Precioso Jesús

2012-06-27@14:14:38
Sitter och går igenom bilder från bröllopet och kopierar en massa filer. Lyssnar på alla spanska låtar som spelades i Nicaragua och känner hur ont det gör av saknad just nu. Jag har tittat på bilder därifrån och sett ansikten på folk som ligger mig så varmt om hjärtat och jag skulle kunna ge hur mycket som helst för att få vara där just nu, med dem. Men jag är glad över att jag känner saknad, för det betyder att jag kan känna kärlek..
 
Lite detaljbilder från bröllopet.
 

Och mitt hjärta...
 
Precioso Jesús, mi redentor
Amado Señor, eres todo para mi
Te adorare cada día de mi vida
No puedo vivir si no estas junto a mi

What are words if you really don't mean them when you say them

2012-06-25@23:34:19
 
Ibland behövs ord mer än någonsin, ibland kan de vara det halmstrå som ligger närmast och som någon så desperat famlar efter. Ibland kan de bryta ner, orden, de kan vara så skarpa, så smärtsamma. Men det viktigaste vi behöver veta är att våra ord har makt, de har makt att bryta ner och förstöra, men ännu viktigare är att de har makt att bygga upp och stärka. Och det är ett värdefullt och mäktigt vapen vi går och bär på. Problemet uppstår när vi missbrukar dess makt, mot oss själva eller mot andra, det kan för alltid skapa sprickor som inte kan fyllas med någonting. 
 
De ord som en person mest av allt behöver höra är kanske också de allra svåraste att säga, just för att de kommer ha en enorm påverkan på personen de är riktade till. Men även om motståndet är stort så sluta aldrig kämpa, för just du kan komma med det lilla halmstrå som gör att personer får ny luft i sina lungor. Det är mod att gå emot rädslan och det är mod att säga det ditt hjärta viskar till dig.
 
Vi måste ta tillvara på orden, de lämnar oss aldrig. Även tankar är ord. Men vi måste också vara försiktiga. Bevara skatten i ordens fina betydelse, men tänk på att dina ord har mer makt än du tror. Det är någonting vackert, en gåva. Någonting otroligt värdefullt vi har fått möjligheten att vårda och bära. 
 
Bara lite tankar såhär mitt i natten, tankar är ju också ord.

Nada en el mundo tiene más valor

2012-06-24@23:42:56
För några timmar sedan kom jag hem ifrån Vilhelmina och en helg full av kärlek, skratt, lite tårar och underbara människor. Fick träffa nya roliga människor och fick återse vänner som gjorde mitt hjärta fullt av kärlek. Saknar dem redan.
 
Bröllop måste vara något av det finaste i världen och det här var helt underbart. Ett galet vackert par, skapt för varandra, en mysig liten kyrka vid vattnet, en känslofylld vigsel, massa glädje utanför kyrkan och sen mat, prat, mycket skratt och tårfyllda ögon på festen. Är så glad för deras skull och så tacksam över att jag fick vara med och dela detta speciella tillfälle. För det var vackert, unikt, speciellt och alldeles underbart, såsom det ska vara. 
 
Jag och Annie innan vi åkte iväg till vigseln. Invigde min klänning som jag fick uppsydd åt mig i Nica.
 
Efter vigseln
 
Detaljer i dukningen. Otroligt fint.
 
Bröllopstårtan
 
Efter festen, grillning utanför.
 
En fin och saknad människa.
 
Ett smakprov av alla bilder från dagen.
 

Un pacto con Dios

2012-06-21@21:59:15
Om bara någon timme så beger jag mig mot norrland för bröllop på lördag! Ska bli galet kul och fantastiskt fint! Vi åker minibuss över natten nu så det lär nog inte bli så galet mycket sömn men vi får hålla varandra vakna, eller iaf chauffören. Men det ska nog gå bra!
Idag har jag haft ännu en av de där dagarna du bara vill spara för alltid. Tack.

Sist jag var på bröllop, förra sommaren.

Och fina vänner. Gammal bild dock.

I believe it's special

2012-06-20@22:11:08
Underbara människor förgyller min vardag varje dag nu och jag älskar det. Finns så mycket kärlek, så mycket tok och så mycket annat fantastiskt. Saknar lite ord.
Veckan har gått så otroligt fort men varje ögonblick har varit värt att ta tillvara på. Så vill jag att det ska fortsätta vara, så vill jag leva resten av mitt liv, leva för varje sekund.
Vet inte hur jag ska kunna beskriva det på ett bättre sätt. Att räkna upp allt vi har gjort skulle inte hjälpa så mycket då det nog betydde mest för de som var där just då och att försöka förklara allt skulle ta tid och bli långdraget. Kanske bäst att jag bara låter de första korta meningarna tala, det känns som om det är ord nog. Från hjärtat.

För att jag älskar

2012-06-16@21:13:36

För att Jag älskar

Kom till mig när du är tyngd av oro
Jag ska ge dig vila
Kom till mig när du inte orkar mer
Jag ska ge dig kraft
Kom till mig när tårarna inte kan stoppas
Jag ska ge dig glädje
Och allt i överflöd


Kom till mig när du känner dig ensam
Jag ska ta dig i Min famn
Kom till mig när du känner dig maktlös
Jag ska ge dig lösningar
Kom till mig när du behöver någon
Jag ska ge dig kärlek
Och allt i överflöd

Kom till mig när du inte ser en morgondag
Jag ska ge dig hopp
Kom till mig när vattnet försöker dra dig ner
Jag ska lära dig gå på vatten
Kom till mig när du tvivlar på dig själv
Jag ska ge dig styrka
Och allt i överflöd


För att Jag älskar
Dig


Here we go again, Piff och Puff

2012-06-16@10:28:19
Objektivet fick sig en ordentlig genomkörare redan efter ett par dagar, jag och Maria hade överskottskreativitet och ett massa galna idder vilket resulterade i en massa smink, hårspray, konstiga blickar, galna poser och en massa skoj. Vi invaderade de då, tack och lov, tomma gräsmattan vid Staffanskyrkan och satte igång.

Some of me through a lens

2012-06-14@23:52:11
Har fått hem mitt nya objektiv nu! Mitt gamla fick sig en dos sand i NIcaragua och pajade på avslutningskursen, fick lite panik då jag inte har något annat jag kan använda "normalt", zoomen är inge vidare när det handlar om vardagssituationer. Men så hittade jag ett begagnat Tamron AF SP 28-75/2,8 XR Di och så blev det. Har inte kunnat fota så mycket med det då jag haft fullt upp och dessutom har vädret varit lite halvkasst, minst sagt, men här kommer lite bilder i alla fall, ganska ointressanta och flummiga, men ni ser. Älskar bländaren, färgerna, tyngden (ja faktiskt, det känns "på riktigt"), smidigheten i zoomen (inte så konstigt kanske, mitt gamla knakade och hoppade pga all sand) och ja, det mesta. Det kliar i fotofingrarna, får nog tillfälle att använda det en del imorgon. Ser fram emot det!
Och nu blev det ett helt inlägg om bara ett objektiv? Jaja, här kommer lite bilder i alla fall, titta, njut (?) och skratta (ja, det är okej, jag lovar!)

Sista bilden får beskriva min kärlek till Nica just nu. Tog ett par timmar att göra, ren njutning!

There´s a place for us

2012-06-12@18:25:50
Det har varit full rulle de senaste dagarna. Har träffat många saknade människor och är så otroligt tacksam över att jag har dem! Har spelat volleyboll med härliga gäng, varit i kyrkan och lyssnat på Joybells (gospel), varit med och tagit första spadtaget vid kyrkbygget och till på köpet hamnat på nyheterna, grillat i Boulognern och pratat en massa, haft kvalitetstid med fina människor, varit på studenter och massa mer. Såg även den mindre lyckade EM-matchen igårkväll, mindre lyckad för Sverige iaf.
Jag saknar Nicaragua, det kommer jag nog aldrig komma undan, saknar människorna, kulturen, familjen, kyrkan, barnen, Puertas del Cielo, halva mitt hjärta. Människor här frågar och jag brukar svara att jag är delad, det är nog det närmaste sanningen jag kan komma.
Ikväll ska jag iväg med syskonen och spela fotboll/volleyboll.
Här kommer lite bilder från de sista dagarna i Nica
Predikar i kyrkan
Resten av bilderna är från avskedsfesten

Just a reminder

2012-06-04@22:04:27
Saker jag måste påminna mig själv om:
 • Sätt på dig säkerhetsbältet när du sätter dig i bilen. Det finns säkerhetsbälten tillgängliga överallt i varje bil och det är faktiskt olagligt här att åka utan.

 • Du ska kasta pappret i toaletten, jag lovar, det blir inte stopp. Sluta få panik om du går på en toa utan papperskorg, du gör inget fel.

 • Ja, Jessica, du kan dricka vattnet direkt ur kranen och jag lovar, det smakar bra!

 • Och det är meningen att skorna ska tas av direkt innanför dörren i svenska hus, annars kan man irritera många.

 • Bli inte så besviken varje gång någon inte hälsar på dig med ett leende när du hälsar på dem, i affärer, på bussar, eller liknande ställen, Nicaraguaner måste ha en speciell talang för att vara glada och trevliga. Fortsätt le mot dem ändå dock, snart kanske de tinar upp.

 • Jessica, du kan inte säga vad som helst på svenska, här förstår precis alla vad du säger och det kan bli galet pinsamt.

 • Att säga amen högt i kyrkan kan bli ett embarrasing moment, här ska man tydligen vara tyst och sitta och lyssna, endast. Men även här kanske folk tinar upp efter ett tag.

 • Dela inte det angivna priset med tre i affären för att räkna ut vad det kostar i svenska kronor. Kan bli katastrofalt.

 • Du kan inte gå till grannen och handla, affären ligger 10 minuter bort. 

 • Nicaraguanskt regn = varmt, svenskt regn = svinkallt. Köp en tröja. Och ett paraply.

 • Till sist: Glöm aldrig bort ditt hjärta. Det finns i två länder och det är något värdefullt. Att sakna är att älska, att drömma är en gåva.

Y fuera de ti nada deseo en la tierra

2012-06-04@16:47:19
Vem har jag i himlen utom dig!
När jag har dig frågar jag inte efter något på jorden.
Ps 73:25

Nu är kursen Testa Mission avslutad. Har varit på avslutningskurs i Göteborg ett par dagar den här veckan och fått möta hela min underbara klass igen efter så många månader. Vi hade galet bra undervisning, vi fick reflektera själva över det vi fått varit med om, skriva en monsterutvärdering som gav de flesta skrivkramp, haft tre galet roliga kvällar då de olika länderna hade ansvaret, mycket skratt! Sen var vi även på Liseberg allihop. På lördagskvällen åkte vi nattbuss upp till Uppsala där vi sen på söndag förmiddag hade vår avslutningsgudstjänst. Fint avslut!
Känns lite konstigt att det är slut nu, fast samtidigt så var detta början på något stort och jag vet att alla är mer motiverade nu att verkligen arbeta för att himlen ska invadera jorden, på riktigt. Det är i alla fall jag. Och jag vet att Gud har stora saker på gång.
Att tjäna Dig är min vilja
Att få höra Din röst min bön
Att vittna om Dig mitt uppdrag
Att få möta Dig blir min lön
Jesus det liv jag äger
Det ger jag nu åt Dig
Det är ändå så lite
Mot vad Du gjort för mig

RSS 2.0