucho cuando no puedo hablar con alguien.


Okej... Kanske ska lära mig lite mer innan jag försöker mig på något sånt där. Men kanske, en dag... Första lektionen var lite smått förvirrande då ingen riktigt visste vad vi skulle göra, eller förstod hur allt fungerade. Min mikrofon trilskades och jag kunde inte prata alls, så jag fick lyssna och skriva på chatten när jag ville få något sagt. Men det kändes bra ändå, ser fram emot imorgon :-)
Hämtade även ut kursboken till andra kursen som startas på lördag, ska hinna läsa igenom ett par kapitel tills dessNG-träff ikväll

Tu eres mi vida

2010-08-29@22:12:14


Her heart beats
Every breath she takes
Carries her further
Makes her live

Her blood is running
Through her veins
Keeping her alive
Gives her strength

Her mind is struggling
To keep this a reality
She thinks about
Just letting go

But something makes her stay
Jobbade på ett nytt distrikt inatt, det jag trodde var så kompliverat och visst, jag höll på att irra bort mig där ett tag, men lyckades på något mirakulöst sätt hitta rätt och fick, tack och lov, inte en hel hög med tidningar över som kunde indikera på missade områden. Puh. Så, nu var det sagt.

Imorgon börjar jag plugga, första lektionen över internet. Får se hur det blir, men lyckades få igång allt ikväll, headset, mikrofon och webcam, så nu är det väl upp till mig om jag vill gömma mig bland resten av mössen i väggen eller om jag vill lära mig språket. Lätt val, svårare handling..
Quiero hablar español, pero tengo que practicar, mucho!!


Make some noice

2010-08-28@15:37:19Karlstad

2010-08-28@12:03:03
Var i Karlstad hela dagen igår för introduktion på spanskakursen. Spanska hela dagen, kände mig lite förvirrad efteråt, men det verkar ha gått över nu.
Nu väntar två intensivveckor innan pluggandet sätter igår på allvar. Ser fram emot det!

Hade en väldigt intressant tågresa hem med nattåget från Sthlm till Gävle. Satt bredvid en 60+ kines som skulle bestiga Kebnekajse och blev underhållen av en något påverkad yngre man som terroriserade tre danskar, konstant... När han varit tyst i mer än 15 sekunder tittade man sig omkring för att se vart han tagit vägen, och nej, jag överdriver inte.


Ska göra en sak idag, vad det är får ni se när det är klart, om resultatet blir bra alltså.


You've always told me who I am

2010-08-24@17:15:52
Att släppa taget om något så litet kan kännas katastrofalt. Varför kan man inte bara få behålla kontrollen man hade, varför behöva släppa in någon? För att få hjälp på vägen kan man då få till svar, men är det värt det, är det värt kampen? Ibland är det lättare att välja den fega vägen att bara vända om och gå, men hur skulle man då känna sig efter ett tag, när allt kanske går ännu sämre och man ångrar att man aldrig tog det där första fruktansvärda steget?
Jag vill vända och gå, men jag har inte gjort det än. För kanske, kanske, finns det något inom mig som vill kämpa och då måste jag släppa fram det...


For a moment...

2010-08-22@23:46:29...I want to find peaceHade en underbar kväll med vännerna igår. Tack för att ni finns!
Var på möte i förmiddags, det var väldigt bra. Jag brukar dock överanalysera saker och ting och så även den här gången. Men ibland är det inte positivt kan jag lova...

Var även och fikade med Jenny, Sara och Elle. Elle flyttar imorgon så det var som en avskedsfika. Kommer sakna dig! Hoppas du får det bra!Man ska inte sparka den som ligger. Men om det är jag själv som sparkar?

You never give up on me

2010-08-20@21:44:13

Igårkväll samlades vi ett gäng tjejer i kyrkan för filmkväll, vi såg Wild Child först, lite senare, när bara vi som skulle övernatta var kvar tittade vi på Facing the Giants. En av världens absolut bästa filmer, helt underbar! Det är helt omöjligt att hålla tårarna tillbaka, vi låg och snyftade ikapp med tårar rinnande ner för kinderna. Känsla.
Imorse vid frukosten var det A Walk to Remember som gällde. Tack tjejer för en underbar kväll/natt!

Inatt väntar jobb, ska lära mig ett nytt distrikt som jag ska gå nästa söndag. Lite variation, det tycker vi om! Kommer somna ganska snart känner ja, blev inte så mycket sömn inatt direkt...
Sedan på eftermiddagen kommer mina fina vänner hit på middag.


You never give up on me, You welcome me just as I am.
Jag behöver det
Så otroligt mycket
Jag vet inte i vilken ände jag ska börja..


The shadows are long and she fears if she cries that first tear, the tears will not stop raining down


Om jag springer bort från dig
Springer du efter
Tills du kommer ikapp
Då omfamnar du mig
Och säger att du älskar

Om jag springer mot dig
Möter du mig
Med öppna armar
Du omsluter mig på alla sidor
Och säger att du saknar

Du lämnar mig aldrig ensam
Även om jag lämnar dig
Du finns alltid nära
Alltid där
Och du älskar


--

2010-08-20@21:28:20


It works

2010-08-16@21:58:15
Fick igång Photoshop igen, men vet fortfarande inte vad som var fel...

When I am lost you have not lost me

2010-08-16@21:51:17
Fotograferade en otroligt fin vän i Boulognerskogen idag, vi var där i ungefär två timmar och fick en massa bilder som jag håller på att gå igenom nu. dessvärre är mitt Photoshop helpuckat, något har hänt och jag vet inte vad. Men jag kan inte använda något verktyg där man behöver använda musen, för den är formad som en hand. Och ja, jag har provat trycka bort den, men det funkar inte... så någon, om något vet hur man gör, skulle jag vara dig evigt tacksam! Detta gör att jag får lägga mitt påbörjade bildarbete åt sidan tills imorgon, typiskt, jag som var riktigt i gasen nu...

Har tittat på "Djävulen bär Prada" med mamma och Johan nu ikväll också.
Okej, jag måste ge ps en chans till, är för inne i arbetet för att helt ge upp.


You are my prison
With unbreakable walls
No room for breathing
Nowhere to hide

If I turn away from you
You still whisper in my ear
Words of desperation
Punching my heart so bad


Stand in the rain, stand up when it's all crashing down

2010-08-15@19:49:03

Fick sova en hel natt idag, det uppskattas så otroligt mycket. Vaknade dock flera gånger men jag antar att det tar ett tag att komma tillbaka till gamla rutiner.

Sprang en runda efter frukost 5.5 km blev det. Höll på att dö av värmeslag där ett tag men det funkade ändå, kom runt iaf.
Kyrkan kl 15, mötet började 16, jag och A-S var mötesledare. Det kändes riktigt bra! Väldigt bra möte var det också.

Snart ska jag titta på tv med familjen


She never slows down.
She doesn't know why but she knows that when she's all alone, feels like its all coming down
She won't turn around
The shadows are long and she fears if she cries that first tear, the tears will not stop raining down

So stand in the rain
Stand your ground
Stand up when it's all crashing down
You stand through the pain
You won't drown
And one day, whats lost can be found
You stand in the rain


-Stand in the rain Superchick-


Den fula ankungen

2010-08-13@18:52:20
Har varit i Högbo och spelat minigolf idag tillsammans med syskonen och några vänner till familjen. Jag vann! Sedan tog vi en fika. Väldigt trevligt.

Jobbar sista natten inatt och åh vad jag ser fram emot att få sova sen! Har även en massa planer för helgen. På söndag ska jag prova på något jag aldrig gjort förut, har dock gjort saker som liknar det, men ändå. Ska bli kul!

Nu ska jag till Forsgården med syskonen och några vänner. Volleyboll? :-)Den fula ankungen?


Will there be a change?


Just another day

2010-08-11@11:48:25

Har inte alls haft lust att blogga, har det inte nu heller men får tvinga fram ett kort inlägg. Bara tre jobbdagar kvar, sen kanske allt ändras, är åtminstone inte lika trött på dagarna.

Efter lunch ska jag till Boulognern och spela volleyboll med ett gäng från kyrkan! Kommer bli super. Men först ska jag ut en sväng i spåret, för att komma igång..


Saturday

2010-08-07@22:18:06
Har haft en väldigt trevlig kväll tillsammans med vänner till familjen. Blev mat, spel, prat och skratt! De åkte nyss så nu ska jag göra mig klar för sängen, jag ska ju jobba inatt... Just nu känner jag mig inte riktigt i form, men jag antar att det blir bättre.

Har även varit på Erikshjälpen och Ria med mamma och Jenny idag. Köpte tre böcker och en tubtopp på Erikshjälpen samt en kavaj på Ria, för 15 kr! Jag älskar den.
Jag vill förklara men vet inte om du förstår


I need you to know...

2010-08-06@14:35:20

Så hade man ingen ledig dag längre, blev nyss uppringd och tillfrågad om jag vill jobba på söndag. Inte mitt vanliga distrikt dock så lite variation får jag. Får vänta på sömnen en vecka till. Får ju dessutom pengar och pengar behövs till nästa år.

Sitter och väntar på att Jenny ska komma hem, sen ska vi ut och powerwalka. Inte överdrivet fort, då kommer jag inte ha några ben kvar imorgon efter friskispasset igår.


I regnet ser ingen mina tårar
Mina ögon som fylls och svämmar över
Droppar ner på marken
Där mina fötter sedan går
I regnet ser ingen mina tårar

Känslan av
Att öppna upp det innersta
Släpper loss
Känslor som tryckts undan
Ingen ser
Det jag inte vill visa


Bricks

2010-08-05@16:49:47

Bara två dagar kvar på jobbet innan jag får sova en hel natt! Väcktes inatt av att någon ringde till mig, efter ett... Okänt nr dessutom och numret fanns inte på varken eniro eller hitta, hmm...

Har bakat lite till lördag då vi får gäster hit och har haft en allmänt slapp dag, träningsvärken har inte riktigt släppt än. Men ska på Friskis ikväll, har fått med mig mamma igen :-)


Where You go I go

2010-08-04@13:31:29
Jag har träningsvärk, i rumpan/baksida lår. Troligen efter en kombination av Friskis i måndags, jobb och mina två powerwalks igår, min rörelsefrihet har dämpats lite. Kanske ska ta en dag ledigt?

Om ett tag ska jag åka till Erikshjälpen och därefter hämta Jenny där hon jobbar för att sedan åka ut till Valbo för lite shopping!

Mitt projekt som jag påbörjade för ett tag sen, som jag faktiskt varit lite orolig över, är numera avslutat. Känns ganska bra måste jag säga. Satt ett par timmar igår, innan Morden i Midsomer, hehe. 

Måste börja göra mig i ordning om jag ska hinna.
Kram

Det finns ljus mitt i den mörkaste natt

2010-08-02@20:51:05

Har precis kommit ut ur duschen, fick med mig mamma på Friskis i Boulognern ikväll. Härligt pass!

Har inte gjorts peciellt mycket idag. Bakade bröd på eftermiddagen samtidigt som jag tittade på Project Runway, är det förresten bara jag som får världens inspiration att sy efter det? Har även gjort en annan sak, håller fortfarande på med projektet jag började med för ett tag sen, det är större än något jag tidigare gjort och då jag varit ganska trött pga jobbet ar det tyvärr blivit lidande. Men nu är jag snart klar!

Igår beställde jag förresten tågbiljetter till Karlstad! Det känns så otroligt bra att börja plugga igen, nu ska jag ta och lära mig spanska, hur mycket jag än måste kämpa för det.


RSS 2.0