What are words if you really don't mean them when you say them

2012-06-25@23:34:19
 
Ibland behövs ord mer än någonsin, ibland kan de vara det halmstrå som ligger närmast och som någon så desperat famlar efter. Ibland kan de bryta ner, orden, de kan vara så skarpa, så smärtsamma. Men det viktigaste vi behöver veta är att våra ord har makt, de har makt att bryta ner och förstöra, men ännu viktigare är att de har makt att bygga upp och stärka. Och det är ett värdefullt och mäktigt vapen vi går och bär på. Problemet uppstår när vi missbrukar dess makt, mot oss själva eller mot andra, det kan för alltid skapa sprickor som inte kan fyllas med någonting. 
 
De ord som en person mest av allt behöver höra är kanske också de allra svåraste att säga, just för att de kommer ha en enorm påverkan på personen de är riktade till. Men även om motståndet är stort så sluta aldrig kämpa, för just du kan komma med det lilla halmstrå som gör att personer får ny luft i sina lungor. Det är mod att gå emot rädslan och det är mod att säga det ditt hjärta viskar till dig.
 
Vi måste ta tillvara på orden, de lämnar oss aldrig. Även tankar är ord. Men vi måste också vara försiktiga. Bevara skatten i ordens fina betydelse, men tänk på att dina ord har mer makt än du tror. Det är någonting vackert, en gåva. Någonting otroligt värdefullt vi har fått möjligheten att vårda och bära. 
 
Bara lite tankar såhär mitt i natten, tankar är ju också ord.

Postat av: Annie

Tack för tanken <3

2012-06-26 @ 00:23:29

Lämna ditt avtryck här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0