Uppsala

2011-08-22@09:38:46
Nu är väskan helt färdigpackad och stängd, trots luftmadrass, sovsäck och kudde, hehe... Om bara ett litet tag åker jag mot stationen för our trip to Uppsala. Introduktionskurs på G! :-) Är tillbaka om ungefär två veckor, det kommer vara lite dött här fram tills dess skulle jag tro.


Every second counts

2011-08-21@23:43:48
Nu ligger resväskan nästan färdigpackad i ett hörn på mitt rum, finally. Sitter här och funderar på om jag borde sova eller inte. Dagen har varit lovely by the way. Först möte och sen stan med Maria. Barnavdelningen på Åhlens var väl mest lockande kanske, vilket kanske iofs bevisar att vi gått på stan lite för länge och behövde en paus. Men det var kul. Alla borde få ha en egen barbapappa, eller två små tjocka lurviga djur! Igår kom det en massa trevliga människor hit. Ett ord som kan beskriva kvällen? Flum. Jag fick mer packning till Nicaragua och skrattade så käkarna nästan föll av. Sånt är trevligt!Och i fredags var jag hundpromenerare. Sprang, gick, kastade pinnar och en massa annat i två timmar. Mys! Sen på kvällen blev det volleyboll och därefter fortsatte vi hemma hos Lisa. Ni får två bilder på lilla Chili och sen ska jag sova. Uppsala imorgon!
You're never gonna be alone, I'll hold you 'til the hurt is gone

2011-08-18@23:12:04
Förra veckan satt jag och jobbade med den i flera timmar tills jag kände mig nöjd. Skickade iväg beställningen i torsdags kväll och fick veta att leveranstiden (med produktion) var 7-10 dagar. Trodde inte jag skulle hinna få hem den innan jag åker till Uppsala men idag fick jag ett sms av mamma (och ett av Johan som påpekade det lustiga faktum att jag stod som Fru Jessica la Fleur på adressen) på eftermiddagen om att den blivit levererad. Kom hem rätt sent men öppnade den på en gång. Kände mig som ett barn på julafton. Och den är min. Verkligen min. Allt är jag. Små saker som jag ser och känner, men kanske ingen annan. Det är därför den är så speciell. För mig.  De flesta bilderna har ni redan sett och det mesta kanske ni har läst. Men inte tillsammans. Inte såhär. Jag la ner mycket av mig i den och fick tillbaka den med mer än jag vågat hoppas på.


Klick klick

2011-08-18@23:04:19
Två nya snyggingar jag hittade på Erikshjälpen idag! Inte så fungerande eller användbara, men väldigt fina att titta på.


Det är för oss solen går upp och lyser som guld för kärlekens skull

2011-08-17@23:36:46

Jag önskar jag var bättre på att uttrycka mig muntligt, sitter och lyssnar på människor som verkligen kan konsten att fånga och hålla kvar. Med ord, sagda ord. Jag beundrar människor som kan använda det skrivna ordet också, sjukt mycket. Får aldrig nog. Men ibland skulle det behövas lite av båda. Jag har aldrig varit en muntlig person om man säger så. Visst, jag älskar att prata och kan göra det för mycket ibland, men när det kommer till mer allvar, då försvinner jag och vill hellre gömma mig bakom papper och penna. Helst låta någon annan läsa upp det jag skrivit inför tal och redovisningar. Men det går inte för sig, så det är bara att bita ihop och köra. Jag tror det handlar om att jag inte tror att jag ska kunna få fram det jag vill säga (och det faktum att jag har scenskräck, men det hör egentligen inte hit), för orden jag skrivit innehåller så mycket mer än min mun kan uttrycka. Även om det handlar om en redovisning om celldelning eller ett tal i svenska med mer allvarligt innehåll så kan någon som läser skapa sig en egen uppfattning om innebörden, men om jag läser det så tolkar jag automatiskt orden på ett sätt då hela registret av betydelser inte kan komma över mina läppar. Då blir det helt plötsligt min tolkning och inte lyssnarens/läsarens. Det är komplicerat och väldigt frustrerande..

Har bråkat alldeles för mycket med ord idag (och mig själv) för att jag alls borde få tillåtelse att skriva här, men nu blev det som det blev och jag har egentligen inget att ångra. Ska ta morgondagen som den kommer och hoppas på att resultatet blir bra. Annars får jag ta den konflikten då.

God natt på er vackra människor!


Each day is a gift and not a given right

2011-08-16@22:27:00
Har precis kommit hem efter en kväll på Churchstreet med fina människor. God mat hade det också. Första gången jag var där, det har liksom aldrig blivit av innan.

Och jag vet att jag är en kass bloggare just nu, jag har bara inte haft tid. Men om ni vill veta så har jag tränat friskis för första gången på hur länge som helst (i måndags) och träningsvärken var inte sen med att göra sig påmind. Tjoho. Och om man ska tro de som förstår sig på sånt så kommer det bli värre imorgon. Jag ska jubla ännu mer då.
Sen har jag slutat jobba också, sista dagen på mitt fyraveckorsvikariat sutade i söndags. Blev lite jubel när jag kom hem då också (men väldigt tyst för att inte få fyra lite smått arga och trötta familjemedlemmar på mig) och hela måndagen satt jag som en säck potatis hemma, helt slut. Idag har jag varit på språng igen dock. Trivs bäst så.

Nu ska jag läsa en bok som jag nyss börjat på men som jag inom mig dissade redan på sida 7 (av 316, känns positivt?) på grund av diverse anledningar och väldigt mycket saker som jag störde mig på. Boken heter "Jag vet att du är ensam" av Bodil Mårtensson om du nu skulle vilja veta. Måste dock läsa klart den, är för envis för att lägga av. Och desstom har mamma läst den och sagt att den är bra så jag får försöka trycka det andra åt sidan för att tag.

Och nu känner jag att jag ordbajsat alltför mycket. Jag är trött. God natt.

Och när jag klickade på en random mapp bland mina hundratals kom den här bilden upp så varsågod. Kände inte för att leta reda på någon snygg. Hehe.Even more craziness

2011-08-15@15:18:27


Something special

2011-08-13@22:48:53
Heldagsutflykt med familjen idag. Vi cyklade dressin på delsbobanan, på fyra timmar hann vi ungefär 3.4 mil, då inberäknat en massa flum och en längre rast på mitten. Vi åkte genom tunnlar, över broar, korsade vägar, lyfte dressinen över spårväxlar, hittade en död orm (ja, det kändes viktigt att ta med) och flög fram på rälsen med vinden i håret. Mys! Det var väldigt trevligt. Dessutom skämde vi ut oss på en rastplats på väg dit. Ganska kul det med. Benen kommer nog dock inte vara riktigt sig själva imorgon, men sådant får man ta.


We are family

2011-08-13@22:28:19
För det här är helt normalt... Did I say I love my siblings?
Give in, stop questioning why..

2011-08-12@18:25:51

Var nere på stan en sväng med mamma tidigare idag. Fixade en del saker jag behöver inför Nicaragua. Fick en del gjort iaf, känns bra. Sen tog jag ett varmt långt bad och hoppades att det skulle hjälpa mot ryggen som låst sig (bröstryggen, vilket gör att andningen ibland inte är sådär behaglig liksom), men tyvärr. Det var skönt ändå dock. 
Ska ta det lugnt ett tag, lyssna på musik, läsa och lite annat och försöka att inte somna före åtta.

 

Du blåser nytt liv i mig
Där inget fanns förut
Din varma kärlek fyller mig
Och kylan tvingas fly

Du ger mig vingar som en ängel
Och säger åt mig att lämna boet
Berättar att Du är med
Och aldrig släpper taget

Med Din starka hand om min
Tar jag första steget ut
Och vingarna bär mig
Mot en frihet jag inte trodde fanns 


All this time, you have had it in you

2011-08-12@12:06:11

Helnice volleybollkväll igår, vi spelade tills det blev så mörkt att vi inte såg bollen. Sen att vårt lag (som bestod av nio spelare, sex är max egentligen) tyckte det var mycket roligare att dansa, flumma och göra allt annat än spela seriös volleyboll hela sista matchen gjorde ju saken lite smått knasig. Lite fotboll hanns med också. Kul att vi blev så många.

Har jobbat min näst sista jobbdag på det här distriktet nu, har imorgon kvar och sen söndag på mitt ordinarie. Sen ska jag få sova en hel natt på fyra veckor. Sammanhängande sömn är mer värdefullt än man tror...

Och jag börjar allvarligt fundera på om min hjärna och kropp, koordinationen, helt stänger av sig ibland. Typ imorse. När jag skulle bre en macka lyckades jag med konststycket att slå ner smörkniven från smörpaketet i kylskåpet så den letar sig ner genom de ytterst smala springorna i kylskåpshyllorna och landar med ett plask i apeilsinjuicetillbringaren som stod en hylla ner. Lyckat?


If perfect's what you're searching for then just stay the same

2011-08-10@21:19:11
Nu är det ett under att mina ögon fortfarande fungerar som de ska. Har tillbringat ett par timmar vid datorn och jobbat på en sak, vad det är vill jag inte säga. Vill gärna se det själv först innan jag bestämmer mig för om det är bra eller inte. Med bra musik i högtalarna och färger, former
Tidigare idag var jag på stan och fikade med Jessica. Väldigt trevligt, det var länge sen vi sågs nu.

Ska skona mina ögon härifrån nu och istället plåga dem med vackra texter i fantastiska böcker.
Du ser rakt igenom min fasad
Allt det jag någonsin byggt upp
För Dig kan jag ingenting dölja
Du läser mig som en öppen bok

Du fångar mitt hjärta i Dina händer
Ömt och varsamt hjälper Du det slå
Tills jag själv har kraft att fortsätta
Då låter Du mig stå på egna ben

Du viskar vackra ord till mig
Som jag aldrig någonsin trott på
Ord som bryter ner alla murar
Och lägger sig till ro i mig


What's worth the price is always worth the fight

2011-08-09@16:31:19
SM-bilaga i tidningen idag vilket gjorde dem dubbelt så tjocka och dubbelt så tunga. Ändå kom jag på mig själv med att gå och sjunga på "Med Jesus i båten kan jag le mitt i stormen" (ja, med borttagandet av ord och tillsatt hyshhysh) under två tredjedelar av rundan. Gick något snett? Det kan inte vara normalt iaf.
Sen vaknade jag fem minuter innan klockan skulle ringa inatt och var svinpigg, låg liksom och väntade på att jag skulle få gå upp och jobba. Helt sjukt.

Nu ska jag sitta och gå igenom lite bilder till en sak. Vi får väl se hur det blir sen.Girl you're amazing, just the way you are

2011-08-08@22:22:58
Efter fredagen har dagarna flugit iväg, jag har knappt varit hemma någonting. Bjöd hem folk på middag i lördags också, så underbara ni är allihop! Tack för en fin kväll.
Ni kan ju få en av de få bilder jag tog och då efter att alla utom två åkt hem. Det blir så ibland.I söndags var jag på möte, första gången på ett par veckor. Sen blev det lunch och film och lite annat, kom hem och vände i dörren i princip för att åka ner och träffa vänner på stan. Vi tog en fika på Coffeehouse och sen hoppade vi i fontänen på Stortorget haha. En sak att pricka av på listan-över-nödvändiga-saker-att-göra-innan-man-flyttar-från-stan! Check!
Idag har jag handlat en massa lägergodis (stackars kassörskorna på Dollar Store och ICA Maxi), gjort ett tjugotal scheman i nyckelband (man får lite VIP-vibbar, känn er träffade ni som bär dem), burit saker, planerat och donat. Inte ensam då såklart, hade fina människor med mig (eller rättare sagt, jag följde med de fina människorna haha. Eller, jag vet inte.. jaja.), men det kanske ni förstod ändå.

Jag borde vara tröttast i världen just nu (okej då, inte riktigt, men ni fattar poängen) men konstigt nog så är jag hyfsat pigg, eller så är det vad jag försöker inbilla mig. Har nämligen kommit på en massa saker jag behöver göra...

For all the joy you bring to my life

2011-08-06@13:44:09Fick fint besök igår. Vi åt middag, pratade, skrattade och åt en massa choklad. Ni är så fina. Tack!

Rock what you got

2011-08-05@16:35:23

 


As soon as you get that feeling you can start to live again

2011-08-04@11:10:23
Nytvättat hår, fortfarande med handduken virad som en turban runt huvudet, Misty Edwards underbara stämma ur högtalarna med texter som får en att mysa inombords, en massa roliga ideer som snurrar i huvudet och längtan, bara lite mer än en månad kvar nu.

Ska snart byta om och ta cykeln till Maria för en crazy fotografering. Rock what you got, typ. Kan säga som så att jag hade grymt svårt att hitta kläder till detta och att det går väldigt mycket mot vad jag är van vid, men det ska bli kul. You might not recognize me though..Sometimes dreams can be about your life, sometimes they can be about days of your life, sometimes they can be your life..


 


You raise me up

2011-08-03@21:03:14
Har suttit med bröllopsbilder ett par timmar idag, snart klar med alla. Men det är ett roligt jobb!

Kom nyss hem efter att ha varit med familjen till Sandbankarna och badat. Kallt i vattnet men skönt, har nog aldrig badat såhär länge på, jag vet inte, år?

Och nu är det spikat utresedatum till Nicaragua! 15 september lämnar jag Sverige och åker mot nya äventyr. Tillstånd att resa genom USA är också fixat. Nu är det dags för mig att prova mina vingar, för att se om de bär. Faller jag så faller jag, men jag kan då aldrig säga att jag inte försökt.Beauty arise

2011-08-02@14:34:32


You said, I'll take those ashes and You said, beauty

2011-08-02@12:37:53
Tänkte ge er en liten bildbomb från min och Annies lilla fotoutflykt.

Först lite bilder från BergbyOch från Victoriasjön


RSS 2.0