привет!

2010-06-29@18:36:49
I'm back on track, efter tio helt fantastiska dagar i Sankt Petersburg!

Första lördagen vi var där börjades med en picnic på stranden tillsammans med en församling, det blev mat, lekar och dop. Framåt kvällen var det happenings i staden och vi var ett par stycken som valde att vara med om allt, vilket innebar att när alla konserter, fyrverkerier mm var över och vi hade trängts på metron med hundratals människor och till slut kommit till studentkorridoren där vi bodde var klockan närmare fem. Detta innebar ungefär tre timmars sömn innan nästa dag började. För att göra det hela lite roligare kan jag ju tillägga att det faktiskt var de personer som valde att åka hem och sova som var tröttast dagen efter, vad säger det?

 Måndag till fredag hade vi hand om ett barndagläger i Sosnovo, en liten stad en bit utanför St Petersburg. Vi lekte med dem, spelade spel, pysslade och en massa annat. Kommunikationen var svår men som tur var så hade vi två fantastiska tolkar med oss som kunde hjälpa oss med den biten. Några ryska ord har snappats upp under resans gång och även läsningen har tagit steg i rätt riktning, även fast jag inte har en aning om vad jag läser...

På fredagskvällen när vi kommit hem från Sosnovo tog vi en tur i St Petersburg. Vi träffade på en sjukt charmig gubbe, en fotograf som tog helt amazing bilder. Han stod bland alla souvenirstånd på en marknad, det stack verkligen ut. Köpte med mig en bild hem, jag är kär.

Sista dagen i Ryssland hade vi en riktig turistdag i St Petersburg med souvenirshopping och besök på Vinterpalatset samt The Church of Spilled Blood. Kyrkan var i särklass en av de finaste jag någonsin sett.
På kvällen var vi hembjudna till ett amerikanskt missionärspar på middag, de var väldigt trevliga!

Hela söndagen gick åt till att resa, först sju timmar på ett tåg till Helsingfors, därefter en timmes flyg till Arlanda och sen tåg till Gävle. I seriously don't think I'm made for travelling, but I don't care. Vad är ett par timmars illamående gentemot en oförglömlig upplevelse?

Bilder från resan lär dyka upp inom en snar framtid, det kommer dock ta ett tag att få ordning på allihop.


Tack till er som gjorde resan till ett minne för livet. Jag kommer aldrig glömma den glädje och den kärlek jag fått uppleva. Jag kommer aldrig glömma ert engagemang och intresse, jag kommer inte heller glömma era enorma hjärtan som brinner för att hjälpa andra. Det är beundransvärt.

Take care. I love you.

Ryssland

2010-06-17@18:16:21


Varför jag lägger upp en bild på det minst angenäma på resan är fortfarande ett mysterium. Kanske är det för att jag ändå tycker det är vackert på något sätt, skrämmande vackert...


Ikväll ska vi iväg på bön i kyrkan kl 19, sedan kommer jag, Jenny och några till sova i kyrkan då vårt tåg går 03.40 från stationen imorgon... Sedan går flyget till Helsingfors någon gång på morgonen och på eftermiddagen imorgon går tåget mot St Petersburg.
Packningen står klar i hallen och jag ska bara byta om, ändå känns det som om något fattas. Mina vanliga resetankar anar jag, kommer nog aldrig komma ifrån dem. Jaja, det lär väl märkas.

Ser fram emot tio härliga dagar! Vi är tillbaka den 27:e

Kramar!

Trying to find whatever is missing

2010-06-14@17:54:56

 
You give me an answer, it hits me hard...


Jobbade inatt, ska jobba en natt till. Sedan är jag ledig ett par dagar och på fredag drar vi till Ryssland, ser fram emot det, dock inte resan då mina fötter lämnar jorden, tur att det inte är för en lång tid iaf...

Igår hade vi fikaförsäljning ifnör Rysslandsresan och sen tittade jag och Jenny på film. Var även ute i skogen och promenerade någon timme.


Would you raise me up
When I fall?
Would you take my hand
If I reached for you?

I’m falling on my knees
Afraid to look into your eyes
Will you accept me as I am
Or will you just turn away?

Would you wipe away my tears
When I cry?
Would you walk into my heart
If I asked you to?


I can only imagine

2010-06-12@19:22:17

Var på en vigsel som rörde mig till tårar idag, så underbart vackert. Grattis till Elina och Oscar, önskar er all lycka!
Min klänning köpte jag i Stockholm när vi var där.


Igår hade vi tjejkväll hos Emmy. Men tidigare på dagen var det student som gällde, utsparken på John Bauer och sen mottagning hos Marcus i Skutskär. Stort grattis! Direkt efter det for jag till Emmy och tjejerna, vi åt middag, spelade spel och umgicks. Tycker hemskt mycket om er!


Ska snart äta fruktsallad och se på TV med mamma och pappa, syskonen är borta så det blir en lugn kväll!
Kram på er

Studenten

2010-06-10@21:25:15

För ett år sen sprang jag och min klass ut på trappan vid Vasaskolan, sjungandes om studentens lyckliga dar. Idag var det dags för nästa årskull och vi fanns på plats för att säga grattis :) Därefter åkte vi hem till Olivia på mottagning, det var väldigt trevligt. Tack för en fin dag! Grattis till studenten!

Förstår inte att tiden gått så fort, massa minnen som återvänder när man stod där och såg klass efter klass springa ut. De praktiskt taget strålade! De tog alla ett steg ut i friheten. En lycklig dag, ett minne för livet.

Nu ska jag och Jenny titta på film
Kram


No room for breathing, nowhere to hide

2010-06-08@18:04:50
Har haft min sista dag på Bibelskolan idag, imorgon kommer vår avslutningsfest vara och vi har några roliga inslag, ser jag fram emot! Bakade till det idag när jag kom hem, sedan gav jag mig ut på en kort springtur. Ikväll är det avslutning på ledarutbildningen, cyklar härifrån om ungefär tio minuter.
Och förresten, fick det bekräftat dag att jag har jobb i sommar, lite mer än en månad iaf! Känns bra, men innan dess ska jag njuta av sommarens ledighet genom en Rysslandresa och en resa med familjen.

Nu måste jag byta om, känner inte riktigt för att cykla mig svettig dit, inte så mysigt kanske.
Kram

Du är där när ingen ser mig

2010-06-06@14:19:50
I fredags var det avslutning på Unplugged, vi spenderade en stor del av kvällen i Boulognern med grillning, kubb och beachvolleyboll. Därefter, när kylan och myggen blev för mycket, begav vi oss till kyrkan där kvällen fortsatte. Tack för att ni finns, några ärliga ord från mitt hjärta!
Igår var jag på en fantastisk vacker vigsel i Oslättsfors. En vän till mig som jag umgicks mycket med för ett par år sen gifte sig!

6 juni idag- Sveriges nationaldag. Kom precis hem från Forsgården där vi varit med kyrkan för nationaldagsfirande, möte och officiell avslutning för oss Bibelskoleelever. Solen var framme och det var riktigt mysigt. Picknick på en filt och sedan diverse tävlingar. Girlpower på dragkamp!
Nu kommer snart regnet vilket betyder en eftermiddag inomhus, kan behövas det också ibland. Och förresten så lyckades jag bränna mig på min ena axel, bara på en sida, ser helt sjukt ut. Men vid det här laget borde jag faktiskt ha lärt mig hur jag fungerar...


Gråter jag
Vet du hur det känns
När min kropp skakar av ångest
Har du känt det först
Skriker jag
Vet du hur det är när ingen hör
När jag har svårt att andas
Har du redan gett ditt liv


Hold on

2010-06-02@15:24:03

Helt sjukt bra undervisning har fyllt förmiddagarna idag och igår. Vi hade besök av Bength Gustafson som pratade om apologetik.
Efteråt var jag på Erikshjälpen och köpte en ram till en bild, smidigt och bra. Fastnade där ett tag och cyklade sen hem igen. Har suttit på altanen och solat ett tag.

Tänkte ge mig ut och springa en sväng.
Kram


RSS 2.0