Summertime - me gusta mucho!

2009-05-31@21:13:24
Jobb på förmiddagen, tog bara två och en halv timme idag. Vilket var skönt, jag var helt slut, ont i hela kroppen och huvudet var värst, blä, vätskebrist och för mkt sol skulle jag tro.

Eftermiddagen blev dock mkt bättre. Spenderade den tillsammans med fina vänner i Boulognern. Vi grillade, åt glass och hade allmänt trevligt. Strålande sol och otroligt varmt, I like it. Nu känner man att sommaren verkligen är på väg! Man kan ju även hoppas att jag fått lite färg i alla fall, fast man ska ju egentligen inte hoppas för mycket, haha! Känns istället som att jag kan ha bränt mig, i knävecken, mysigt värre... Typiskt mig.



Gårdagen blev trevlig den också! Överraskningsfest för Kristin, hon anade inget :) Blev grillning då också och sen utgång, men då åkte jag hem, var ett tag på Old Saints, men sedan räckte det för min del. Jag har en del bilder men har inte hunnit ladda in dem på datorn, så de kommer...



Imorgon är det juni, tänk vad tiden går fort!

Jobb

2009-05-30@14:28:43
Har jobbat fyra timmar på förmiddagen idag, gått nästan hela tiden, motion säger jag bara... Haha. Det var sjukligt varmt och tack och lov för skuggiga platser känner jag. Jag måste ta hand om mitt stackars huvud... Imorgon bär det av igen, bra att det är för en god sak iaf!

Nu ska jag ta en dusch och sen ska jag göra mig iordning...

Tack för all hjälp! Det känns ganska fånigt, det borde inte ha så stor inverkan som det har, men tyvärr har det det, men det känns samtidigt skönt att ha fått det ur sig. Jag har inte kommit till skott och gjort något av det jag borde, men jag ska, det ska jag verkligen, jag måste, annars...
När det gäller en sak har jag väldigt svårt att veta hur jag ska göra dock, jag vill, men tänk om allt bara blir värre, det vill jag inte. Samtidigt vet jag att jag inte kommer må bättre av att leva i ovisshet och att det bästa är att säga som det är, även fast det tar emot. Jag är bara så osäker på om jag uppfattat situationen rätt, tänk om det bara är jag som är överkänslig och tar det helt fel? Jag vet inte, men jag vill veta, men svaren kommer inte till mig, det är jag som måste söka upp dem..

Vad är det som händer?

2009-05-29@19:27:58
Hade sista redovisningen idag! Var först ut i min grupp och körde igenom allt. Blev lite missar här och där då jag var sjukt nervös men det visade sig att en av lärarna tyckte det var den bästa redovisningen hon hört om det ämnet och den andra tyckte alltihop var suveränt, blev ett MVG :) Blev även MVG i slutbetyg i både svenska B och biolgi B, känns härligt!

Sen vet jag inte hur jag ska ta en annan situation, jag vet att jag egentligen borde vara nöjd, men det kan jag inte vara, Hela alltihop sprack, allting blev uppochner och jag tappade kontrollen. Jag kanske är värd det, men jag jobbade, jag gjorde det verkligen och ändå blev det såhär. det känns bara så meningslöst, så fruktansvärt meningslöst... Jag kan dock inte göra något åt det, gjort är gjort, men jag önskar jag kunde. Jag vet inte vad jag ska göra...

Är det bara jag som är överkänslig, eller är det något som inte står rätt till? Jag hatar att känna att det är mitt fel, jag vet inte vad jag kan ha gjort, för jag vet inte vad det är som inte är rätt, egentligen. Trots detta tar jag åt mig, på ett sätt som jag inte borde, jag bara hatar att känna mig hjälplös, hjälplös inför vad som egentligen händer. Kan jag göra något för att det inte ska förbli såhär, för att jag inte ska förbli ovetande om det som pågår...?

Studentbal

2009-05-29@18:37:17

Balkvällen var alldeles underbar! Trevliga människor och god mat, samt dans och mycket annat!
Efter att jag varit hos Kristin för håruppsättning samt smink åkte jag hem och fixade naglar mm. Därefter bar det av hem till Sara, vi skulle samåka till Engeltofta.
Kvällen började med mingel i ungefär två timmar, därefter blev det middag. Efter det blev det dans resten av kvällen. Otroligt trevlig, skulle vilja göra om det!

Det var också så fantastiskt att se alla mina vackra vänner, ni var så fina!

Här kommer i alla fall lite bilder!








Sara, David och jag
(vi tre lyckades för övrigt hamna på förstasidan i Arbetarbladet på torsdagen)


David, Sara, jag, Emma och Kristin


Folk :)


:)


Ni är så vackra!


Mina fina klasskamrater :)


Tack för en underbar kväll!


27 maj

2009-05-27@13:38:37
Dramaredovisning idag, det gick faktist bra. Inte för att min roll innebar en massa repliker, bara en för att vara exakt, men de andra skötte sig bra!

Nu har jag nog gjort klart allt till ikväll. Ska fixa hår och smink kl 15 och sedan bär det av hem till Sara troligen och därefter till Engeltofta :) Kommer bli great, ngt jag verkligen ser fram emot! Börjar dock bli lite orolig över att jag glömt något... Hmm... Som alltid då..

Kramar

Småland

2009-05-26@19:55:05

Här kommer lite bilder från den underbara resan till södra Sverige!

Kom till Aneby efter lunch på torsdagen. Deras söta katt blev fotoobjekt nummer ett, haha!








Kände mig otroligt liten... ^^


Haha! :)

På fredagen tog vi en liten promenad och jag passade på att fota en del..





Senare på eftermiddagen for vi vidare till Sävsjö för att hälsa på våra kusiner :)
På lördagen blev det fullt hus då vår morbror samt vår kusin fyllt år!


Vi åkte iväg en sväng och vissa roade sig :)

Vi tog även en liten promenad, blev en del fotograferande..





Blev lite cirkus framåt kvällen, tror jag var lite skyldig till det faktiskt, haha, men det var trevligt!





På söndagen var det hemfärd.
Vill tillbaka!
Saknar er <3


Berlin

2009-05-26@17:09:33
14 juni bär det av till Berlin! En missionsresa, det kommer bli great! =)
Kommer tillbaka den 21:a!


Bjuder på en bild från helgen, fler bilder kommer, jag jobbar på det!

Värme

2009-05-26@15:00:25
Sutade innan lunch idag också! Ganska onödig dag egentligen, fick inte mycket gjort, men vi har i alla fall kommit på teman till vattenkriget och brännbollen, kommer bli trevligt det här!

Nej, nu ska jag ut och sätta mig på altanen ett tag, det är soligt och varmt ute :)

Tu eres todo para mi

2009-05-25@15:30:52
Det var meningen att jag skulle vråljobba med biologiarbetet när jag kom hem idag, men hur mycket ha blivit gjort? Absolut ingenting... Har inte alls haft lust till det, för vem har egentligen lust att slita ihjäl sig för en lärare som inte uppskattar vad man gör...
Har i alla fall lämnat in alla arbeten, bara en redovisning kvar! Plus det andra förstås. Vi har iaf börjat arbeta på skiten igen, jag fattar inte varför vi ens bryr oss, vi kommer säkert ändå bara få en massa skit för det. Inget vi gör är ju bra nog, jag orkar inte mer... Varför ska vi slita ihjäl oss? Vi har fått kommentarer som; hjälp, har ni verkligen inte gjort tillräckligt nu? eller; jag förstår inte vad hon vill att ni ska göra, jag tycker ni jobbar hela tiden. Vad ska vi egentligen göra? Arbeta livet av oss, fine, så får det bli!!!
Ledsen för mitt lilla utbrott, jag blir bara så förbannad...

Lyssnar just nu på en favoritlåt och funderar på en massa saker. jag har kommit på att det jag kanske inte var så pigg på förut, nu ligger närmare hjärtat, det är kanske något jag behöver, i alla fall för ett tag.

Kanske hade jag inget val, bara viljan att finnas kvar

2009-05-25@07:08:16
Nu börjar allvaret igen...  Två arbeten som ska in idag, samhäll och psykologi. Slutar iofs vid 11.20 men då måste jaghem och skriva biologin, skulle vara skönt om jag kunde få klart det idag, hmm, vi får se hur det blir. Jag känner i alla fall för att gå och lägga mig igen och dra täcket över huvudet, men det går inte för sig. Det är bara några veckor kvar nu, håll ut!

Nu ska jag äta frukost. Ha en bra dag

Aneby

2009-05-22@13:17:02
Sitter i Aneby just nu. Har skrivit lite samhällsavhandling, känner att jag måste få det klart.

Vi kom hit i går eftermiddag och resten av eftermiddagen/kvällen blev väldigt trevlig! Vi har gosat med underbara katter, åkt motorcykel (guldvinge, för er som vet vad det är) och haft allmänt trevligt. Jag har fotat en hel del men har ingen möjlighet att få in bilderna i datorn så dessa kommer när jag kommer hem, troligen på söndag. 

Jag har även märkt att min musikaliska förmåga inte räcker till för orgelspelande, ingen större överraskning kanske, haha! 

Nu ska vi nog snart äta lunch, ska försöka få lite mer arbete gjort innan dess.
Kram!

Söderut

2009-05-21@07:42:08
Om ett tag sitter vi i bilen på väg söderut. Vi ska hälsa på några och sen landar vi hos våra kusiner i Sävsjö. Det ska bli otroligt roligt! :)
Har packat klart och sitter mig och oroar mig att jag glömt något, som jag brukar glra med andra ord. Oroa mig, inte glömma alltså, haha...

Jag vet inte om jag kan blogga något i helgen, jag är tillbaka på söndag annars.

Kram!

Inte min dag det här...

2009-05-20@19:58:19
Jag kom dit, men det gjorde ingen annan, haha! Väntade ett tag men åkte sen hem igen. Jaja, får en lugn kväll iaf, undrar om det är ngt bra på tv...?


Låt mig få drömma, det är allt jag har

2009-05-20@18:10:05
Har nästan packat klart inför helgen nu. Imorgon förmiddag bär det av! Snart bär det iaf av till Pk och det är väl positivt.
Och jag har absolut inte gjort något vettigt på hela eftermiddagen och jag gillar det. Njuter av att inte behöva öppna fysikböckerna igen, om bara den gnagande känslan av oro kunde försvinna så skulle allt vara mycket bättre..


Regnet fortsätter smattra mot rutan
Men jag märker ingenting
Mina tankar snurrar vidare
Vidare mot det som kan kallas lycka


Jag ser det så tydligt framför mig
Men kan ändå inte förstå vad det är
Det som finns där vill jag nå
Men jag kan inte förklara varför


Mina tankar glider allt längre bort
Jag försöker förgäves hålla dem kvar
Detta ögonblick vill jag inte släppa
Men det är redan för sent


Plötslig blir jag medveten om nuet
Och samlar mina tankar igen
Fortsätter fundera på det jag ska
Men drömmen den finns alltid kvar


Helg

2009-05-20@14:20:59
Nu är det över, det känns bara helt, underbart! Men samdigit usch och fy, tänk om det inte gick bra? Jag vet att jag är totalt hopplös, men jag går alltid omkring och tänker såhär.. Satt iaf nästan hela tiden, 220 minuter...
Sista provet på gymnasiet, nu är det bara ett antal inlämningar som ska fixas..

Jag känner för att göra något... funderade på att gå ut och springa men har ont i ryggen, huvudet och benen så jag känner att det inte är en så bra ide... Jaja, får väl se vad det blir. Har nyss ätit lunch.

Panik

2009-05-19@15:39:58
Varför känns det som om jag inte har andra känslor än panik just nu? Just nu har jag panik över morgondagens fysiknationella... I 220 minuter ska vi plågas med detta ämne som är krångligt och ibland totalt obegripligt. Det är bara att kämpa på och plugga gärnet kanske du tänker nu, men vaddå, om man har andra inlämningar som måste göras och om man har annat som måste göras då? Tiden försvinner snabbare än man anar och man kan inte göra något åt det...

Jag ska i alla fall sätta mig och räkna klart det sista uppslaget med uppgifter i boken och så måste jag väl gå igenom ett gammalt nationellt prov. Plus att jag måste få klart samhällskunskapen, gärna ikväll, imorgon är det packning och kanske en annan sak, så då vill jag gärna känna mig fri, för ett tag.

Dagen i övrigt har varit lugn. Hade en väldigt trevlig tid tillsammans med några i klassen idag, tack för det. Kändes bra att kunna få göra annat än tänka på alla måsten ett tag, något jag önskar jag kunde göra oftare. Hade även info om studenten i aulan, tiden går fort, snart är det över, snart är det slut, lite delade tankar om det, men det ska bli bra!

Nu ska jag plugga!

NV-dagen

2009-05-18@22:01:23
Nu känner jag att jag har gjort nytta, och jag gillar det! Jag har skrivit klart psykologifilmanalysen, nästan skrivit klart samhällsarbetet och pluggat fysik i ett par timmar. Nu har jag bara ett halv kapitel kvar.

NV-dagen idag med en massa föreläsningar och redovisningar av våra projektarbeten. Föreläsningarna gav inget men vissa var ganska intressanta att lyssna på ändå. Den sista mellan tre och fyra kunde vi dock ha struntat i, jag tror inte vi fick in ett ord av vad han sa, jag försvann någonstans bland sannolikhetsuträkningen för pokerspel...

Vår redovisnining gick väl ganska bra. Vi pratade dock nästan 25 minuter och skulle hålla på 15, oups! Det knasiga är att vi tydligen inte bara pratade strunt, allt vi sa var relevant. Det kanske visar en del på att vi uträttat ngt under tiden... Jaja, jag var nervös till tusen men det löste sig, nu är det över, tack och lov!





Det går inte att förklara

2009-05-17@22:05:24

Varför känns det ibland som om livet är en stor ballong, ibland är den full av luft och allt är bra, men när det blir ett litet hål, pyser lyften sakta men säkert ut, snart är ballongen platt. På grund av hålet kan den inte bli lika full på luft igen, aldrig någonsin, om inte någon kommer och täpper igen det som är skadat och som hjälper till att blåsa luft i ballongen igen. Luften är på väg ur, jag känner det, jag kan dock inte sätta fingret på vad det är som hänt. Jag vet bara att saker jag tog lätt på tidigare är mycket svårare att se genom fingrarna på nu, de kommer för tätt inpå.

Samtidigt vet jag att det kanske är såhär det ska kännas, att det är såhär det känns när hålet lagas och att det nästa som händer är att luften blåser tillbaka in och att allt blir nästan som vanligt igen, även fast minnen finns kvar..

Delar av mig jag inte kan förklara

Det skär som knivar i mig
Skär rakt igenom mig
Rakt in i mitt hjärta


Jag kan inget göra
Bara vara och känna
Känna hur hjärtat slits isär


Ett hugg till
Jag försöker hålla mig flytande
Men såret blir allt större


Kraften rinner ur mig
Och alla känslor med den
Mitt hjärta är i trasor


Varje liten bit av mig
Har blivit sliten i stycken
Av något jag inte kan förklara


Snart finns det inget kvar
Såret har ätit upp mitt hjärta
Och mitt liv med det

Konfirmation

2009-05-17@21:46:37
Konfirmationsgudstjänst i Pk. Det var trevligt, de hade gjort det bra!
Sen kom mormor och morfar hit på middag :)

Tänkte bara visa några bilder från dagen så får ni se






17 maj

2009-05-17@13:36:59
Känns lite halv mobbat att blogga om Eurovision, jag är egentligen inte så intresserad men om jag har en åsikt vill jag gärna säga den...
Favoriten höll ända in i slutet. Och visst, Norges bidrag var bra, bättre än många andra som var med. Mina favoriter höll sig ganska högt upp de också. Jag fastnade för ballader, dels Island men sen också Storbritannien, den small högst av alla, så otroligt vacker!

Its my time
I've been down, down so long
But those days are gone now
I've got the will I've earned the right
To show you it's my time tonight

It's my time, it's my time
My moment, I'm not gonna let go of it
My time, it's my time
And I'll stand proud
There's nothing I'm afraid of
I'll show you what I'm made of
Show you all it's my time now

I'll break through I've made my move
And my faith is strong now
I've got the heart to reach the heights
To show you it's my time tonight


Min söndag har hittills bestått av fysikplugg och fysikplugg och... lunch... Typ. Ska plugga ännu mer nu för vid fyratiden kommer vi vara i Pk för Johans konfiramtion :) Trevligt!

Lär nog återgå till mina böcker, tack och lov så går det bra! ta mig inte på orden dock, snart smäller det nog, haha!

Lördag

2009-05-16@19:56:25
Var på stan med mamma efter lunch. Jag fixade en vit väska samt en blomma att ha i håret till balen :) det kommer bli bra det här, jag längtar! Jag kommer även använda ett par vita skor så allt kommer gå i vitt :)

Har pluggat en massa fysik i eftermiddag, har kommit igenom mer än två kapitel och det jag gör nu är lätt! Känns väldigt bra. Men trots att jag säger såhär så är provet en annan historia, man tror man kan det mesta men när man sitter där är det som om man inte pluggat något alls. Helt sjukt...

Snart börjar Eurovision. jag och Jenny ska sätta oss i soffan, titta på TV och äta kladdkaka. Kommer bli mys :)

Ha en bra lördagskväll, kram!

På onsdag är det över

2009-05-15@19:28:32
Sitter och kämpar med fysikplugget. Jag förstår inte att det ska vara så svårt! Iofs är det jag gör nu ganska lätt, om man jämför med allt som komma skall. Håller på att räkna igenom boken igen, har snart kommit igenom två hela kapitel, heja! På onsdag är det över, men dagarna innan dess kommer vara ångestfyllda...



Ibland saknar jag det, det gör jag faktiskt!

Stressmoment nr 1

2009-05-14@17:00:41
Hade inga lektioner idag men vi fick ändå infinna oss på skolan för att prata med vår PA-handledare. jag tror hon är ute efter att ta kål på oss, helt seriöst... Vi har gjort en hel massa saker på vårt PA, men ändå tkr hon inte att det duger. Nu har vi fått höra att vi måste skriva om typ hela vår teoridel plus ändra en massa andra saker, samt göra ett superframträdande på NV-dagen på måndag för att det ska bli perfekt, som hon vill ha det. Vi har seriöst inte tid! Inte innan Kristi himmelsfärd och det sa vi till henne, tack och lov så sa hon att hon bara föväntade sig att vi fixat det till början av juni, så lite tid får vi iaf, men ändå! Känns som det kommer bli totalt överarbetat... Börjar bli verkligt less just nu, jag trodde det hela var över när vi lämnade in det för några veckor sen, men nejdå... Blä

Svaret på frågorna jag ställde fick mig på bättre tankar måste jag säga. Visst kan jag tycka att det hela är mitt fel, att det är på grund av mig som tveksamhet infinner sig hos de andra. Men på ett annat sätt känner jag att detta var oundvikligt, jag hade inte kunnat hålla det för mig själv så länge till. Då är det bättre att det kommer fram av min fria vilja än att det kommer fram av en slump. Jag ska vara ärlig, det har jag lovat. jag har också varit ärlig i det jag sagt, men jag har kanske inte sagt precis allt. Nu får det vara nog tycker jag. Det kommer ta tid, det vet jag. men på ett eller annat sätt ska jag göra det bästa av situationen, jag tycker det borde vara det enda som krävs av mig. Och jag kanske måste tänka på att jag gör det för mig själv och inte för alla runt omkring, även fast situationen kanske blir bättre för de också. Jag ska klara det!

På kanten till stupet, ett enda felsteg och...

2009-05-13@17:16:35
Om man står mellan två val och inte vet vad som kommer bli bäst för de inblandade, vad ska man välja då? Att följa sin känsla eller gå emot den? Risken finns att om känslan följs blir det fel om det drabbar de andra som är inblandade men om mn inte följer känslan finns risken att man ångrar sig för resten av livet. Men om alla andra är osäkra, vad ska man göra då? Vad är det bästa? Allt är så förvirrat, jag vill ju, men kan jag? Om jag inte kan, då förstör jag för flera stycken, men om det visar sig att jag faktiskt klarar av det, då borde det bli bra, eller? Är det något annat som går snett då?
Många frågor utan svar, svar som jag gärna skulle få veta... Jag antar att jag måste göra mitt val, prata ut om det och sen försöka analysera situationen och på så vis komma fram till det som är bäst. För jag vill ju verkligen!

Vår teaterpjäs kommer bli kaotisk, känns som det just nu. Om man "samarbetar" med några stycken som anser att deras vilja ska gå före alla andras och som inte bryr sig om utifall de skulle såra någon annan eller göra livet besvärligt, vad kan vi andra då göra som förgäves försöker göra något bra av det hela? Det blir så bra ibland, oftast när de inte har något annat val och då känns det som att det kanske lyckas i alla fall. Sen när inflytandet försvinner blir det bara totalt pannkaka av alltihop, hjälp. Men vi kan ju i alla fall försvara oss med att det definitivt inte är vårt fel!

Ikväll ska jag i alla fall iväg till Pk en sväng, det känns bra. Får något annat att tänka på för tillfället. Ska även försöka skriva klart psykologin, har inte mycket kvar men om jag känner mig rätt kommer jag få svårt att sammanfatta det, jag har en förmåga att sväva ut något fruktansvärt. Inte så bra när maxgränsen nästan är nådd... Men det ska nog gå.


Färger i en vind

2009-05-12@21:21:17


Sitter och tittar på House, det är reklam nu så jag tänkte jag skulle skriva ett snabt inlägg. Har nästan skrivit klart min psykologifilmanalys, vi ska se resten av filmen imorgon men jag har redan sett den + läst boken så det funkar iaf. Skönt att ha fått ngt gjort idag! 
Sen har jag fått det bekräftat att jag nog kommer få MVG i religion A :)  Vår lärare sa att han skull bli myyycket förvånad om jag inte fick det, så jag kunde vara lugn, haha! Känns super!
Nu ska jag fortsätta titta på House
Kram! 

Jag vill hjälpa dig upp igen

2009-05-12@17:11:11


En tung börda lyftes från mina axlar idag men samtidigt kan jag inte komma ifrån en känsla av misslyckande, jag borde egentligen kunna bättre, varför gör jag inte det då? Svaret är enkelt: jag har ingen motivation, jag orkar helt enkelt inte kämpa längre eftersom jag vet att det är nästintill omöjligt. Jag önskar att den där glädjen och den där motivationen att hela tiden gör amitt bästa kunde titta fram igen, den har försvunnit och tagit all kämparglöd med sig, kvar finns jag, tomt, svart och omotiverat...

Det är bara ett litet tag kvar nu. Det är det som får mig att kämpa vidare för stunden, tanken på att det finns ett slut. Samtidigt kan jag inte komma ifrån en känsla av sorg, det är trots allt så lång tid det handlar om, så många minnen, så mycket glädje, som bara kommer försvinna och spridas över världen. Minnena finns kvar och dessa kommer jag bevara.

Jag vet hur det känns
(ännu en liten del av den)

Jag bär ett hopp om att vara till nytta
Ett hopp om att kunna hjälpa dig
Men låter du mig göra det?

Jag vet hur det känns
Att vara osynlig synlig
Som en del av allt fast ändå inte

Jag vet hur det känns
Att bygga tjocka murar
Som ingen får ta sig innanför


Jag vet även hur det känns
Att vara hembesökt av tvivel
Ett tvivel som äger hela mig


En enda liten händelse
Sätter djupa spår i livet
Spår som kanske aldrig försvinner


Det som gjort att jag kunnat fortsätta
Är tron på Honom som älskar mig
Han som älskar dig


That's what friends are for

2009-05-11@18:19:58
                                          Så kan det gå när man har alldeles för mycket fritid!


Hade bara en lektion idag. Vi tittade på en film från åttiotalet om en som hade AIDS, hon fick reda på detta då hon precis fött sin son som tyvärr också blev smittad. Man fick följa henne genom de sista månaderna av hennes liv. Hemsk film måste jag säga, de visste inte allt mycket om sjukdomen så de blev mer eller mindre utfrysta av vissa, av rädsla för att bli smittade valde deras "vänner" istället att försvinna. Sen fanns det vissa som stöttade dem genom dessa månader, de som verkligen kan kalla sig vänner... Den var bra i alla fall, på ett sätt. Hennes sista dröm var att världen skulle bli mer informerade om sjukdomen... Informera dig själv innan du handlar!

Slutade vid halv elva och lyckades komma hem innan regnet kom! Tack och lov...

You raise me up

2009-05-10@16:03:50

Vad ska man göra om ngt man tror kan göra nytta visar sig vara helt urkasst? Det är inte ett mål, det är en dröm, men drömmen kan ha krossats, likt glas...

Gårdagen var i alla fall suverän! Först modevisningen, sen stan med syrran. På kvällen blev det ungdomsmöte i Pk och därefter blev det fika och prat, mycket trevligt! Sen hann jag och Jenny med en film när vi kom hem också!

Har skrivit en del på samhällsarbetet idag, det är ngn vecka kvar men det är skönt att få det gjort! Har varit ute på promenad också.. Innan regnet kom... Nu skiner solen igen, upp och ner liksom, likt ngt annat...


Modevisning på Erikshjälpen

2009-05-09@15:35:51
Modevisning på Erikshjälpen idag. Jag och Jenny var med. Det var väldigt roligt måste jag säga!
Här kommer lite bilder därifrån. Har inte hunnit gått igenom alla men tänkte att jag kunde visa några stycken iaf.







Nu ska jag baka kladdkaka med syrran :)

Jag vet hur det känns

2009-05-08@16:51:27
Fysikprovet är över. PUNKT!
Vi började totta på en film på psykologin, Flugornas Herre, jag har sett den innan men har absolut inget emot att se den igen. den är bra, hemskt och så väldigt uppenbar- det kan verkligen hända. Kanske lite överdriven ibland men det är inget jag stör mig på. Vi ska skriva en analys på den utifrån det socialpsykologiska perspektivet sen, får väl se hur det går.

Ikväll blir det en tur till Forsgården för att lyssna på Marcus Olsson och tydligen vara med på ngn slags utomhusaktiviteter också, så nu hoppas vi att regnet håller sig borta!

Don Piper i Pingstkyrkan igår var helt underbart! Det är helt sjukt att han som blev överkörd och krossad av en långtradare, han som fick ena armen och ena benet avslitet och som var död i nittio minuter, nu stod där mitt framför oss och berättade om sin upplevelse! 13 månader på sjukhus och 34 (?) operationer för att sätta ihop honom igen. Detta var 20 år sen, nu åker han runt till olika länder och vittnar om vad han varit med om. Det är fascinerande!


Jag vet hur det känns
(en del av den)

Jag vill att du ska återfå hoppet
Och orka fortsätta kämpa
För att inte hamna i träsket


Min högsta önskan är att du
Ska få mod att resa dig
Om du någon gång hamnat där


Detta säger jag till dig min vän
För att jag tycker om dig
Och jag vill att du ska må bra


Kan jag på något sätt hjälpa dig
Att inte hamna i detta mörker
Så vill jag göra det


Kan jag på något sätt ge dig hopp
Ett hopp du kan leva vidare på
Så vill jag göra det


Om du fortfarande tvivlar
Följ med mig på en underbar resa
En resa som förändrar


Så ta min hand, älskade vän
Så ska jag visa dig en sak
Jag ska visa dig meningen med livet


 


Ledig torsdag, men ändå inte

2009-05-07@10:24:21
Ledig idag! Iaf lektionsfri, sen om man kan räkna fysikplugg som ledighet är en annan sak. det var skönt att få sova ut imorse utan att behöva vakna av klockans evinnerliga tjut. Har ätit frukost i alla fall och funderar på att gå ut en sväng. Vi får se hur det blir med den saken..

Har ett härligt möte att se fram emot ikväll iaf! :)

Vad gjorde jag för fel?

2009-05-06@17:53:55
Fick just höra en berättelse som fick mig att vika mig av skratt över köksbordet. Det var min syster som hade slängt ur sig denna halvdumma kommentar på en historielektion idag. Det slutade med att läraren blev sur och gick därifrån, hur kan det komma sig?

Läraren: Vad kunde hota USA under Vietnamkriget?

Jenny och hennes kompis: Såna som försöker ta makten

Läraren: Vem skulle vilja ta makten?

Jenny och hennes kompis:
Minoritetsgrupperna

Läraren:
Varför skulle USA vara rädd för dem?

Jenny (min syster):
De har vapen!!

Logiska delen av hjärnan var tillfälligt avstängd... USA har inte alls vapen, nej nej...

Vi fick oss iaf ett gott skratt, nu lever vi lite längre :)

You're not alone

2009-05-06@15:47:15



Banansmak?

2009-05-06@14:36:13
Blev en trevlig runda på stan med Sara efter skolan. Vi slutade vid halv tio, hade bara psykologi, ganska skönt att slippa teatern... Faktiskt.. Vi gick iaf runt på stan. Satte oss sen på en bänk i solen och åt glass från Mc Donalds. De har fått en ny sort, typ marängswiss. det var riktigt gott måste jag säga, vårt största samtalsämne var dock vart banansmaken kom ifrån? Chokladsåsen?`Vi kom inte fram till något vettigt och släppte det efter ett tag. Det var riktigt mysigt!

Blä för den här förbannade fysiken som förpestar hela mitt liv för tillfället! Känns osm jag inte gör något annat än fysik, tänker fysik, pluggar fysik, gör fysik, är fysik. Fysik överallt. Jag bli gaaaaaaaaaaalen!!!!!!!!!!!!

Allt annat utom det man måste

2009-05-05@17:37:08
Känner inte ni också att saker ibland inte riktig blir som man tänkt sig? Jag tänkte ägna eftermiddagen åt fysikplugg men har jag gjort det? Haha nej, har inte ens öppnat böckerna... Istället har jag fått träningsvärk i magen efter konstant asgarv som kom sig av mina och syrrans tappra försök att vara seriösa, samt motion genom att promenera med syrran, låter inte det mkt trevligare så säg...

Har nyss ätit middag och sitter och lyssnar på fina spanska sånger. Har även nästan hela helgen uppbokad av massa trevliga saker, det ser jag fram emot!

Snart måste jag verkligen ta tag i fysiken, annars kommer jag verkligen inte klara av det här provet. Jag känner bara att det knappast är lönt att kämpa, det är så mycket som går emot, så mycket som inte fungerar över huvud taget. men det ska gå, ett sista ryck nu bara, det är inte mycket kvar!


Jag ska aldrig lämna dig

Jag har lutat mig mot ett hopp
Ett hopp om att jag en dag ska få ro
Att mitt hjärta ska fortsätta slå

Jag längtar till den dagen
Då mina tårar blir till skratt
Ett skratt för livet

Jag vet att svaret finns där
Och jag vet att jag har funnit den
Funnit nyckeln till livet

Därför lägger jag mitt liv i dina händer
Lämnar över mitt hjärta till dig
Allting känns så rätt

Jag har vågat tagit steget
Och lugnet strömmar genom min kropp
Ett lugn som tar bort min rädsla

Hela mitt liv tillhör dig nu
Och äntligen kan jag känna
Känna att jag har hittat hem


Jag ska aldrig lämna dig


Nu är det inlämnat...

2009-05-05@12:32:03
Lämnade in religionen idag, det var också det enda vettiga som gjordes fram till tiotiden då vi fick beskedet om att vi kunde gå hem... Härligt! Måste dock plugga en hel massa fysik men det kommer... Religionen var det ja... Fick kommentaren: men åh, det här ska bli kul att läsa! när han fick arbetet i handen. Blev allt mycket bättre av det? Nej, bara ännu mer oro över att det inte är tillräckligt bra... Men nu är det gjort och jag kan inte ta tillbaka det.

Har suttit och spelat kort med Jenny ett tag nu, hon åker till skolan snart. Kan man säga mkt mer än att jag, Jenny och en kortlek inte är någon vidare kombination om man vill ha ett seriöst utfall? Vi har roligt iaf, frågan är om resten av omvärlden tycker det är lika underhållande som oss... Skulle inte tro det. En sak är säker, Jenny är taggad till tusen!

Nu ska jag fortsätta fundera på att börja laga lunch och sen måste jag väl tyvärr plugga ett tag. Den som uppfann fysik gör rätt i att undvika mig för tillfället...

090504

2009-05-04@21:29:37

Kom nyss hem igen efter en promenad med syrran, vi var väl ute i ungefär 40 min. Härligt!

Förmiddagen på Bibelskolan var otroligt bra! jag är nästan säker på vad jag vill nu, sen får vi se om ngt annat händer. Resten av dagen har jag pluggat fysik och bara tagit det lugnt. det var inte varit bra väder heller, blev riktigt blöt imorse när jag cyklade ner på stan... Kom väl dit och såg ut som en dränkt katt, tror dock inte att det märktes sådär jättemycket, man kan ju hoppas iaf!

Nu ska jag åtrgå till musiken, har gett upp fysikpluggandet för idag..


Bibelskoleelev för en dag

2009-05-04@07:28:15
Är helt klar och sitter och lyssnar på en favoritlåt som har spelats på repeat ett par gånger. Snarts ka jag ta och cykla till korskyrkan för ett studiebesök på Bibelskolan :) Mycket trevligt! Blev tidigt på min lediga dag ändå, men det gör inte så mkt, det ska bli väldigt trevligt!

Jag satt och pluggade fysik ett bra tag gårkväll och känslan av att lyckas är helt otrolig! Det kanske kommer funka i alla fall. När de gick som bäst och när jag förstod var det faktiskt inte alls tråkigt, det är det som är så sjukt! Sen får vi ju se hur det går på resten av delarna, men det får framtiden utvisa :)

Nu ska jag kila, ha en bra dag
Kramar!

A feeling of not being alone

2009-05-03@17:13:14
Tankar som snurrar runt utan att jag kan få någon ordning på dem. Ganska frustrerande måste jag säga men jag antar att det är så det ska vara. Jag har tagit ytterligare ett steg på vägen... Snart är jag framme, framme vid mitt slutgiltiga mål. Det är bara att ta ett steg i taget, ett steg och ett till. Tar man i för mycket är det risk att man åker tillbaka ännu längre och det vill jag inte vara med om.

Att vara modig innebär inte att vara fri från rädslan, att vara modig innebär att möta den!


What would I do without you?


I can see you through the pain
You stand right beside me
Like a flower in the desert
You light up my life


Tears falling from my eyes
When I look at your face
A face full of beauty
Shining with love


My heart is longing for you
And I know you can hear my voice
Through all that surrounds us
You hear my call for help

And when you look back at me
I get a feeling so strong
A feeling of not being alone
What would I do without you?


En härlig lördag

2009-05-03@10:14:23

Jag lyckades faktiskt samla mig och plugga fysik ett bra tag och det bästa var att jag fattade, bara det är helt sjukt...

Efter lunch åkte jag hem till Emmy, vi gick i Valbo ett bra tag. Framåt sextiden åkte vi hem till mig och fixade iordning en del till grillningen hos Sara senare på kvällen. Efter att vi grillat åkte vi ner på stan och jag gick till Jesusbussen vid "fnasket i plasket". Det blev en mycket trevlig kväll!

Har inga speciella planer för dagen förutom att jag ska iväg till halv två. Annars blir det väl fysikplugg och kanske ska jag börja skriva på någon av alla de inlämningar som ska in.

Tanken på att jag är ledig imorgon gör dagen lite ljusare :D


Lite galenskap på G

2009-05-01@22:57:22
Kuddar, händer och fötter hålls för ansiktena eller blockerar händelsen. Ett litet svagt skrik hörs från något håll och ett litet desperat gnyende från ett annat. Trots detta riktas alla blickar åt samma håll, ingen vill missa vad som händer. När det värsta är över slappnar alla av, kuddar och händer tas ner för att hållas nere ett litet tag, tills nästa hemska sekvens inträffar och skyddet är framme igen. Detta upprepades gång på gång under nära två timmar. Rummet blev olidligt varmt och ju mer tiden gick desto mer kröp vi ihop intill varandra.

Haha, nej, vi är inte galna, vi tittar bara på film. Flera personer som skrämmer upp varandra även fast det faktiskt inte är så hemskt som det låter, det i kombination med att händelserna faktiskt var smått läskiga/motbjudande ibland gjorde att hela händelsen blev ganska skrattretande. Vi måste ha sett otroligt lustiga ut där vi satt.

Vi såg Låt den rätte komma in. Nu kanske du skrattar och tänker; men haha, den är ju inte alls läskig, men vänta du, du har inte tittat på film med oss... Efter det kan varje människa gå ut och vara rädd efter att ha tittat på Hitta Nemo, och jag skämtar inte, eller jo, lite kanske...Filmen var i alla fall grymt bra, men det var lite smått paranoida tankar som for igenom skallen efteråt, jag är kanske överkänslig, men då får jag väl vara det då. Vi hade det i alla fall trevligt! :)

Valborg

2009-05-01@17:44:52
Gårdagen var mycket trevlig! Kvällen spenderades hos Karin med grillning, kase vid Högskolan samt en massa annat kul. Vi blev maffior allihopa mot slutet, jag förstår inte att ngt så simpelt kan vara så otroligt underhållande, egentligen, haha!

Här kommer i alla fall lite bilder från dagen.


Två av grillmästarna :)


Fina tjejer!


Folk :)






Kase




Marshmallowsgrillning inomhus


RSS 2.0